November végén 501 milliárd forint volt a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap vagyona az előző havi 673,5 milliárd forint után. Azt már korábban megírtuk, hogy novemberben 172 milliárd forintot költött el a kormány a nyugdíjpénzekből az esedékes IMF-hitel törlesztésére. Akkori becslésünk alapján az alap vagyona - csak ennek eredményeként - létezése óta soha nem látott mélypontra csökkenhetett. Azt már biztosan tudjuk egyébként, hogy decemberben ismét költöttünk a nyugdíjpénzekből, újfent a hó végén esedékes IMF-hitel törlesztőrészletét fizettük vissza. Banai Péter Benő a nemzetgazdasági minisztérium helyettes államtitkára az mfor.hu kérdésére elmondta: decemberben 70,9 milliárd forintot használtak fel adósságtörlesztésre. Ez azt jelenti, hogy drasztikusabb árfolyamváltozás hiányában, a december végi állapot szerint a Nyugdíjreform és Adósságcsökkentő Alap eszközértéke 430 milliárd forintra csökkenhetett. Bár erről pontos adatot majd csak egy hónap múlva tudhatunk.

Forrás: mfor.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
coni
Várjuk ki amíg beszabadulnak a Nemzeti Bankba. Az lesz majd a kánaán.
Rövid ideig.
X-ray
A 100 ezer forint feletti nyugdíjakat el kell venni...
verőce21
Valóban érik a 230-250 eFt/hó feletti nyugdíjak indexálásának felfüggesztése.

(2011-2012-ben nagyszámú nyugdíjas ment 350-780 eFt/hó nyugdíjjal nyugállományba. /Megyei Ök.-ok, főhivatalok megszüntetése, stb./ Ezek indexálása plusz 40-45 eFt-ot is hozzáad az alaphoz. Ez nem engedhető meg a kisnyugdíjasokkal /és befagyasztott közalkalmazotti/köztisztviselői bérből / élőkkel szemben.) :(
almosd
Milyen ügyesek ,könnyű más pénzével gazdálkodni még könnyebb elkölteni.
loboncos
Nem értitek??? Európa irigy ránk!Sikert sikerre halmozunk!Veszitek a vételt?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.