Januárban 2401 cég szűnt meg Magyarországon, 61 százalékkal több, mint amennyit a megelőző év azonos időszakában töröltek a cégbíróságok, és úgy tűnik, hogy trendszerű változás zajlik, idén akár 45 ezer cég is erre a sorsra juthat - közölte az Opten Informatikai Kft. kedden az MTI-vel.

Forrás: ATV.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nyanya001
300 milliárd munkahelyvédelemre elkülönítve !
Hol a lé ???
bundi
@jameska: nem szeretnélek kiábrándítani, de tavaly nyáron, amikor utoljára beszéltem a beruházásokról, a munkatársaink, szerint az év végéig voltak tartalékaik a cégeiknek, és úgy gondolták, ha addig nem történik csoda az építőiparban, kb addig húzhatják a dolgokat.
és ezek nem "csaló, fizetésképtelen, pénzmosásra szakosodott cégek"
tervezőirodák, tervezők, kivitelezők. ez van
tobikamama
Kb 10 céget tudnék mondani aki így dolgoztat embereket,hogy lenyúlja a bért nekünk meg dob valamit,ez kellett így gazdagszanak mért nem lehet a munkáltatónak a dolgozóval szerződni.mert kiderülne,hogy menyit kap a vezető ebből a pénzből vissza ez nem adó csalás
tobikamama
@jameska: Ez sajnos most sem fog működni mert ott állnak miniszterek országgyűlési képviselők hátérbe oksorként pedig Orbán akkor még hangoztatta most nem igazán szól ezekről pedig jó sok van mellette.Hogy hogy nem látja biztasson becsukja a szemét @ tóbikamama:
jameska
@bundi: az építőipar hosszú évekig túlzásokba esett, és akkor is építkeztek, amikor nem kellett volna. Százával állnak a megkezdett, befejezetlen épületek. Olyan céget NE hagyjunk működni, ami MŰKÖDÉSKÉPTELEN! (mert az is nekünk kerül pénzbe, akik még tartják magukat)
Mivel a saját cégemet üzemeltetem, pontosan tudom, miről beszélek...
bundi
@jameska: oké legyen igazad, de ne feledd, ez öngerjesztő. egy idő után azok sem tudnak fizetni senkinek, akik eddig ebből éltek.
de ha meg nézed, egy 4,2 milliós lakásállománnyal rendelkező országban nem kevés kicsit a 9 000 hivatalos felújítás, vagy új építés?
"A kiadott új építési engedélyek alapján 4457 lakóépület és 4223 nem lakóépület építését tervezik. "
és az engedélyekben benne vannak a felújítások, bővítések is és nem csak az új lakások
www.ksh.hu/docs/hun/xftp/gyor/lak/lak21209.pdf
szerintem cak elfogyott az emberek pénze, és elsősorban a lakókörnyezetükön spórolnak.
tehát ha a gondolatmeneted továbbviszem, meg lehet lényegében szüntetni az országban az építész képzést, statikát, és a kapcsolódó szakágakat, mert ezzel a csökkenő megrendelésállománnyal, a meglévők is bőven boldogulnak.
www.mek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=65&Itemid=61
és ha belegondolok, hogy egy tervezőnek havonta legalább 1-2 jogerős engedélyt kellene elérnie ahhoz, hogy nyereségesen működjön, akkor ez az éves szinten kb 10 000 épület nem sok a 3-4000 tervezőnek.
de hát legyen úgy, ahogy mondod. halál rájuk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.