Legfeljebb integetni tudott a 97E busznak Péter, mivel az januárban rendszeresen előbb ment el, mint a menetrend szerint kellett volna. Az esetről a BKV figyelő is beszámolt, az olvasó pedig nem csak nekik küldte el a panaszát, hanem a BKK-nak is.

A Budapesti Közlekedési Központ kivizsgálta a történteket, s kiderült a panasz részben jogosnak bizonyult. Az eset nem maradt következmény nélkül; a BKK kezdeményezte a BKV mint szolgáltató kötbérezését - írja a BKV figyelő.

A BKK közleményében azt írja, hogy a menetrend meghirdetése mellett nagy hangsúlyt fektetnek annak tényleges betartására is. "Sajnos előfordulnak olyan esetek is, amikor ésszerű okkal nem magyarázható egy-egy járat közlekedésének elmaradása, mert például a járművezető az előírtnál korábbi időpontban indul el a végállomásról vagy indokolatlanul gyorsan haladva a vonali közlekedés során kerül a menetrendben meghatározottól eltérő pozícióba." - olvasható a közleményben.

A konkrét eset kapcsán megvizsgáltuk a 97E viszonylat 2013. január 4-ei és 8-ai közlekedésének rögzített tényadatait. A rendelkezésre álló adatok tanúsága szerint 4-én a 97E viszonylat menetrend szerint közlekedett a reggeli órákban, így semmi sem indokolhatta a 8:11-es járat korábbi indulását.

A forgalomirányító rendszer helyazonosító funkciója által rögzített lokalizációs adatok azt mutatták, hogy az érintett jármű a meghirdetettnél korábban, 8:09-kor elindult a végállomásról. Tekintettel arra, hogy az egyébként menetrendszerű forgalom miatt a korábbi indulásra a forgalomirányító diszpécsertől utasítást nem kapott, a járművezető magatartását elfogadni nem tudjuk, ezért kezdeményeztük a szolgáltató kötbérezését - írják.

A teljes közlemény itt olvasható el >>>

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kedwes
Ha már erről a járatról van szó.
Folyamatosan tapasztalható, hogy a menetrend csak Mese.
A járatok szinte tetszőlegesen közlekednek.
Ha menetrend szerint akkor biztos egy járat kimaradt! Arról már nem is szólva hangosan, hogy a BKV, WEB oldali menetrend, nem egyezik meg a megállókba kihelyezettel.
kedwes
Azon túl, tessen, nekem elárulni, ha BKK, kötbérezi a BKV-t mennyivel lesz kárpótolva az utas? Továbbá köztudott történés, amennyiben a „felettes szerv” büntetést szab ki a felügyelt szervre az egy másik csatornán visszakapja, mondván akadályozva vagyon a biztonságos működése! Na, ennyit ér a büntetgetés!
Sokkal hatékonyabb, ha a közvetlen felelősöket vonják felelősségre. Már ha megtalálják, ugye? Mert ilyenkor azok szoktak eltűnni, de nagyon!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.