Nem híve az utcai politizálásnak, így nem akar számháborút kezdeni a Békemenet támogatta Fidesszel. Ennek ellenére az MSZP nagyszabású tömegrendezvényre készül március 9-én: több ezer aktivistát mozgósítanak a pártelnök országértékelőjére. Nem örül, hogy az ellenzéki tárgyalópartnerei - köztük a pártot alapító Bajnai Gordon - folyamatosan beszólogatnak a szocialistáknak. A kritikákat azonban betudja annak, hogy új "liberális" párt pozicionálásához ez is hozzátartozik. Arra számít, 2013 végére összejön az ellenzéki összefogás. Interjú Mesterházy Attilával.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pisti271
"Menjünk sorban!

Az LMP azt ígérte Magyarországnak, lehet más a politika. Ez az ő felelőssége. Az LMP azonban kettétört ennek a súlya alatt. A párt egy meghatározó része azonban vállalta a felelősséget. A párbeszédet a kormányváltásért, a párbeszédet Magyarországért.

Nehéz döntés, felelős magatartás: tisztelem őket ezért. Örülök, hogy néhányan közülük elfogadták a meghívást, és itt vannak ma velünk!

Aztán itt van az MSZP felelőssége. Az MSZP nagy lépést tett október 23-a után. Korábban még abban sem voltak egységesek, hogy kell-e összefogás. Ma már csak az a kérdés a számukra, kikkel és milyen feltételekkel vegyenek részt az összefogásban.

Értem az MSZP dilemmáját. A 2010-es történelmi vereségén nemcsak túllépni akar, hanem tanulni is abból. Ez a régi párt eltökéltnek látszik abban, hogy megújuljon. De még mindig nem tudta lezárni a múltat. Még mindig magával cipel sok olyan terhet, amely szavazók tömegeit tartja távol tőle.

A valóság az, hogy ma milliónyi olyan ember él Magyarországon, aki soha nem lenne hajlandó az MSZP-re szavazni. Ám nagyon is el akarja zavarni Orbán Viktor kormányát!

Az új, választási rendszer arra kényszerít minden felelős politikai erőt, hogy eldöntse az ilyen dilemmákat. Aki nem tud szembenézni a valósággal ma, az nem tudja valóra váltani álmát jövőre sem.

Mert 2014-ben nem egyszerűen kormányváltásra lesz szükség. Szükség van arra is, hogy vége legyen mindannak, ami az elmúlt negyedszázadban tévútra vitte ennek az országnak a sorsát.

Kormányváltás, korszakváltás – és jó kormányzás! Magyarországnak erre van szüksége. Így: mind a háromra, együtt. Különben ismét csalódni fogunk.

Az MSZP-nek azonban nincs elég szavazója a kormányváltáshoz. Nincs elég hitele a korszakváltáshoz és nincs elég szakértelme a kormányzáshoz. Mindegyikből van neki sok, de egyikből sincs elég.

És 2014-ben a választók nem fogadják el magyarázatul, hogy sokan voltunk, de nem voltunk elegen… "
Bajnai évértékelő beszédéből.
verőce21
@Pisti271: "...korszakváltás – és jó kormányzás! Magyarországnak erre van szüksége." - meg fogod kapni és Mo. is, 2014-től ismét a Fidesztől!
kukac50
Minden pártnak össze kellene fogni egy emberként az ország megmentéséért.
Nem acsarkodni,hanem közösen minden pártból kerülhetnének be a parlamentbe,és az lenne az igazi ha a Nép érdekében tudnának együtt dolgozni úgy,hogy ne kabaré legyen egy egy parlamenti ülésnap,mint manapság. Mondja el mindenki az adott dolgokról változásokról a véleményét,és legyenek olyan kulturáltak,hogy meg tudják beszélni,tudjanak cáfolni,indulatok nélkül.Szavazáshoz meg mindenki a saját véleményét,és azok érdekének figyelembe vételével tegye akik rá adják a szavazatukat.
verőce21
@Don Quijote: Másfél év múlva megbizonyosodhatunk róla... :)
coni
@Pisti271: Köszönjük. Annál is inkább jó, hogy idemásoltad, mert ma már célirányosan csonkított módon, környezetéből kiszakítva, teljesen más értelmet adva az értelmének játszották be a hírekbe." Bajnai támadja az MSZP-t" címmel.

Érthető, Bajnai véget akar vetni a kormány és az ellenzék korrupciós összefonódásának és le akarja zárni a múltat, hogy végre a jelennel/jövővel foglalkozzon az ország.

Természetesen az MSZP-ben is vannak hiteles politikusok, mint pl. Botka.
Remélem lesz annyi támogatása Bajnainak, hogy valóban végig tudja vinni a rezsimváltást.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.