Magyarország bruttó hazai terméke (GDP) 2012. negyedik negyedévében 2,7 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához viszonyítva, a gazdaság teljesítménye 2012-ben 1,7 százalékkal esett vissza - jelentette előzetes adatok alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Az előző negyedévhez képest 0,9 százalékkal csökkent a gazdaság teljesítménye a múlt év negyedik negyedévében. A gazdaság visszaesése a negyedik negyedévben felgyorsult a harmadik negyedévi 0,4 és a második egyedévi 0,5 százalékos GDP-csökkenés után. A hozzáadott érték első negyedévi 1,0 százalékos csökkenése volt a legnagyobb hanyatlás az elmúlt év során. A magyar gazdaság a múlt év második negyedévétől technikai recesszióban van, miután két egymást követő negyedévben csökkent a gazdasági teljesítmény.

Éves összehasonlításban a múlt év minden negyedévében kisebb volt a bruttó hazai termék reálértéke, mint egy évvel korábban.

2011-ben még 1,6, 2010-ben 1,3 százalékos volt a GDP növekedése a 2009-es 6,8 százalékos zuhanás után.

Matolcsy György szerint az aszály és az unió a hibás.

58 hozzászólásarrow_drop_down_circle

murzika
@Manno István: Hát nem tudom elnézve a felcsúti focista bandáját az "Az MSzMP, az MSzP, az SzDSz stb." lopásban és az ország tönkretételében még az ipari tanuló szintet sem éri el.
Hagyó májk nyugodtan leülhet egy sarokba és szégyellheti magát , a nokiás dobozával hogy mekkora lúzer, a simicska-nyerges tandem ugyanis tehervonattal jár lopni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Bourne
@Manno István: Copyzni én is tudok ám agymosott honpolgár. Saját kútfőből kellene észérveket felsorakoztatni nem a Ctrl C-Ctrl V használni. Tudom ez nálatok Fidesz körökben nagyon dívik.
coyote3
Nem unortodox tündérmese, hanem a tolvaj kormány végtelen butasága.
massa
Orbán kijelentette Matolcsy dicséretesen dolgozott ? ezért lett ennyi munkanélküli ? szegény? éhező család? hol az 1 milla munkahely? 2 év alatt 500-ezren mentek el ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.