Magyarország bruttó hazai terméke (GDP) 2012. negyedik negyedévében 2,7 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához viszonyítva, a gazdaság teljesítménye 2012-ben 1,7 százalékkal esett vissza - jelentette előzetes adatok alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Az előző negyedévhez képest 0,9 százalékkal csökkent a gazdaság teljesítménye a múlt év negyedik negyedévében. A gazdaság visszaesése a negyedik negyedévben felgyorsult a harmadik negyedévi 0,4 és a második egyedévi 0,5 százalékos GDP-csökkenés után. A hozzáadott érték első negyedévi 1,0 százalékos csökkenése volt a legnagyobb hanyatlás az elmúlt év során. A magyar gazdaság a múlt év második negyedévétől technikai recesszióban van, miután két egymást követő negyedévben csökkent a gazdasági teljesítmény.

Éves összehasonlításban a múlt év minden negyedévében kisebb volt a bruttó hazai termék reálértéke, mint egy évvel korábban.

2011-ben még 1,6, 2010-ben 1,3 százalékos volt a GDP növekedése a 2009-es 6,8 százalékos zuhanás után.

Matolcsy György szerint az aszály és az unió a hibás.

58 hozzászólásarrow_drop_down_circle

murzika
@Manno István: Hát nem tudom elnézve a felcsúti focista bandáját az "Az MSzMP, az MSzP, az SzDSz stb." lopásban és az ország tönkretételében még az ipari tanuló szintet sem éri el.
Hagyó májk nyugodtan leülhet egy sarokba és szégyellheti magát , a nokiás dobozával hogy mekkora lúzer, a simicska-nyerges tandem ugyanis tehervonattal jár lopni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bundi
na erre lehet gombot varrni.
most jöhet a szerecsenmosdatás.
Don Quijote
Na entero ez is a forradalom része igaz???
bundi
@Don Quijote: csak azt magyarázza már el nekem valaki, hogy a fenében csökken az a fránya gdp arányos adósság már egy éve, ha a gdp folyamatosan csökken, az adósság meg nő. tegnapelőtt kb 700 milliárdos dollárkötvény ment el, ami a mostani adatokban nincs is feltüntetve.
Hellcat
Na gyertek fidesznyikek! Kíváncsi vagyok ki még a hibás az aszályon és az unijón kívül! Lehet magyarázni a magyarázhatatlant...
Manno István
Ez 8 (+40) év áldásos tevékenysége. Az MSzMP, az MSzP, az SzDSz stb. a lopáson kívül semmehez sem értett. Nem így vagytok vele?
murzika
@Manno István: Hát nem tudom elnézve a felcsúti focista bandáját az "Az MSzMP, az MSzP, az SzDSz stb." lopásban és az ország tönkretételében még az ipari tanuló szintet sem éri el.
Hagyó májk nyugodtan leülhet egy sarokba és szégyellheti magát , a nokiás dobozával hogy mekkora lúzer, a simicska-nyerges tandem ugyanis tehervonattal jár lopni.
kukac50
Nem csoda,hogy csökkent a gazdaság teljesítménye! Orbán a rokkantakra és az idős földművelőkre építi a gazdaság fellendülését. Egészségesekre és a fiatalokra kellene koncentrálni Nekik.
tűzróka1939
@Hellcat: Ti kedves honfitársaim . Igen is ti vagytok a hibások :)) . Meee letagaggyátok a sok fekete jövedelmet(velem együtt) oszt kevés adóforint hullik a zsebünkbe .)) A Tündérmese igenis igaz ! Mert ugye ha valami lehetetlen,létezhetetlen arra azt mondja a jó magyar ember Tündérmese az egész . Egyébként Matolcsy hablatyolása inkább mise :) "Semmi se"
tűzróka1939
@Manno István: Üdv dicső lovag . Na most már elég ! Hallod-e !!! Még ezeknek az adatoknak sem hiszel !! Hun van mér az emmutnyócév ! Az utolsó 6(HAT) negyedévről készűlt a látlelet agyas komám :)
világlátó
A magyar gazdaság helyzetéről hír szilánkokat kapunk.Nincs ember, aki átlátja a helyzetet. Akár hány volt gazdasági miniszter, közgazdász, bankvezér nyilatkozik, csak általánosságokról szólnak, bírálataik is erősen visszafogott, mert az állásaikkal játszanak. Miért nincs / ha van, hol található /egy olyan oldal, portál, bármi információ forrás, ahol láthatná az érdeklődő, kik, miből, hogyan hozzák létre a GDP.-t, mennyi az adósságállomány, mennyi ebből az aktuális fizetési kötelezettség, kik és hogy hozzák össze a bevételi oldalt, hogy néz ki a 2012-es költségvetés, hogy áll össze a 2013-as.
Látni kellene az egyes költségvetési tételeket, grafikusan is, ahogy ezt már láthattuk néhány éve az egyik napilap oldalán.Az ország népe számára követhetetlen ez a hírözön, az E-on gázüzletágról, a Mol -ról, az értékpapírforgalom hozamairól, az IMF. elkerülésének pozitív és negatív következményeiről, a rezsicsökkentésről és a különböző ad-hoc intézkedésekről.Egyszerre jelenik meg hír a MNB. súlyos szabálytalanságairól és a számvevőszék sikeres tényfeltáró tevékenységéről. Az állami földek eléggé el nem ítélhető elosztásáról és a hazai húsüzemek konszolidálásáról, az EU.pénzek ideítélésének sikeréről és az adóssághalmaz brutális növekedéséről.Egy valamiről szinte semmit nem tudunk, hogyan léphetünk ki ebből a helyzetből. Demjén és Parragh csak beszél, mert ezt várja tőle a "gazda". Mikor lépnek már el a pulpitustól?Miután nincs semmi kézzelfogható elképzelésük a változások szükségességéről kamarai bálok díszvendégeiként keringőznek. Felháborító.
A vidék élni akar ! - hirdetik. A vidék nem tud élni ilyen közegben, az élet alapvető feltételei hiányában csak vegetál és leromlik még az is, ami eddig még működött.Mint két vidéki civil szervezet elkötelezett , felelős tagja látom ezt és csak reménykedni tudok abban, hogy a még élő és aktív civil vezetők képesek lesznek arra, hogy kimozdítsák a kormányt ebből az állapotából.
Dr. Felipe
Hát íme ez a fideSS siker. Egyre dráguló piaci hitelekkel és állampapír kibocsátásokkal tömködik a lyukakat, hát ez lenne a siker. Ehhez nem kell ám sok ész. Ezzel csak az országot adósítják el mert ezeket a hiteleket is vissza kell ám fizetni valakiknek és gondolom a nép lesz az a valaki. Termelés nulla immár három éve, erre olyan büszkék? Ez tényleg óriási siker. A munkavállalók menekülnek az országból a befektetőkkel együtt, ez szintén óriási siker. Az államadósság brutálisra nőtt a három megszorítócsomag ellenére. Ez szintén unortodox siker. Sikert sikerre halmoznak hogy rohadnának meg.
öcsi55
A gazdasági teljesítmény szárnyalni fog, ha jelenlegi kormányunkat megtanítjuk repülni.
jozsiami
Amíg Matolcsi nem fogja magát és tűnik el a közéletből addig nekünk Magyaroknak nem hoz a jövő semmi jót.
mekkelek
@világlátó: világos és hiteles tájékoztatás addig amíg ez a kormány van hatalmon nem lesz. Csak a dicshimnuszokat zengik áldásos müködésükröl és egyedül akkor kerül porszem a gépezetbe, ha olyan statisztikai adat kerül nyilvánosságra amivel nem tudnak büvészkedni - nemúgy mint pl a foglalkoztatási adatokkal. Aztán jön az elmúttnyócév, EU, IMF köpködés, lejárató kampányok százmilliókból...
mekkelek
@jozsiami: a VEZÍR-rel eggyütt kell eltünniük, Matolcsi csak egy báb. 2002-ben már sikerült egyszer eltakarítani, kívánom hogy jövöre hasonló élményben legyen része.
buboska
A 2,7matolcsi % cirka 11,111milliárd!! Jó az irány...LEFELÉ!!!
buboska
@mekkelek: És ezeket a dicshimnuszokat zengedezik a fidesz nyertesei!! Itt is van néhány belőlük!!
buboska
@Don Quijote: Pontosabban,a bírka forradalom szerves része!!
buboska
@Manno István: Dehogy nem!! Akarod pártod és kormányod MSZMP-s múltját olvasni??Van vagy 40, ma a fideszben és kormányban lapuló ma is aktív "komenyista"káder!!
Hozzáférhetsz a Hírcentrum.hu oldalon,ha még fent van és nem tiltatták le!!! Szóval a védenceid dicső SZMP-s reinkarnációjukban loptak,csaltak hazudtak,reggel,este meg éjjel!! Ehhez varj gombot pityuka!!
buboska
@bundi: Már mozsdatják!! Ezerrel!! De a pöttyösmeekk elek szerint az a fránya időjárás,meg azok a gonosz komenyisták /ő maga is az/ köztük a drága natolcsy apuka a hibásak mindenért!!
nemsemmi
@Manno István: Matolcsi nem 48 évvel ezelőt prognosztizált növekedést!!!
Feltételezem, hogy tisztában volt a 8 + (40) év eredményével. Amennyiben nem volt tisztában, akkor tényleg ő a megfelelő ember nemzetgazdasági miniszternek. Legalább a tények nem zavarják össze a gondolatokat a fejében. Azért ilyen logikusak a nyilatkozatai.
DR Eric CARTMEN
Ez most már az elrugaszkodás??? Ja nem, azt mondta a püffedt pávatáncos: ARATÁS!!! Gondolom a sajátokra, meg a KÖZGÉPre gondolt.
amaramaistanna
Erre csak a Matolcsy által is érthető szakszerűséggel válaszolok:Atya-gatya!Ebben a kormányban nem kevés egyed bizony pszichológiailagPATA.Összegezve csak a király nem látja,hogy meztelen.
Bourne
@Manno István: Te élből vagy ilyen hülye, vagy tükör előtt gyakorolsz rá amikor elmúltnyólévezel, és kommunistázol? A Fityesz felső köreiben sokkal több a komcsi, mint a baloldal összes képviselője. A felcsúti Maradóna tanácsadói Pozsgay Imre, Boros Péter szerinted az üdvhadseregben szolgáltak? Nem gondolod, hogy botor dolog 2002-2010 közötti időszakra fogni mindent? A pártod az emberek jövőjét lopta el és ennél nagyobb gyalázat nincs.
profon
@Bourne: A tények nem mindenkit zavarnak ám meg ! :)
Waqtik
Börtönbe az összes statisztikussal!!!
Hellcat
És bedobta a fidesznyik az emutnyócév lemezt újra:D Hát nem hittem volna...
kiskutyauto
Nyugodtan és méltán lehetne felkérni Pandacsöki Boborjánt főtanácsadónak az ország kuszaszemű jobbkéz főbolondja mellé... hajrá Abszurdisztán hajrá Orbánfasisztán!
bretagne
Én azon csodálkozom, hogy csak 2,7 százalékkal csökkent. Többnek tűnik.
bundi
@világlátó:a gdp:
www.ksh.hu/docs/hun/xftp/gyor/gdn/gdn21209.pdf
és ez még cifrább?
www.ksh.hu/docs/hun/xftp/gyor/ipa/ipa21212.pdf
és az adósság:
www.akk.hu/object.c693e119-153c-49bc-bc3d-71f805d83db1.ivy
ezek csak hozzávetőleges adatok, kozmetikázás után, mert mindkettő adatszolgáltatót "jómunkásember" vezeti.
by szalacsi:
www.youtube.com/watch?v=7wc7JdJCUkc
de még mindig nem értem, hogy csökkenhet a gdp arányos adósság. valaki elmagyarázná?
tavaly júniusban még dübörgött a tündérmese (szerintem ez rosszabb mint a pannonpuma)
www.hirado.hu/Hirek/2012/06/14/14/Matolcsy_az_ev_egeszeben_stganal_a_magyar_gazdasag.aspx
massa
3 év alatt teljesen nyomorba döntötték az országot mig az ővagyonuk búsásan növekedett hatalommal vissza élés!
Manno István
@Bourne: Te vagy a hülye, aki csak a ballibes hülyeségeket tudod ismétegetni.Gondolkodni azt nem tudsz mert hozzászoktál, hogy ismételgetni kell a párt hülyeségeit. Ha nem ilyen lennél, akker megmondanád, hogy ez igaz ezért, meg ezért, ez meg nem igaz ezért, meg ezért. Ilyen egyszerű a gondolkokás ami neked nem megy!!
Manno István
@gaszpel: Ha eladod a gyárakat, utána tudsz termelni?
Manno István
@Bourne:[törölve]

Az Orbán-kormány tevékenysége (2013.1.25.)

• Az első Orbán-kormány idején Magyarország volt az éllovas az EU-hoz csatlakozók között
• Az árvíz kezelése (MSzP: nem építették fel a disznóólakat).
• Az Orbán-kormány azt a programot hajtja végre, amelyre a kétharmados felhatalmazást kapta.
• Új politika, amely a nemzet érdekeit védi (szemben a nemzetközi tőkével)
• Állampolgárság megadásának lehetősége a határon kívüli magyaroknak.
• Új alkotmány (Én olvastam. Az országok többsége büszke lenne, ha ilyen alkotmánya lenne – az interneten meg lehet találni.)
• Médiatörvény. Az ellenkező híresztelések ellenére Magyarországon sajtószabadság van. Egyetlen egy újságot sem tiltottak be. Ha nem lenne sajtószabadság, akkor nem terjeszthetnék az jobboldali kormányról azt a sok hazugságot, amit terjesztenek.
• Azért tüntetnek a szocllibek, hogy Magyarországon nem szabad tüntetni. Hogy van ez?
• Az EU elnökségének tökéletes levezetése 2011 első felében
• Arányos adó a progresszív helyet.
• A devizahitelesek megsegítése
• A vörös iszap katasztrófa károsultjainak megsegítése
• Új választási szabályok. (Megnehezíti a választási csalásokat.)
• A gyes és a gyed visszaállítása a volt szintre.
• A magyar áruk védelme
• A közszolgálati terhek csökkentése
• A nyugdíjak 1.6%-os emelése 2012.11.
• Az illegálisan zsebszerződéssel földet használóktól a földek visszaszerzése.
• 2012.11.08. EU jelentés: Magyarország hiánycélja (kevesebb mint 3.00%) teljesül 2012-ben és 2013-ban, de 2014-ben 3.5% lesz. (Megjegyzés: Addig még az EU is széteshet)
• 2012.11.11. Az EU szerint a tagállamai közül 5 köztük Magyarország képes a kisebb mint 3% hiánycélt teljesíteni.
Manno István
@Bourne: Az Orbán-kormány tevékenysége (folytatás) (2013.2.9.)
• A gáz és villany árának 10%-os csökkentése 1013.01.01.-től. A távfűtésé is.
• A diákok közül, akik teljesítik a belépéshez szükséges pontszámokat azok ingyen járhatnak az egyetemre. Akik itthon dolgoznak, azoknak az állam átvállalja a hitelüket. Akik lébecólók azok fizessenek!!!
• A nyugdíjakat átlagosan 5000 Ft-tal emeli 2013.01.01.-től
• 2013-01-24 A Gyurcsán által felvett IMF hitel időelőtti törlesztése.
• 2013-01-26 Már egymás után harmadik éve hogy a hiány kevesebb mint 3 százalék, így az EU-nak meg kell szüntetni Magyarország ellen a túlzott deficit eljárást. (Ez a ballibnek sohasem sikerült.)
• 2013.02.01 A kohéziós alapokból Magyarország (2007-2013) 660 000 euró/ fő – (2014-2020) 712 000 euró/fő támogatásra növelte ez egy főre eső támogatást (ez Litvánia után a második legjobb)
• 2013.06. elsejétől jön a víz, csatorna, kéményseprés díjának a 10%-os csökkentése.
Pálinkafőző Rézüst
@Manno István: Pityke! Ha téged nem tiltanak ki, akkor miért tették másokkal???
Moderátorok, tudtok erre választ???
Manno István
@Pálinkafőző Rézüst: Fáj az igazság?
GORGIO12
@Manno István: a lenyeg ha mind igaz lenne amit leirtal par kerdes
1
miert van anyi diakhitel
2
miert menek a diakok kulfoldre dolgozni
3
miert tuntetnek a diakok.
4
a nyugdiasok mert eheznek es nelkuloznek...
a szomszedot kerdeztem erol ki acs hogy mi erol a velemenye...az o szulei 45 ev utan kapnak 35 iletve 64 ezer forint nyugdijt...joskabacsi az obudai teglagyarba dolgozot...egy emberolton at enek a jelenteset nem tudom mi de biztos fontos tartalmat jelent...es enyi penzel kiszurjak az oregseget...undorito...a felesege pedig a teglagyarban tegla mosono volt...na ezt meg undoritobb nak tartom...ket idos emberbol igy gunyt uzni...ha valaki evel egyet ert az szegyelje magat...egyel szamlat fizes elj es haztartast vezes enyi penzbol...lehetetlen...nem tudom menyi idos vagy mibol elsz es hol...meg mit csinaltal eletedben de ha te masodmagadbol enyi penzbol magyarul kilencvenkilencezer forintbol kijosz ugy hogy gyogyszert meg mindet fuzetsz...en neked adom az eves fuzetesem...enyi penzbol csak nyomorogni lehet...meg szerencse hogy a gyerekek magukhoz tudtak venni az idoseket...
Don Quijote
Csak az első párat cáfolom!!

• Az első Orbán-kormány idején Magyarország volt az éllovas az EU-hoz csatlakozók között MOST UTOLSÓ,MÉG A ROMÁNOK IS JOBBAK
• Az árvíz kezelése (MSzP: nem építették fel a disznóólakat).EZ ÉRTELMEZHETETLEN
• Az Orbán-kormány azt a programot hajtja végre, amelyre a kétharmados felhatalmazást kapta.KIVÉVE HOGY NE AZT NÉZD MIT MOND HANEM AMIT CSELEKSZIK.
• Új politika, amely a nemzet érdekeit védi (szemben a nemzetközi tőkével) PICSÁN IS RÚGOTT MINKET AZ IMF!
• Állampolgárság megadásának lehetősége a határon kívüli magyaroknak.CSAKIS A SZAVAZATOKÉRT!!
• Új alkotmány (Én olvastam. Az országok többsége büszke lenne, ha ilyen alkotmánya lenne – az interneten meg lehet találni.) ÉN IS OLVASTAM ,SZERINTEM SEMMIRE VALÓ, EZÉRT AZTÁN TOLDOZZÁK-FOLTOZZÁK!
A többire meg már unnám a választ!
GORGIO12
valamelyik komentem ben irtam hogy tonkre kell vagni a forintot mint a kormoci aranypengot...eurot ide 2020 ra paran aztmondtak erol hogy csak remalmokat latok...
a tozsden olvastam a MNB elnokenek a kozlonyet es velemenyet azt mar nem tudom hol...de a lenyege az volt vagy levagunk ket nulat a forintbol es megerositjuk lasd romania lej...vagy megoljuk az unio segitsegevel a forintot es atalunk az eurora...ez a haboru ot eves lesz es a titkos hadtest a politikaval donti el milesz velunk...a titkos hadtest neve gabor a negyediken...erol enyit
most az a kerdes orban hajlando e kialni a nemzetert es ezaltal mas nemzetek ert is...tok mindegy hogy autonomiat ker a masik nemzet vagy ketos alampolgarsagot vagy fugetlenseget hogy mindenhol szavazhason...aki nem erti anak erdely romania szlovaki horvatorszag...titokban mint en olaszorszag ukrajna es francia orszag karoltve angliaval...a nagy magyar terkep elveszet magyarjaival...orbanak ket nagy uto kartyaja van az elso asza
A Tündik bündije
@Don Quijote: Ne fáraszd magad. Ezt a sok marhaságot minden héten idemásolja, mi sorban cáfolgatjuk (azaz cáfolgattuk, mert én már nem töröm magam), amit látványosan nem vesz észre, ha pedig megemlíted neki, hogy ezt már kiforgattad, nem fog rá emlékezni. Aztán kezdi elölről.
Don Quijote
@A Tündik bündije: több időt nem is szakítok rá:-)))
GORGIO12
az elso asza a hatarok vegleges eltorlesi kerelme es tobb orszagal valo peticios megegyezese...ez a jovo elso fele...a masodik amit napjainkban elunk meg az oszes orszag anyagi hejzetenek szinkronizacioja...lasd francia orszag nemet orszag...hogy anglia hogy fenyegetozik az nem szamit mert szethulik a masik pedig csak anyagilag taktikazik...miert mert sziget orszag joforman semije nincs gyarmatokbol el...es a vilag valtozik...ma elen van holnap meg a mejsegbe sulyed...mar korszeru vilagban elunk nem kell a kemeny matrozok adta lehetoseg...ahoz hogy a ket lehetoseg megvalosuljon tonkre kel vagniuk a forintot es meg kel olni ugymond atvit ertelemben a haza szeretetet minden orszagal...ere a tervek megvalositasara van ropke husz ev...deha minden ijen utembe halad lehet kevesebb.
GORGIO12
@GORGIO12: bocs nem a negyediken hanem a huszadikon elneztem egy szamot...ugynez ki mar a monitort sem latom
nemsemmi
@Manno István:" Új választási szabályok. (Megnehezíti a választási csalásokat.)" Valóban? Az OVB-t kik nevezték ki egyoldalúan 9 ávre?
A devizahitelesekről meg annyit, hogy nem hallottam 2008 előtt Orbánéktól, hogy figyelmeztettek volna, hogy ne vegyenek fel az emberek devizahitelt.
Hallottad Orbán ma reggeli nyilatkozatát a rádióban? Még most is azt szajkózza, hogy folyamatosan csökkentik az éllamadósságot. Az adósságkezelő nyilvánosságra hozta, hogy 2000 milliárdal nőtt 2010 óta.
Szerinted Orbán korlátolt?
A Tündik bündije
@nemsemmi: A 14:44-es hozzászólásomat neked is szívből ajánlom :-)
nemsemmi
@A Tündik bündije: Reménykedem, hátha valaki az Orbánhívők közül a tényeket is kommentálná.
Bourne
@Manno István: Copyzni én is tudok ám agymosott honpolgár. Saját kútfőből kellene észérveket felsorakoztatni nem a Ctrl C-Ctrl V használni. Tudom ez nálatok Fidesz körökben nagyon dívik.
coyote3
Nem unortodox tündérmese, hanem a tolvaj kormány végtelen butasága.
massa
Orbán kijelentette Matolcsy dicséretesen dolgozott ? ezért lett ennyi munkanélküli ? szegény? éhező család? hol az 1 milla munkahely? 2 év alatt 500-ezren mentek el ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.