Sólyom László történetesen azért lesz egyre negatívabb figura a Fidesz politikai univerzumában, mert az utóbbi évek során kemény, ám alapos bírálatokat fogalmazott meg a kormánypárt alkotmányos „kultúrájáról”, az alaptörvénynek éppen a demokratikus alapjogokat sértő rendelkezéseiről – legutóbb például Bernben, egy nemzetközi fórumon.

S mivel a magyar alkotmánybíróság alapító elnökének megállapításait – bárhol szólaljon is fel – hitelesíti kétségtelen tudományos reputációja, érthető, hogy mind kellemetlenebbé válik annak a kétharmados mindenhatóságára oly rátarti rezsimnek, amely az alkotmányjog terepén viszont párbajképtelen. Ezért a tisztán szakmai elemzésekre személyeskedő vádakkal felel, és Lázár szájával szólja le Sólyom viselkedését: „Személyeskedése nem méltó egy volt köztársasági elnökhöz.”

Sólyom egyre kellemetlenebbé válik a Fidesz számára

Régi receptje ez a fideszeseknek – azzal támadni az ellenfelet, amit éppen ők maguk művelnek. Az államtitkár most nem átallja Sólyom alkotmányjogi kompetenciáját mintegy kétségbe vonni, emlékeztetve rá, hogy az egykori MDF „csinált belőle alkotmánybírósági elnököt”, mégpedig politikai alapon, mert az ő „emberük” volt.

Eltekintve attól, hogy ez ordas csúsztatás, hiszen Sólyom már akkoriban is elsősorban és elismerten jogi szaktekintély volt, hadd kérdjük meg Lázár államtitkártól: és ugyan kik „csináltak” jóval később ugyanabból az emberből, akit most a rendszerváltás csődjéért tesznek felelőssé, egyenesen köztársasági elnököt – mégpedig olyasféle parlamenti machinációval, ami civilizáltabb országokban elképzelhetetlen?

Mészáros Tamás írása a 168 Órában >>>

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

DR Eric CARTMEN
Az a Lázár János beszél Sólyom László súlyos felelősségéről és a rendszerváltás csődjéről, aki a párttársaival együtt módszeresen rombolja le a rendszerváltás minden demokratikus vívmányát? Az a Lázár János beszél az Alkotmánybíróság és a köztársaság volt elnökének felelősségéről, akinek még mint frakcióvezetőnek a vezérletével mind a köztársaságot, mind az Alkotmánybíróságot, mind pedig a fékek és ellensúlyok működő rendszerét leépítette a kétharmados többség? Az a Lázár János beszél Sólyom László felelősségéről, akinek a vezetésével a kétharmados többség felszámolta a jogbiztonságot és bevezette a visszamenőleges hatályú és a személyre szabott jogalkotás gyakorlatát Magyarországon? Az a Lázár János veszi a szájára Sólyom László nevét, akinek az irányításával a fideszes kétharmad egyszerű gumiszabálynak használta az Alkotmányt és használja az Alaptörvényt, és akinek a vezetésével, aljas és alantas jogi trükkökkel, az Alaptörvénybe emeléssel igyekszik kikerülni az orbáni akarat alkotmányos kontrollját a kormánytöbbség?

És az a Lázár János mondja Simor Andrásól, hogy nem tisztességes ember, aki sunyi módon, lézerblokkoló fedezékében lépi át - nyilván nem kicsit, hanem nagyon - a kreszben megengedett sebességhatárokat, és követ el közlekedési szabálysértést? Az a Lázár János nevez bárkit is tisztességtelennek, aki a fiának Svájcban nyit bankszámlát, és ügyes spekulánsként egy-egy forintdöntögető nyilatkozattal növeli az ott fialtatott megtakarítás forintosított értékét? Az a Lázár János nevezi a jegybankelnököt tisztességtelennek, aki a fiának Svájcban nyit bankszámlát, majd valami elképesztő pofátlansággal szabályos vadászatot hirdet mindazok után, akik éppen Svájcban rendelkeznek megtakarítással? Az a Lázár János nevezi tisztességtelennek Simor Andrást, akinek a kettős mércéje szerint vannak jó nemzeti vállalkozók és aljas, adócsaló offshore-lovagok, értelemszerűen csupán attól függően, hogy Fidesz-közeliek-e az illetők? Az a Lázár János nevez bárkit is...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
loboncos
@Mobil123: Köszönöm kérdésed,semmi bajom.Én a szőnyegen járok,nem a szélén állok.:-)
Mobil123
@loboncos: :-DDD
Egyébként csak megjegyzem, hogy az adófizetőknek a fidesz egyre kellemetlenebb, sőt..., de nem szabad csúnyát írni:-))
loboncos
@Mobil123: Ahogy mondod.Nehéz nem f@szozni!
Mobil123
@loboncos: Majd szép lassan kifejlesztjük a magunk szótárát, és abba kössenek bele ha tudnak:-)))
X-ray
@Szende bombázó: Az általad írt "leválltani" szó helytelen. Helyesen írva: leváltani.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.