A trafikrendszer hosszú távú működőképességének biztosításával indokolta Lázár János, hogy cigarettán és szerencsejáték-termékeken kívül más árucikkeket is lehessen forgalmazni a nemzeti dohányboltokban. "Miközben az előterjesztők mindig hangsúlyozták, nem busás jövedelmezőségű üzlet a trafik, természetesen fontos minden megoldásra nyitottnak lenni azért, hogy a trafikrendszer hosszú távon is működőképes legyen" - hangsúlyozta az államtitkár. Így a dohányboltok - a már korábban elfogadott szerencsejáték-termékek mellett - szeszes italt, energiaitalt, kávét, ásványvizet, üdítőitalt, valamint újságot is árulhatnak, és egyébként akár már májusban megkezdhetik működésüket.

Forrás: hirado.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pisti271
Elment az eszük.
Ahol egyébként szeszes italt, energiaitalt, kávét, ásványvizet, üdítőitalt, újságot árusítanak tilos dohányt forgalmazni, de ahol dohány kapható, ott szeszes italt, energiaitalt, kávét, ásványvizet, üdítőitalt, valamint újságot is árulhatnak.
Pisti271
Javaslom, hogy gyufát, esetleg öngyújtót is lehessen kapni.
A trafikok régen és most is jellemzően picike üzlethelyiségek voltak és dohánytermékek mellett legfeljebb néhány bazári holmit árusítottak. Azok hogy éltek (élnek) meg?
Jelenleg nincs olyan árusítóhely, ahol szabad polcon, önkiszolgáló (ellopható) módon, kiskorúak számára hozzáférhetően lenne dohányáru. Mivel a forgalomnak csak egy részét teszi ki, nem kell külön személyzet, stb. nem gond az alacsony árrés.
Még el sem indult a rendszer, de már nyűglődnek, hogy üzlethelyiség, bérleti díj, személyzet, nem lehet belőle megélni. Árat kell emelni, mást is kell árusítani és persze mindjárt módosítanak is. Ha az alkotmányt hetente lehet, ezt miért ne. Az fel se merül, hogy ne vállalja, aki úgy érzi, nem tud belőle megélni?
Esetleg hagyni a francba az egészet?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.