Január-februárban az IMF-vel való végleges szakításról és az újabb hitelfelvétel nélküli törlesztéstől volt hangos az NGM honlapja. A PEMÁK (euróban jegyzett magyar államkörvény) és dollárkötvény kibocsátások azonban - Matolcsy miniszter hiányos ismeretei ellenére - hitelfelvételt jelentenek. Nem is keveset, hiszen az 1 milliárd eurónyi PEMÁK, majd a 3. 25 milliárd dollárnyi kötvény összességében a GDP mintegy 4 százalékának megfelelő hitelfelvételt jelent, és akkor még nem ejtettünk szót a forintban kibocsátott 100 milliárdokról. Ezen tételeket csak részben ellensúlyozta az IMF-törlesztés és néhány nagy kötvénylejárat.

Forrás: tenytar.blog.hu
Feltöltő: bundi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bundi
m.cdn.blog.hu/te/tenytar/image/2012.0/2013.%20janu%C3%A1r/GDP%202005%20%C3%A9vi%20%C3%A1tlag%C3%A1ron.png
érdekes adatok.
A kormányváltás óta folyamatosan csökken a GDP, egyre gyorsulva, mind éves, mind negyedéves összevetésben, és márciusra szinte bizonyosan új mélypontot érünk el. A válság legsötétebb negyedévét is alulmúlja majd a GDP-nk. A ma megjelent adathoz képest becslésünk szerint 2013 első negyedévének végére a GDP 2,5 százalékával nő majd az adósság.
kíváncsi vagyok ezt hogy lehet magyarázni.
bundi
lsb, entero, esetleg valaki más?
"Kijelenthető tehát, hogy a Fidesz kurucos politikája nem csak megtakarításaink elvesztéséhez vezetett, de egyenesen azoknak a zsebébe vándorol a pénzünk, akikkel elmondásuk szerint harcolunk. A külföldi bankokhoz és befektetőkhöz, az IMF-hez. Nem is csoda, hogy néhány amerikai befektetési alapnak a magyar devizakötvények a kedvencei. Ekkora kamatot, dollárban csak mi magyarok fizetünk a világon. A külföldi bankok zsebébe. Nálunk még Románia is olcsóbban jut hitelhez. Ez hát az unortodox gazdaságpolitika eredménye. "

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.