Egy elsős egyetemistát kapcsoltak le a metróban és vittek be kihallgatásra az NNI-sek. Neveket akartak hallani és részleteket a hídfoglalásról. A hétfői hallgatói demonstráción érezhetően megváltozott a „belügy” hozzáállása az egyetemfoglalókhoz. A decemberben kezdődött sorozatos diákakciókon eddig kifejezetten segítőkészen, támogatóan lépett fel a rendőrség. Hétfőn azonban – mint írtuk – már délután megjelent az ELTE elfoglalt előadójában a Nemzeti Nyomozó Iroda néhány munkatársa, akik diákokat hallgattak ki. Az indok szerint ismeretlen tettes ellen nyomoznak „közérdekű üzem megzavarásának előkészítése miatt” (értsd: hídfoglalás) miatt.

Forrás: hir24.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Minél jobban igyekeznek megfélemlíteni a diákságot,
annál nagyobb lesz az ellenállás !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nyanya001
Minél jobban igyekeznek megfélemlíteni a diákságot,
annál nagyobb lesz az ellenállás !
Edy Andre
Az ellenzékben és kormányon is mozgósítható agresszív zombik (értsd: futballhuligánok) mellett a megfélemlítésre programozott rendőrség ott lesz most már folyamatosan a gáton. Úgyhogy vége a bulinak, takarodó vissza az előadásra, öcsisajtok.
Gránit
Mit is mondottak nagy elődeink? Azt,hogy tanulni-tanulni-tanulni.Ezek a diákok mit mondanak?Nem tanulni kell, hanem tudni.Azért jó lenne már, ha az egyetemeken, a "kóterban" térnének nyugovóra,vagy otthonukban, nem pedig az egyetemi előadókban.
kerék
Mocskos rendszer ez, rohadt egy ország.

Régen a rendőrség a népet védte a rablóktól.
MOST a rablókat védik a néptől...Hova fajul még ez?

Nemsokára gondolom jönnek az eltűnt diákok.
Gránit
A főnököm mondta egyszer:"Élni tudni kell, nem csak szeretni" bármilyen országban,akármilyen,emberekkel,rendszertől függetlenül.
Január
"A diákok szerint önmagában az, hogy nyomozók lepték el az egyetemet, megfélemlítő jellegű. Miután bemutatkozott, odalépett hozzá egy másik NNI-s munkatárs, autóba ültették és kezdetét vette egy nagyjából 5 órás kihallgatás a VI. kerületi rendőrkapitányságon. A kihallgatás alatt a nyomozók „neveket akartak hallani”, illetve azt akarták megtudni tőle, milyen hídfoglalásra készülnek a diákok."

Fél a hatalom és megfélemlíti a diákokat?
entero
@Január: Szerintem inkább arról van itt már szó, hogy bizonyos köröknek érdekében áll a kormány elleni zavargások kirobbantása, amit már valószínűleg külföldről is pénzelnek (na ki állhat a hátterében?), és ez az egész HAHA már régen nem az oktatásról szól, hanem a kormány ellenességről. Talán ezért is elővigyázatosabb az NNI.
Január
@entero: Igen... "elővigyázatosabb" ,... jobb félni, mint megijedni.
Hellcat
Mentem be ma órára 3 rendőr állt a Corvinnál az aluljáró közepén...és még vissza kéne mennem egy gyakorlatra de most már kezdek félni...
dzurinda
@entero: Komolyan összeesküvés-elméletekben hiszel? Te jó ég :(
Gránit
@entero: Valahol,igaz amit leírtál,mert ma már a diákok ,nem azzal vannak elfoglalva,hogy gondjaik megoldódjanak,hanem ,provokálják a mindennapokat,ezt nem mernék megtenni,amennyiben mögöttes erők,nem adnának ,nekik biztatást erkölcsi és pénzügyi alapon is.Az pedig,hogy előadótermekben,hálótermet rendezzenek be,enyhén szólva érthetetlen.
Don Quijote
2006-ban is a kormány elleni zavargások voltak, ugye itt pár embert az nem zavart!
bosszants
Most akkor bukta van!
1, nem köteles tudni bármiről is!
2, önmagára még a hülye sem vall
3, a rendőrségnek kell a bíróság számára is hihetően bebizonyítania azt, hogy ez a kölök bármi olyat tett ami a törvények szerint tilos!
Azt hiszem ebbe bele törik a bicsakjuk!
Van egy ügyvéd szomszédom, ő szok okosítani engem "állampolgári alapjogokból", mert valóban hülye vagyok ezekhez.
Előre menni, tolatni tudok, de bükkfanyelven beszélni mint ők, már nem.
kerék
@entero: Jó hogy nem az oktatásról szól, mivel hibába tépték a szájukat, nem változtattak szinte semmin az oktatással kapcsolatban, ha mégis akkor csak még rosszabbra fordult a dolog.

Ráadásul ezek a diákok olyan komoly fenyegetést jelentenek, hogy rendőröket kell rájuk küldeni.
Ha e-mögött valóban az mszp áll, akkor még tiltakozni is emberibb módon tudnak...nem úgy mint a fidesz 2006-ban.
entero
@kerék: Lehet, hogy odavezetne, amennyiben csak legyintenének rájuk. Az senkinek nem hiányozna.
entero
@dzurinda: Nem csak egyedül én látom így, ha kicsit jobban belegondolsz, egyáltalán nem lehetetlenség, amit írtam. Minden megmozdulás mögött áll valaki általában, ez így szokott lenni.
marlin
@entero: Mire alapozod az egyetemistákra "szórt" rágalmakat??
A kisujjadból szoptad, vagy valahol hallottad?? Mert ugye ez sem igaz!!
Dr.luigilongo60
@marlin: A hétvégi eligazításon hallotta.
marlin
@Dr.luigilongo60:
Én csak azon vagyok fennakadva, hogy a "lokátorfülü Orbán fiúk"-nak nem sikerült "jelenteni" erre a fideszista ÁVH "nyelvet" akar fogni a metrón!!
Hát hol élünk?? A Balkánon?? Vagy mi??
human
Vannak akik úgy gondolják, hogy Orbán polgárháborút akar szítani. Majd rendkívüli állapotot hirdet. így nem kell választást tartani és teljhatalmat adhat magának.
Ez elég szélsőséges nézet, de lassan ezzel is számolni kell.
rosalinda57
Azért mert az egyetemisták féltik a jövőjüket, nincs joga senkinek lista alapján "lekapcsolni" egyiket-másikat és 5 órán át faggatni. A szólásszabadság, a vélemény nyilvánítás szabadságát nem ismerik a/(z) állítólag jogi diplomával rendelkező/ politikusok ?
coni
Nagyon rossz üzenete van ennek a megfélemlítésnek, különösen most hogy kiderült a Jobbikosok által vezetett HÖK listázta a diákokat politikai hovatartozás és származás alapján. Eddig minden diák tüntetés békés és nagyon fegyelmezett volt. Ez az állítólagos híd foglalás ürügy volt, hogy megijesszék őket.
Boros Anikó
Mutasssssssssss példátttttttttttttt.Mutasd meg a világnak ,hogy mire képes egy a MAGYARKORMÁNYzatot irányitó ember,ember tömeg , egy saját nézeteit való diákkal,diákokkal szemben.HIPP ,HIPP ,HURRÁ!!!Könnyű a diákokkal szemben ,egy egész felfegyverzett hadseregnek,de gyere próbáld meg velem...hm.Mint a mesében, "szerencséd ,hogy öreganyámnak szólítottál"és ezzel azt akarom mondani nézz a sorok mögé...Tehát :azt mond amit Ő a HATALOM akar,és akkor ,nem leszel átváltoztatva.:))))))))
Gránit
Már a hír címe is,lázító.Fogalom zavara van létrehozójának,és manipulatív is.Az illető a vallatás szó rosszízű,felhangjával kelt felháborodást.A kihallgatás,és a vallatás,tegező viszonyban nincsen egymással.Mára már,eszkalálódni látszik,a diáktüntetés,vannak erők kik szorgalmazzák az összetűzést,diákok,és a mostani kormányerők között.Amikor,ez megtörténne ,(Isten ments), "illetékesek" öt másodpercen belül,világgá,kürtölnék,hogy országunkban,vérbe fojtják a demokráciát,már nem csak rasszisták.Az írások,már készek,csak a történést várják.Török nevezetű politikus egyenesen arra buzdítja a diákokat,hogy borítsák lángba Budapestet.Ezt a helyzetet összehasonlítani,a 2006-os történésekkel ferdítés,és ismeret hiányára utal.A politika,jelenléte mérhető,alapoz a fiatalok kevés élet tapasztalatára,és ifjú kori vérmérsékleti hevességekre,nem is eredménytelenül...sajnos.
entero
@Dr.luigilongo60: Nem járok DK rendezvényekre...
bobok
@nyanya001: Vaze! Tanuljanak, ne ellenálljanak. Legalább is az én pénzemen ne!
Feraj49
Majd március 15.-én mit is "ünnepelünk" ? Kik is kezdték akkor a lázadást ? Akkor ők is az akkori rendszer ellen tüntettetek , Ma hősöknek vannak nyilvánítva igaz ?
Manno István
@nyanya001: Itt nem a diákságról, hanem néhány hözöngőről van szó, akik a vizsga helyett a balhét választják és nem hagyják a rendes diákokat tanulni!!
Pálinkafőző Rézüst
@Manno István: simán levizsgáztak..:)) Rácsesztél, manócska..:))
nyanya001
Akik ellenzik a diákság megmozdulását, azok is
a mi pénzünkön jártak egyetemre Giró-Szász pl. 14 évet !
5 év helyett ! Ingyen !
marlin
@Pálinkafőző Rézüst: Vajon ezek a "manók" mennyi "tandíjat" fizettek azért a "moslékért"??

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.