Nemrég az Index lehozott egy cikket, amiben egymással szembe állította az osztrák és a magyar dohányzási kereteket, törvényeket, egyáltalán, a dohányzás kultúráját. Láncdohányos kisemberként nekem is megvan a különvéleményem. Amikor először felmerült ez a nonszensz trafiktörvény, már előre nevettem (kínomban) azon, hogy felül még mindig azt képzelik, hogy a tiltással bármi is javulni fog. Nem fog.

Forrás: gepnarancs.hu
Feltöltő: nocenz_Ura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

104 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csegala
Az emberben felébred a kisördög, hogyha ők mondják, akkor már csakazért sem hagyom abba. Ha le akarok szokni, akkor az az én döntésem legyen, ne kényszerítsenek rá, azt nehezen tolerálom. Anyám szokta mondani, hogy "ne hagyd, hogy a fejedre sz@rjanak, van neked szád is!" :)))))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
adsl70
tahóktól kéretik minket normális dohányosokat külön venni, romaság eddig sem foglalkozott senkivel ezután sem fog.
nemkati
íÉs milyen jól mutat, amikor a 4*-os szálloda előtt állnak (illetve kicsit arrébb 5 méterrel) a szakadó hóban az olasz vendégek, mert ott rágyújthatnak. Különösen tetszett amikor a városmajori érsebészet előtt láttam cigizni a nővéreket és orvosokat karöltve néhány beteggel. :))
Pisti271
A szavazókör előtt sem lesz szabad dohányozni.
Odabent viszont nem kell elfelejteni, kik rendszabályoztak meg bennünket.
Hajrá dohányosok (is) a Fidesz ellen!
nahát
Annyira érdekelnek a dohányosok, mint ahogyan őket, hogy a füstjüket kell szívnom!
csegala
Az emberben felébred a kisördög, hogyha ők mondják, akkor már csakazért sem hagyom abba. Ha le akarok szokni, akkor az az én döntésem legyen, ne kényszerítsenek rá, azt nehezen tolerálom. Anyám szokta mondani, hogy "ne hagyd, hogy a fejedre sz@rjanak, van neked szád is!" :)))))
kerék
@nahát: Minek állsz oda? Annyira unom már, hogy odaállnak a nem dohányzók a dohányzásra kijelölt helyre, és még panaszkodnak...

Amit @csegala mond az igaz. Ne a kormány döntsön már szokásaimról.
nahát
@kerék: a bunkó dohányosok nem képesek felfogni hogy ne menjen nem dohányzó közelébe. Sosem állok a büdös dohányosok mellé, messziről bűzlenek még ha épp nem füstölnek akkor is! Nyeljék le a füstöt és akkor nem zavar senkit a dohányzásuk. Nem akarok passzív dohányos sem lenni! A kormány védi a nemdohányzókat tőletek!
kerék
@nahát: Benned egy finom nő veszett el...remélem nem sérült a kis lelkivilágod...
A kormánynak minket kéne védenie az olyanoktól mint te.
Én ha dohányzok, egy helyben állok, ha valaki odajön aki nem dohányzik, az magára vessen.

Ha meg egy dohányos közel megy hozzád, van kis szád, szólj neki,hogy mennyen távolabb.
nemkati
@csegala: Ezt a szólást ismerem. Netán egymást is? :)
nemkati
@nahát: Abban igazad van, hogy vannak bunkó emberek a dohányosok között is. Én a kulturáltan dohányzókat nem ítélem el, ha úgy, akkor és ott dohányoznak, ahol nem zavarnak másokat. És a nembunkó fideszfanokat is tolerálom. Csak már találkoznék eggyel!
csegala
@nahát: Tudod, mit? Ha nem tetszik, akkor te kerüljél ki minket. Költözz ki egy tanyára, ott 50 km-es körzetben garantáltan nem lesz dohányos, de még kipufogó füst sem. Szívhatod a tehénsz@r illatát. Az például egészséges.
csegala
@nemkati: Még az is lehet. Észak-kelet M.o.?
nemkati
@csegala: Hát nem, de kicsi ez az ország, sok helyen megfordultunk, én is, gondolom Te is. Majd megírom priviben, csak várom a hiteles forrást. :)
nahát
Gratulálok ,páran magunkra is vették a jelzőt!
entero
@nemkati: Ez kissé erős volt azért.
nahát
@csegala: Pont az ilyen hozzáállás miatt bunkózom a bagósokat. Pontosan ezért örülök minden szigorításnak amivel titeket sújtanak!
Azzal tisztában vagy, hogy hány balf büdös a frissen dohányzott szája és ruhája? Elárulom a skálán a fürdetlen sportoló és az egynapos használt zoknija között van!
entero
@kerék: Azért most nincs igazad. A dohányosoknak éveken át ki voltunk téve mi, nem dohányzók. Akár egy étterembe mentünk, akár egy cukrászdába, ráadásul a sütemények is büdösek voltak a füsttől. Az sem érdekelte őket, ha mások is ott voltak a közelükben, ráadásul a nem dohányzó helyeken is előszeretettel szívták a cigit )próbált az ember csak rájuk szólni), a csikkek szétdobálásáról már ne is beszéljünk. Jó, hogy ezeken változtattak az új törvények. Nagyon sajnálom azokat a kisgyerekeket, akiknek az arcukba fújják otthon a felelőtlen szülők a bagófüstöt, károsítva ezzel egy tehetetlen gyerek szervezetét. Mellesleg nem elhanyagolható, hogy vannak olyan erős dohányosok, akik képesek 20-40 ezret is elkölteni havonta cigire, majd sírnak, hogy nincs pénz a rezsire.
entero
@nahát: Nem egyszer jártam már cigarettázók lakásában, anyósom is nagy bagós Az a bűz szinte elviselhetetlen, a ruhák, kabátok, egyszóval minden iszonyat büdös. Az a gond , hogy ők ezt nem érzik.. Amikor süt valamit, és elhozza hozzánk, azonnal kiveszem a tálból, mert különben átveszi az ízét pár perc alatt, hiszen maga a tál is át van ívodva teljesen. Mindenkinek a saját dolga az, hogy bagózik, iszik, vagy kocsmába jár, csak ne csodálkozzon, ha valaki méterekre elkerüli, mert aki nem műveli egyiket sem, az nem bírja ezt elviselni.
csegala
@nahát: Én is díjjazom az ötletet, hogy tilos a dohányzás zárt helységben. Nem szoktam rágyújtani ott, ahol sokan nem dohányoznak. De ti meg már túlzásba viszitek az utálkozást. A szemetekben minden dohányos egy büdös tapló, hát persze, hogy begömbölyödik az ember talpa tőletek. Mi eddig eléggé megértőek voltunk veletek szemben, de nem érzem magam kevesebbnek nálad azért, mert te nem cigizel. Még akkor sem, ha büdös a ruhám. Fogd be az orrod és állj arrébb.
miazavalami
@nahát: Én nem vagyok büdös pedig bagózom!!! Azért azt ne felejtsd el hogy nem minden bagós egyforma!!! Sose gyújtottam rá olyan helyen ahol tilos volt, lakásban , vagy másnál vendéglőben sosem!! Ehhez csak egy kis megértés kell a nemdohányzók felé, és akikben volt , van megtették a tiltások előtt is akikben nincs most is leszarják!
miazavalami
@entero: Azoknak a szülőknek akik képesek a gyerekkel egy lakásban bagózni , nem kell tiltás mert úgy is megteszik. Erre írtam azt fentebb hogy bagósok közt is óriási különbség van. Nem kell bennünket egy kalap alá venni!!!
kerék
@entero: Az ellen nincs kifogásom, hogy nem lehet szórakozó helyeken cigizni, az nem zavar.
Én ha cigizek nem megyek oda azokhoz akik nem cigiznek. Amit a @nahát félék, meg a kormány csinál a dohányosokkal, az szín tiszta hátrányos megkülönböztetés, szinte rasszizmus.
Ha cigizek, és oda jön egy nem dohányos akkor viselje el vagy álljon odébb.
Jó, cigiszagú leszek, akinek nem tetszik nem kell velem társalognia.
Nem vagyok bunkó, csak ha egyes taplók kihozzák belőlem.

Itthon sem cigizek a házban, beissza minden a függönytől kezdve a huzatokig.
Kocsiban csak olyanban amiben a gazdája is cigizik...
nahát
@csegala: tudom nem érted, én nem akarok dohányozni, de mégis szívom a cigifüstöt ha egy füstölgő a közelben van!
entero
@kerék: Nem is a hozzád hasonlókkal van a baj. Ha olyan helyen szívod, ahol szabad, oda nem kell a nem dohányzóknak menni, ez igaz. Az meg, hogy tisztában vagy azzal, mit okoz a füst egy lakásban a ruhákkal, bútorokkal, stb., azon meg is látszik, ügyelsz arra, hogy csak te "élvezd" áldásos hatásait...:-))
nahát
@kerék: a magadfajta tapló dohányosok miatt történik minden szigorítás. Ha nem csak azzal törődnél, hogy megkapd a nikotinadagodat, hanem a körülötted lévőekkel is, akkor nem így gondolkodnál! Szerinted az a hibás, aki nem cigizik , mert szeretne füstmentesen élni?
Szörnyű hogy egyes emberek ennyire szánalmasan önzőek!
Ahogy a te félék gondolkodnak az szándékos egészségrombolás. Nem a te egészséged érdekel hanem az enyém.
Volt egy vizsgálat évekkel ezelőtt, a passzív dohányosok tüdejéről. A legmegdöbbentőbb a dohányos szülők gyerekeinek tüdőkárosodása volt! Ők sosem dohányoztak, csak szívták a füstöt a szülők miatt!
entero
@csegala: Nem utáljuk a cigizőket!! Azt nem szeretjük, ahogyan ezt sokan művelik. Aki nem tartozik bele, annak nem is kell magára venni. Egyébként nagyon érdekes, apám nagy bagós volt, és éppen azért szokott le róla, mert csodálta azokat, akik képesek voltak nem cigizni. Többre tartotta őket ez miatt valamiért, pedig nem volt buta az öreg...:-))
entero
@nahát: Figyelj, kerék nem dohányzik a lakásban, és valószínűleg a majdani gyerekei képébe sem fogja a füstöt fújni. A dohányosok között is vannak bőven olyanok, akik csak olyan helyen szívják el a napi adagjukat, ahol senkit nem zavarnak. Akikről te beszélsz, azok alapból bunkók általában, és azok voltak a rendeletek előtt is.
kerék
@nahát: Olvasd már el a többi hozzászólásom te ostoba tahó.
Az, hogy ki cigizik ki nem, csak téged érdekel, te bunkózol le minden dohányost.
ha annyira leszarnám, bemennék a szórakozóhelyekre is cigizve.
Tudod, az utcára többet ne menj ki, mert a kipufogó füst is károsítja az egészséget.
picsogó hülyegyerek
entero
@miazavalami: Nem vagytok egy kalap alá véve, csak olvasd el a szösszeneteimet.
nahát
@kerék: értelmezd egy kicsit talán felfogod: szerinted a bunkó dohányos kire vonatkozik? Nem mindre, csak a bunkó fajtára! De te mégis magadra vetted? Miért is?
Amúgy meg vegyél vissza, mert még kidurransz! Mennyé szívjál egyet!
miazavalami
@entero: 19. 50 - es hsz - a válaszoltam.
kerék
@nahát: Ha nekem írod, hogy bunkó vagyok, mégsem érthetem a szomszéd Mari nénire...

"magadfajta tapló dohányosok"
nahát
@kerék: nemkati pl értette, neked nem sikerült. Van ez így!
entero
@miazavalami: Azt sem kellett volna magadra venned. A dohányzóknál sajnos az a tapasztalat, hogy nem igazán vannak tekintettel a környezetükre, vannak, akik "csakazértis" elven csinálják. Róluk szóltam, nem rólad, aki egy macskának sem tud(ott) ártani...:-))
miazavalami
@entero: Nagyon úgy nézett ki. De akik eddig odafigyeltek a másikra azok eztán is megteszik. Akik pedig nem akkor se fognak ha tiltják! Én itthon a lakásban sose gyújtottam rá, és ott sem ahol sokáig vagyok, pl munkahely. Hiszed vagy sem, de utálom a bagó szagot! :-))) Bele is pusztulnék ha zárt térben szívnom kellene. Pedig dohányzom.
kkalman
"Hogy Bill Hickset idézzem, eljutottam arra a pontra, hogy már csak azért sem szokok le, nehogy én is egy legyek a nemdohányzók közül."
No comment!
entero
@miazavalami: Nem csak te pusztulnál bele...:-)) Egyébként meg azzal vitába szállnék veled, hogy nem volt értelme a tiltásoknak, mert valljuk be, régebben nagyon sokan cigiztek az éttermekben, cukrászdákban, és azokon a helyeken, ahol most rendelet tiltja. Most már ezen helyek füstmentesek.
miazavalami
@entero: Ebben van valami, de minden helyen voltak dohányzásra kijelölt helyek.

Jó éjt nektek.
kkalman
Pár mondat Molnár Barnabás írásából.
"Ausztriában percek alatt találsz trafikot, a város majd’ mindegyik pontján. Kicsit drágább, mint itt, az igaz, de sokkal nagyobb választék van. Beülhetsz egy helyre, rá is gyújthatsz, megvan a lehetőséged rá. A sógoroknak volt annyi agyuk, hogy rájöttek, a dohányzó és nemdohányzó helyiségeket, figyelem, el is lehet ám választani! Itt nem, itt aztán izomból kitiltanak mindent. Eddig mindenhol lehetett bagózni, most sehol sem lehet. Biztos ez a magyaros virtus az oka, ez a nemzeti hevület, hogy nem látjuk a fától az arany középutat, pedig majd kiböki a szemünket."
"Odaát ilyen hülyeségek nincsenek. Nemcsak hogy lehet dohányozni a villamosmegállóban, de pár éve még ilyen csikkalakú tartókat is felszereltek. Nem lehet belőle guberálni, nem lehet őket kiborítani, nem úgy, mint itt, ahol kibasszák a földre a köztéri kukákból a csikket. Ha egyáltalán találsz olyat. Mert Budapesten dohányzó helyek mellett eszméletlen hiány van épkézláb köztéri kukákból, úgy, mint vállalható nyilvános vécékből." Megjegyzem, nem csak Budapesten, hanem az egész országban, hacsak nem tekintendő az egész ország egy nagy kukának. Ez esetben a hiányolt, normális szeméttartókra már nincs is szükség, hiszen ki látott már olyant, hogy nagy kukában kis kuka.
Még egy utolsó gondolat, és nem kívánok tovább foglalkozni a témával.
"Nem tudok vitatkozni azzal, hogy egészségtelen, drága és semmi haszna nincs. Nem is akarok, meg nem is lehet. De nem is azért csinálom, hanem azért, mint a legtöbb szenvedélyt szokás. Mert szórakoztat. Mert hangulatos. Szociális karburátor. Feelinges szépiává változtatja a tiszta, steril kocsmalevegőt. Talán felfalja a tüdőmet egy füstben úszó kocsma, de inkább ülök abban, mint egy olyanban, ahol nincs már füst. Mer’ a füsttel együtt eltávozott egy kis lélek is."
entero
@miazavalami: Köszi, neked is jó éjt! Remélem, a füled javult már azóta.
kukac50
Az,hogy kijelölt dohányzó helyek voltak jobban szerettem, és kulturáltabbnak találta.
Intézetekből kórházakból az utcára mennek cigarettázni,ez megalázó a dohányosokra nézve,és nem beszélve arról,hogy azóta csikkek ékesítik az utcát.
Ariana
(Van még valami értelme felhozni ezt a témát? A világ a füstmentesítés felé halad...)

Én személy szerint nemcsak azért örülök a tiltásoknak, mert nem kell mindenhol a füstöt szagolni, hanem azért is, mert azóta nem utálom a dohányosokat, amióta nem fújják a képembe mindenhol. Persze aki ilyen fórumokon hozzászóló dohányos, az mind erősítgeti, hogy ő kulturáltan csinálja, és igyekszik nem zavarni senkit, de az utcán és más nyilvános helyeken valahogy sose titeket láttalak. Olyat se láttam még, aki nem dohányzik, de direkt a dohányos mellé áll basztatni. Olyat láttam már, aki kényelmesen rágyújt a buszmegálló esőbeállójában, ahová a zuhogó eső elől állt be vagy tizenöt ember. Én megértem, hogy ez súlyos függőség és már az is agressziót vált ki, ha gondolnotok kell arra, hogy valahol nem cigizhettek, de nekem kicsit túlzásnak tűnik, hogy lassan már az apartheid alatt élő feketékhez hasonlítjátok magatokat. Én meg koffeinfüggő vagyok, mégis megértem, hogy nem lehet mindenhol kávézni és nincs jogom ahhoz, hogy a képe alá toljam egy olyannak, aki utálja már a szagát is, vagy hogy ráöntsem a ruhájára... Szóval legyetek egy kicsit ti is megértőbbek, mert nekünk évtizedeken át nem volt más választásunk.
Ja és az intézményekben tényleg lehetne elkülönített dohányzó rész, sajnálom, hogy ott is megszüntették, ahol senkit nem zavart, de sok helyen olyan elbaltázott módon oldották meg, hogy pl. a folyosó vagy az étterem vagy a vasúti kocsi fele dohányzó, fele nem dohányzó, ennek meg a vicc szerint is annyi értelme volt, mint a medencét felosztani belepisilősre meg nem belepisilősre.
Ariana
Kukac50: ne legyenek illúzióid, csikkekben addig is térdig lehetett járni mindenhol, amíg kijelölt dohányzóhelyek voltak és szemetesek mindenhol. (a következő lépés tényleg a szemetelés bírságolása lehetne, de leginkább azoké, akik a kutyájuk végtermékét széjjelhagyják...)
miazavalami
@entero: Tanulok szájról olvasni. Egyedül nem merek elindulni ,sehova mert nem hallom a forgalom zaját. Ha minden igaz fél év múlva kapok hallókészüléke, addig csak kibírom. A munkahelyen nem lesz gond, legfeljebb rekedtre ordítják magukat ha akarnak valamit...
entero
@miazavalami: Na de mind a két füleddel baj lett? Tudok egy címet, ahol nem kell ennyit várnod, persze csak ha érdekel.
moszkvatér
Nem az a lényeg hogy a cigi büdös vagy nem ,mert a gázolajfüst az is büdös és káros .
Svájci életfelfogást akaranak bangladesi életszinvonal mellett . Ez az ábra .
miazavalami
@entero: Igen , mert mindkettőn gyulladás volt. A jobbról nagy nehezen letisztult , de a balt műteni kellett. A csecsnyúlványt kellett kitakarítani. A balra nem hallok semmit, ez lehet így is marad, a jobbra pedig 40- 50 % - os a károsodás. Mi az a cím , mennyibe kerül?
sonderkommando
Nem!
Esetleg ne avassuk szentté őket, vagy ne állítsunk szobrot az ismeretlen, gusztustalan bagósnak?!

Kirekesztett? Igen, az. Maguknak köszönhetik, veregessék vállon magukat a csodálatos szokásuk miatt.
Villamos megállóban miért nem lehet bagózni? Ez komoly? Elképesztő. De majd én megválaszolom: egy villamos vagy busz megálló nem egyenlő a járdával. Miért? Mert az egy néhány nm-es felület, ahol adott esetben több ember (igen, nem dohányzók is) várakoznak egy tömegközlekedési eszközre. Ezzel szemben a járda már más történet, hiszen ott jönnek-mennek az emberek, jóval nagyobb területről van szó. Ha valaki ott elszív egy pernyét, az nem jelent gondot, akkor sem ha valaki pont ott várakozik. Odébb megy. De egy megállóból hova menjen arrébb???
A labancoknál jobb, könnyebb magad gallyra vágni? Semmi gond, koma! Bagózz ott!
moszkvatér
@Somderkommandó
Tévedésben vagy . A megállóból és az aluljáróból a szétdobált csikkek miatt lett kitíltva a dohányzás, nem azért hogy más szívja a kifujt füstöt. A zárt helyekről lett azért kitíltva .
moszkvatér
Majd amikor állsz a megállóba és nem jön semmi . Mondod majd hogy inkább szívnék egy kis cigifüstöt csak felszállhassak a buszra .
moszkvatér
A probléma nem a buszmegálloval van ,senkit nem érdekel hogy ott nem lehet rágyújtani . A sörözőkben és kávézókban való tiltás a gond. Szar ügy az amikor iszol egy sört vagy egy kávét és ki kell állnod az utcára -10 fokban ha el akarsz szívni egy cigit mondjuk azért mert ahhoz van kedved ,vagy ideges vagy . Éretitek mi a gond ezzel ?
moszkvatér
Nézz meg egy lengyel vagy cseh híradást ,multkor láttam valami szeszbotrány miatt .
Ott ülnek a kocsmában és békésen iszogatnak , cigizgetnek . úgymint itt régen .
Mi bajuk van ? Semmi . A büdös életben nem fogják bevezetni ezt a törvényt .
moszkvatér
Ezt csak itt lehet megcsinálni A Magyar Bangladesi köztársaságban .
Mi vagyunk az Eu kisérleti állatai .
moszkvatér
Svájci életfelfogással Bangladesi életszinvonalat sikerült elérni . Gratulálok hozzá !
Csak így tovább !
sonderkommando
@moszkvatér: Hogyne érteném. Le kell szokni (igen, én mondom meg) és nem fagyokodik a bagós.
szepwilly
vegig olvasva az összes hozza szolast,feltünt,hogy arra senki sem gondolt,hogy a dohanyosok jobb allampolgarok,mint a nem dohanyzok.A cigarettan hatalmas ado van ez mind az allamkaszaba folyik be (par milliard),na meg az alkoholistak mind tamogatjak orszagunk fejlödeset!
A nagyapam mondta annak idejen "egy igazi ferfinak vagy bago vagy palinka illata van!
moszkvatér
@szepwilly Igazad van tökéletesen .Ezzel az intézkedésekkel csak maguk ellen dolgoznak . A vendéglátós majd szépen illatossan egészségesen fogja majd az üzletét bezárni . Azután éhenhal .
moszkvatér
A közösségi élet meg majd az internetre korlátozódik , ahol arc és név nélküli
emberek beszélgetnejk vagy vitatkoznak mint mi itt .
Na ebből épits ki kapcsolatokat . A közösségi élet jól bevált módja és helye a sörözők italozók és kávéházak füstel , piaszaggal és kávéillattal .
sonderkommando
Ha az abnormalitástól nőni lehetne...

(Egyébként egy abnormális, egészségtelen, gusztustalan, undorító, igénytelen szokást miért kell tolerálni. A dohányzás a deviancia egyfajta módosulata, amely rezisztens a józan észre. Ennyi erővel legálissá tehetjük a bűnözést is...)
sonderkommando
@moszkvatér: Ha a cseh vagy lengyel hozzáállás tetszik, akkor költözz oda.
miazavalami
@moszkvatér: A füst a pia szag nem kell a többi jöhet! :-)))
sonderkommando
@szepwilly: Hmm... Arra persze nem gondoltál, hogy ez egészségügyben mennyit költenek a gyógyításukra, a leszokásra. Jó, hogy azt nem írtad, hogy a dohányosok a nemzetgazdaság húzóágazata!
Sajnos ez a rengeteg pénz mindannyiunk pénze, pedig azoknak a dohányosoknak saját zsebből kellene fizetni a gyógyszert és gyógykezelést, akik szándékosan tették tönkre az egészségüket!

"egy igazi ferfinak vagy bago vagy palinka illata van!

Ezt nevezik igénytelenségnek. Egy bagósnak milyen lehelete van szerinted? Nekem van összehasonlítási alapom: mintha beleszartak volna!
Egy bagós nővel csókolózni olyan, mintha kinyalnék egy hamutartót!

A retek "pájinkát" pedig már hanyagolom, az egy külön történet a semmirevaló alkeszekkel...
szepwilly
@sonderkommando: a velemeny olyan mint segg luk,mindenkinek van egy!
Dr.luigilongo60
@sonderkommando: Ha nagyon elkezdjük boncolgatni, hogy ki okoz károkat a tb.kasszának, az nagyon messze vezet és korántsem csak a dohányosok a hunyók.Úgy gondolom ez a fajta hozzáállás a dohányosokkal szemben már a pitiánerség határát súrolja.
sonderkommando
@Dr.luigilongo60: De most maradjunk ezen a síkon és hagyjuk a többit.
sonderkommando
@szepwilly: Ez egy valódi konstruktív poszt volt...
Dr.luigilongo60
@sonderkommando: Már miért hagynánk?
Akik tíz húsz éven keresztül nem fizettek tb-t, miközben tömték a zsebüket, azok vajon mennyivel károsították meg a kasszát?
Az a rengeteg ál-minimálbéres mennyivel kurtította meg, habár ott az esetek túlnyomó többségében a munkáltató a hunyó.

Javasolnám, akinek nem tetszik a cigifüst, álljon arrébb és ne játszon üldözöttet.
Én sem dohányzom mindenhol és mindig is tekintettel voltam a nemdohányzókra, mikor nem volt ez a törvény, akkor is.
A nyolcvanas években is kijártunk az irodából dohányozni.
Én sem mondom senkinek, hogy ne járjon diesel autóval, mert a legszennyezőbb és azt sem, hogy ne fűtsön fával, mert büdös a füstje és káros.
Én pl. 1978-tól folyamatosan fizetem a tb-t minden fillér jövedelmem után ,tehát egy kicsit visszavehetnek a nemdohányzók is az arcból.
Nem ezen fog eldőlni sem az egészségkassza, sem az ország sorsa.
moszkvatér
@sonderkommando a csehek és a lengyelek egy teljesen normálias nép .
Abból is látni hogy lassan fényévekkel köröznek le minket . Ők a földön élnek és nem úgy mint itt sokan a holdon . Nem a véletlen műve hogy előrébb tartanak .
És különben se küldözgess engem sehová ! Had vívjam meg a saját harcomat idehaza .
moszkvatér
Komlett kettészakították az országot

Dohányzó - Mszp
Nemdohányzó - Fidesz
Kutyás ( állatbarát) - Mszp
háziállat ellenes - Fidesz
szerecsejátékos - mszp
szerencsejáték ellenes -fidesz
moszkvatér
A 2014 -es választás a dohányzók és a nemdohányzók összecsapása lesz .
sonderkommando
@Dr.luigilongo60: Javasolhatod, de minek? Érvelünk ezzel-azzal, de elbeszélünk egymás mellett.
Sajnos ez ugyanolyan történet, mint a kutyás, nem kutyás dolog...
Bagózzál, toleráljál, fizess tb-ét, stb,stb, stb... Nem változik egyikünk véleménye sem.
sonderkommando
@moszkvatér: Nem kell győzködnöd, hiszek neked, csak húzzál hozzájuk, ennyire egyszerű ez a történet.
Dr.luigilongo60
@sonderkommando: Akkor ezt túltárgyaltuk.:-))
sonderkommando
@Dr.luigilongo60: Nem, de sajnos nincs jobb megoldás a látszólagos békénél.
(Amíg szükség van az adóbevételre addig ez nem is lesz megoldva. Remélem eljön egyszer az az idő, amikor nem a pénz lesz a fő szempont, mert akkor a probléma alapjaiban lesz kezelhető.)
moszkvatér
@sonderkommandó A válaszom a húzzál dumádra az hogy a dohányzás az egy pótcselekvés ,olyan mint amikor anyád gyerekkorodban belenyomta a cumit a szádba hogy szopjad és maradj kussba addig amíg kihül a kaja .
sonderkommando
@moszkvatér: Ezzel a dumával pedig innen is elhúzhatsz...
moszkvatér
miért ,? semmi sértő nincs benne , mindenki volt gyerek .
miazavalami
@sonderkommando: " Egy bagós nővel csókolózni olyan mintha kinyalnék egy hamutartót" Úgy látszik van összehasonlítási alapod!
moszkvatér
Na jó . Ha már így elküldtél burkoltan a gecibe .kimegyek és elszívok egy cigit .
kiállok az üzlet elé és ahogyan kifújom a füstöt konkrétan fejmagasságban az összes járókelő aki jön szíppant belőle egy kicsit .
sonderkommando
@moszkvatér: Elnézve csöppet sem olvasmányos retorikád, új értelmet nyer a paraszt titulus.
moszkvatér
@sonderkommando: Megérdemled te szerencsételen ! Te kezdted a huzzál el visszataszító dumáddal .
A Tündik bündije
Na, akkor megyek és rágyújtok.
Egyébként meg tudnék őrülni, ha zárt térben kellene dohányoznom, ezért használom minden esetben az erkélyt vagy a teraszt. Ráadásul azt sem szeretem, ha a szobák cigifüst szagúak.
moszkvatér
@A Tündik bündije: Figyu te leány ! Te egy értelmesnek kinéző vagy . Ezek nem értik meg hogy nem a zárttérben való dohányzás megtíltása ellen emeljük szavunkat hanem a vendéglátó helyeken való dohányzás megtíltása miatt . Azok között is a söröző italozó ,kávézó ami problémás .Mert a forgalom visszaesés miatt lehetetlen helyzetbe fognak kerülni a vállalkozók és mi meg nem érezzük jól magunkat ha egy kávé vagy sör mellé nem gyújthatunk rá , miközben előzőleg elkülönített helyeket légcserélővel felszerelve kijelöltek minde érintett vendéglátohelyen a dohányzók részére . .Gondolom te is jártál ilyen helyekre és ahogy mondod dohányzol is . Szóval adj nekem igazat a vitában és akkor jó lesz . Köszi ! Üdv !
moszkvatér
Minden intézkedésük szőnyegbombázás .
A Tündik bündije
@moszkvatér: Hát nézd... engem tulajdonképpen nem zavar a tiltás, mert nagyon tud irritálni a füst zárt térben. Amennyi cigit pedig én elszívok - az a napi 3-4 szál - végső soron bárhol megvagyok nélküle, ha nem lehet rágyújtani.
moszkvatér
akkor nem jó helyre ment a kérdés .NeHari ! . Asszem ez csak nekmem fontos talán mert vendéglátos érintettségem van . És be is járok ilyen helyekre .
A Tündik bündije
@moszkvatér: Kocsmába már egy ideje nem járok (úgy kábé az egyetem befejezése óta :-), de kávéházba igen. Van egy kedves helyem, egy 20-as éveket idéző kávéház, aminek van egy külön, szépen kialakított, plüss-bútoros dohányzóhelysége (ún. szivarszoba), légelszívóval. Nyáron pedig egyszerűen kiveszik a földtől a mennyezetig érő panorámaablakokat, így olyan, mint egy fedett terasz.
moszkvatér
akkor csak jársz kávézni . Vannak okos ötletek egyébként ,pl kirakják a nagy tv-t a teraszra , olyan is van aki a disco programját bérletesnek/ neten gyűjti a vendégeket / nyilvánította és így minden esemény zárt körű lett . Bent légcserélő mellett egy külön helységben engedi a dohányzást. A problémás időszak az a tél , akkor nem megy a terasz .
moszkvatér
@sonderkommando: Nemrég azt írtad hogy OK. Szia ! Elköszöntél én meg örültem . Hogy lehet hogy már megint ide evett a fene ?
moszkvatér
@sonderkommando: Akkor fogsz nahgyot bámulni amikor egy közelgő kormányváltás alkalmával ezt a törvényt módosítani fogják majd .Remélem legalább is.
moszkvatér
A discoban persze nem a tizenéves vendégkör található .
moszkvatér
De leginkább engem az idegesít ebben az egészben hogy már megint mi vagyunk az Eu kísérleti állatai .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.