Bezárták a Fidesz-székház kapuját, így a tüntetők egy része bennrekedt az udvaron csütörtök késő délután. A kerítésen keresztül az MTI tudósítójának többen is azt mondták, hogy kinti társaiktól kaptak ételt és italt. Több társuk fenn áll a székház teraszán, ahová két nemzetiszínű zászlót, "Az alkotmány nem játék" feliratú transzparensüket és több papírlapot is kihelyeztek. Ezekre többek között azt festették, hogy "Foglalt", illetve "Demokráciát". Az utcában folyamatos a hangzavar, a teraszon álló tüntetők hangosbemondón keresztül a Fidesz 1989-es programjából olvasnak fel részleteket, de elhangzott egy Babits-vers is. Megszólalásaikat folyamatos kiabálással zavarják az egyre nagyobb létszámban gyülekező, túlnyomórészt az idősebb korosztályhoz tartozó ellendemonstrálók. Közülük többen arra szólították fel a tüntetőket, hogy demonstrálás helyett inkább dolgozzanak, illetve menjenek Moszkvába. Az ellentüntetők hangosan skandálva terroristáknak nevezték az épületfoglalókat.

Forrás: hirado.hu
Feltöltő: csikknorisz
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

57 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Azt mondta a fideszes úr, hogy magánterületre hatoltak be,
ez minimum szabálysértés ! Az viszont, hogy bezárták őket,
személyi szabadság korlátozása !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kengyefuto
@entero: Az egyetértés nálad hiány szó, azaz cikk! Ennyi!!
kengyefuto
@kengyefuto: Bocs!!Kérek engedélyt Büdös komcsi nyuggernek lenni!!
Pisti271
@entero: "Szóval, na neked kertes házad lenne, és valakik bemennének rajta csak úgy, te mit tennél?"
Hasonló fikciót én is felvetettem nálad, mit tennél ha módon. Elkerülted a választ, mondván: - Ha így lenne meggondolnám. Akkor ez itt is elfogadható.
Ha jogsértés történik, az ember természetesen a rendőrséget hívja, arra tartjuk őket.
Ma láttam itt egy konkrét esetet, a tyúkólba szerelt riasztó szólt.
Kihívták a rendőrséget akik elfogták a betörőt.
Igen, a Fidesz székháznál is jogsértés történt. Szándékosan.
Állampolgári engedetlenségnek hívják.
Néhány hónapja nyilatkozott úgy Orbán, hogy jó irányba mennek a dolgok, hiszen nem tüntetnek az emberek, nincsennek sztrájkok. Azóta mindennaposak a tüntetések, és azt látják az emberek, hogy nem érik el a céljukat. Olyan kérdésekben hoznak törvényt, amiről még tárgyalások folynak.
A fiatalok azért választották tiltakozásul a székházfoglalást, mert nagyobb figyelemfelkeltő ereje volt, mint a kerítésen kívül tüntetni.
A stílusra jellemző volt a "sósavas bácsi" és vele szemben állva a fiatalember.
(A tárgytól függetlenül szakmailag megjegyzem, a sósav barátságos valami a kénsav és származékaihoz képest. 38 éven át dolgoztam velük)
miazavalami
@entero: 22. 42 - re. Behatoltak egy olyan területre ahova nem volt szabad... Akik a tévé székházba behatoltak azoknak se lett volna szabad. És most ki a hibás a rendőr, mert megállították a gyújtogató , randalírozó csőcseléket! Ja , hogy akkor az MSZP ellen tüntettek ? Akkor szabad? Békésen tüntetni fidesz ellen nem szabad? Sósavas bácsikának mocskolódni szabad? De ha a gyerek visszaszól akkor már az a szólás szabadság megsértése?
Pálinkafőző Rézüst
@miazavalami: milyen érthetően mondtad el néhány szóval...Aki ebből nem érti, az NEM IS AKARJA! Azok innentől kezdve sima trollok! Köszi, ezt jól összefoglaltad! És pártsemlegesen, ez a lényeg! Büszke vagyok rád! És ez komoly...
miazavalami
@Pálinkafőző Rézüst: Ha összekapom magam akkor mindenre képes vagyok! :-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.