Hacsak az állam nem vállalja át a költségeket, az üzemanyagok drágulását eredményezheti az idén nyártól bevezetendő kötelező jelölési rendszer, ami az európai szabadkereskedelmi elveket szintén sértheti - írja a Napi Gzadaság.

Két-három forinttal is megemelheti az üzemanyagok literenkénti fogyasztói árát az idén nyáron bevezetendő kötelező jelölés - állították a Napi Gazdaságnak az ügyhöz közel álló iparági források.

A lapnak nyilatkozó szakértők szerint túlzott lehet a jogalkotó adócsalástól való félelme, mert jelentős üzemanyagpiaci visszaélésekről az utóbbi években nem lehetett hallani. Sőt van, aki úgy véli, épp a jelölés bevezetése könnyítheti meg az adócsalást, hiszen ha sikerül hozzájutni a megfelelő anyaghoz, annak bekeverésével egycsapásra legalizálható a közterhek megfizetése nélkül beszerzett üzemanyag.

Wilde György, a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára az Inforádiónak nemrégiben azt nyilatkozta, hogy az intézkedés azon túl, hogy kereskedelemkorlátozó hatású, ellentmond az üzemanyagok minőségével kapcsolatos uniós irányelvnek is.

Részletek a Napi.hu oldalon >>>

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Ami természetesen ismét beépülne a fogyasztói árakba ! Nem, hogy csökkentenék az üzemanyagok adóját, furmányos módon még növelik is !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
mekkelek
@Darthon1: Persze hogy ez a valódi tervük. Nem megszorításokkal, hanem kreatív módon növelik a bevételeket ami ugyanaz pepitában. És biztos ami biztos majd az alaptörvénybe írják hogy a színezőanyagot majd csak a Simicska valamelyik cégétől vehetik az üzemanyag forgalmazók...
kukac50
@mekkelek: Nem Simicskától veszik Pintér Sándortól fogják.A gázolajszőkítés volt a főprofilja, abból szedte össze a milliárdjait. Ki maradt a fűtőolajból sok piros színező anyag,most teszi pénzé jó áron.
rbela
Ilyen magas benzinárak mellett, többször meggondolandó, hogy autóval, avagy gyalog. Az autót csak ünnepélyes alkalomra lehet elővenni, de előtte családi kupaktanács megbeszélést tartunk, hogy szükséges e,? De az autó sajnos a közembernek luxus.És "mozgásban az élet" csak nem Magyarországon.
kkalman
Ezek megint széllel szembe akarnak pisálni, azaz az uniós irányelvekkel, előírásokkal akarnak szembe menni.
Azután majd jól felháborodnak, hogy az Unió megint belepofázik a dolgainkba. A fanok és fannék meg tapsolnak nekik.
kerék
De hova drágítják még? Így is itt a legdrágább a benzin...
Pálinkafőző Rézüst
Az adócsökkentések kurmánya...boááááááááááááá...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.