Törvénybe foglalná a Fidesz, hogy július 1-jével tíz százalékkal kell csökkennie a víz- és a szemétszállítási díjaknak. A jogszabály a már január 1-jével elrendelt tízszázalékos gáz-, villany- és távhőár-csökkentési kötelezettséget is rögzítené.

Németh Szilárd országgyűlési képviselő, a Fidesz rezsicsökkentésért felelős politikusa szerdán terjesztett törvényjavaslatot a parlament elé a rezsicsökkentés végrehajtásáról. Az indítvány a költségek mérséklése mellett előírja, hogy a szolgáltatók kötelesek tájékoztatni a fogyasztókat a díjak csökkenésének megvalósulásáról.

A fideszes javaslat szerint a szolgáltatási szerződés megszegésének minősül, ha a szolgáltatók nem teljesítik rezsicsökkentési kötelezettségüket. Ha a fogyasztóvédelmi hatóság is megállapítja a szerződésszegést, a cégeknek tízezer forint kötbért kell fizetniük az érintett lakossági fogyasztóknak a hibás számlák után.

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

abacs62
Jaj, de nyalják a "panelproli" s,ggét, csak ugye az a "büdös panelproli" nem felejt,,
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kengyefuto
@kamazuka: Akár! De ők azért /ha teljesen terrorizálva is/ próbálnak tompítani a fidesz csörtető terrorján!!
kengyefuto
@kamazuka: Ez nem csak hogy vicces, hanem tragikomikus! Komolytalan és illegitím!!
kengyefuto
@excep: Mint a diktatúrákban mindig is!! A milliomos arisztokraták mindig is a diktátorok csecsén és a többség kárára gazdagodnak
karaj
A hülye politikusok számának csökkentésére is törvényt kellene alkotni , az is a rezsit csökkentené !
sonderkommando
Lehet törvénybe, alkotmányba foglalni a lényeg nem változik: a kormány más farkával veri a csalánt akkor, amikor a szolgáltatók kontójára szociális kampányfogást kreál.
Az embereken az adók csökkentése vagy a jövedelmek emelése segítene. Előbbieket illetően az szja, az áfa vagy a jövedéki adó csökkentése esetleg eltörlése jelentené az azonnali, kézzel fogható illetve érezhető javulást a megélhetési költségek történetében.
Azonban az adókhoz nem nyúl a fidesz, hiszen az igen jelentős állami bevétel kiesést generálna, ehelyett gyöngyöt a disznók elé címmel meghírdetette a rezsicsökkentést, ami viszont nem igazán érezteti pozitív hatását. A barrikád másik oldalán viszont érezhető negatív változást okoz, ez azonban rohadtul nem érdekli a kormányt, hiszen az már nem az ő gondja.

Végső konklúzió:

A fidesz húzása egy erősen kampányszagú látszatintézkedés.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.