A kormányoldal nem tudja megoldani, hogy április 30-áig minden szempontnak eleget tevő megoldást találjon az önkényuralmi jelképek tiltására - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában, utalva arra, hogy az Alkotmánybíróság április végével helyezte hatályon kívül az önkényuralmi jelképek használatát tiltó büntető törvénykönyvi rendelkezést.

A kormányfő szerint emberiesség kérdése, hogy egy ilyen történelmű országban, mint Magyarország, az áldozatokra való tekintettel nem megengedhető bizonyos szimbólumok szabad viselete.

Ebben a kérdésben azonban a magyar felfogás összeütközésbe került a nemzetközi gyakorlattal, és ezt a problémát kell megoldani, alaposan meg kell vitatni, tehát "semmilyen további alkotmánymódosításra vagy gyors megoldásra sem szükség, sem lehetőség nincs" - mondta Orbán Viktor, jelezve, hogy európai megoldást kell találni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

turul72
Ha várnak egy kicsit, a Fidesz logót is berakhatják az önkényuralmi jelképek közé.
QQCSI
Pech, de majd csak kibírjuk.
Önkényuralmi jelképek nélkül lehet élni,
kenyér nélkül kevésbé.
villanás
@QQCSI: inkább arról van szó, hogy most majd lehet viselni. ez egészséges? egyébként pedig bármit be lehet rakni az alaptörvénybe, ezt már megtanultuk. tehát duma...
amaramaistanna
Roppant érdekes.Bezzeg az alkotmány degeneratív módosítására állandóan van időtök!Ne nézd hülyének orbán, a magyar állam igazi polgárait!
QQCSI
@villanás: Nekem is jobban tetszene az, hogy egyiket se lehessen használni.
turul72
Ha várnak egy kicsit, a Fidesz logót is berakhatják az önkényuralmi jelképek közé.
crow0131
Meniük kell. Elég ebből a csapatból. Rátjuk szavaztam de megbántam, nagyon, mert NEM EZT ÍGÉRTÉK. Egy megoldás van, ők mennek és mi rendet csináluk, nem engedjük a milliárdok pazarlását, stadionra, parlament előtti rendezésre, amíg sok embernek nincs munkája. Vége.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.