A jegybank arról tájékoztatta a Reuters hírügynökséget, hogy a jövőben nem is lesz többször kamatdöntő ülést követő sajtótájékoztató - írta a Portfolio.hu.

Simon András, a jegybank sajtószóvivője az Origo kérdésére is elmondta, hogy a jövőben sem lesz sajtótájékoztató a kamatdöntő ülések után. Ami változatlan, a kamatdöntést minden hónap utolsó keddjén délután 2-kor jelentik be, rá egy órára kiadják a monetáris tanács közleményét.

Matolcsy egy régi, legalább 12 éves gyakorlatnak vet ezzel véget - tette hozzá a portál. A sajtótájékoztatók nagyon meg fognak ritkulni, de nem szűnnek meg teljesen. Simon András elmondta, hogy az MNB új vezetése úgy döntött, csak a stratégiai döntéseket követően lesz sajtótájékoztató. Hogy ez milyen gyakorisággal lesz, arra a sajtószóvivő nem tudott választ adni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karaj
Matolcsy hozzánemértése indokolta ezt a bejelentést. :-))
human
A valódi munkát végző szakemberek próbálták neki elmagyarázni a hogyanokat és mikénteket, de valahogy nem jött át Matolcsynak. Így jobb, ha nem engedik nyilatkozni.
kukac50
Hát csak makogott amikor az újságírók kérdezték,biztonságot kellett volna sugalmazni ez helyett rosszat mondott,a mellette állók átvették a szót és Ők válaszoltak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.