Szombatra virradóra razziát tartott a rendőrség a Sirály nevű belvárosi klubban, ami többek között a mára tervezett Fidesz-ellenes tüntetés szervezőinek a törzshelye. Tarlós István feleslegesnek és a kerület rosszul időzített túlbuzgóságának nevezte az akciót, szerinte ezzel kommunikációs felülethez segítettek egy "zavaros motivációtól vezérelt csoportosulást".

Az Index azt írta: a bent tartózkodóktól megtudták, hogy általános fokozott ellenőrzésre hivatkozva éjfél körül 20-25 rendőr razziázott a Király utcai Sirályban. Mindenkit igazoltattak, és senki nem hagyhatta el a helyet. A rendőrök - akik nem sokkal egy óra után távoztak - egy része egyenruhás, a másik részük civil ruhában volt - olvasható a cikkben. Az Origo úgy tudja, egy rendőr állítólag azt mondta az ott lévő fiatalok kérdésére, hogy körözött bűnözőt keresnek.

Rendőrök szállták meg a Sirályt

Tarlós István főpolgármester szombat délelőtt közleményben reagált a történtekre. Az MTI-hez eljuttatott kommünikében azt írta, "az utóbbi napok fővárosi intézkedéseinek ismeretében feleslegesnek tartom a kerület rosszul időzített túlbuzgóságát: az eredménytelen húsvéti éjszakai razziát". Álláspontja szerint ezzel csak "érdemtelenül kommunikációs felülethez segítettek egy szabálytalanságot szabálytalanságra halmozó, zavaros motivációtól vezérelt csoportosulást, alkalmat adva a közvélemény ismételt félrevezetésére".

A főváros vagyonkezelő cége múlt pénteken szerette volna birtokba venni a VI. kerületi Király utcai ingatlant, de mintegy nyolcvan fiatal megakadályozta azt. A klubhelyiség használatáról vita bontakozott ki a Marom Egyesület és a főváros között. Később Tarlós István közölte: a zsidó pészachra és a keresztény húsvétra való tekintettel haladékot kap a Sirály. A városvezető az MTI-nek azt mondta: az ünnepek után az érintetteknek el kell hagyniuk a fővárosi tulajdonú ingatlant.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
QQCSI
@human: Igazából nem értem én ezt az egészet! Mi köze a Mazsihisznek a Lendvay utcai székházfoglalókhoz?!
human
@QQCSI: hvg.hu/itthon/20130330_Siralyrazzia_megszolalt_Tarlos
Ezek szerint meg volt hirdetve a Sirályba egy zsidó közösségi program, amin sokan rész vennének. Ezért kérte a zsidó hitközösség vezetője, hogy ápr. 3-ig tekintsenek el a kilakoltatástól.
zipper
@keresztapa: Azt csak a jenkik és az izraeliek állítják,hogy politikai berendezkedésük a legdemokratikusabb - mert van náluk sokkal jobb, pl. Svédország, Finnország.
keresztapa
@zipper: Egyetértek veled, de ha ők azt állítják akkor az, szent és sérthetetlen, a többi csak követő.
Proli
A bolsik a bolsi módszerekkel operálnak.
De!
Ha a a bolsik bedühödnek, akkor jön 1919, 1956!
Gyuri Géderről
Mi a közös,a múlt, és a jelenlegi rendőri irányítás között? Az ok alapján semmi. Az ok, fennálló rendszer hiányosságai elleni fellépés.
A módszer ugyan az, elsőre, megfélemlítés, majd megtörés, később, megsemmisítés.
Horti = fehér gárda, Szálasi = barna ingesek, Rákosi = ÁVH, Orbán= OVH

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.