A Kossuth tér átépítésének fővállalkozója, a KÉSZ Építő és Szerelő Zrt. szerdán hozzákezdett a munkaterület körbekerítéséhez - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája.

A sajtóiroda tájékoztatása szerint az Országgyűlés Hivatalával megkötött kivitelezői szerződés értelmében kezdett hozzá a munkaterület körbekerítéséhez a társaság.

Az Országgyűlés Hivatala múlt héten jelentette be, hogy a KÉSZ Építő és Szerelő Zrt. nyerte a rekonstrukcióra kiírt fővállalkozói pályázatot. Az átalakítás célja, hogy a jelenleginél átgondoltabb térszerkezet mentén újuljon meg a Kossuth tér és környéke. A Steindl Imre Program (SIP) keretében egyebek között új mélygarázs, térszint alatti látogatóközpont és parlamenti múzeum jön létre a 2014-re zöldebbé váló téren. A rekonstrukció során egy korzót is létrehoznak  a Duna-parti oldalon.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SLAakku
A Országgyűlés Sajtószolgálata a Hír24 kordon-firtató kérdésére az alábbi közleményt küldte: "Szíves tájékoztatásul közöljük, hogy a KÉSZ ÉPÍTŐ ÉS SZERELŐ ZRT. az Országgyűlés Hivatalával megkötött kivitelezői szerződés értemében hozzákezdett a munkaterület körbekerítéséhez a Kossuth téren."

Egy levél részlet (2013.január):

Tisztelt Ország Háza, Tisztelt Dr.Such György főigazgató és Tisztelt Bakos Emil Urak,

Kérem szives tajékoztatását arról, hogy téves képzet-e a feltételezés, hogy az Ország Háza a miénk (is), talán téves gondolat-e, hogy az Ország Házunkba lépésért pénzt kérni hazafiatlanság? Talán téves képzet és téves gondolat, hogy nem lenne szabad hermetikusan elzárni az emberek elől az Ország Házukat? (a duna felőli oldalon még a járdát is tilos használni, a dunaparton is csak hatalmas csövek között lehet manőverezni, az északi oldalon feldulták a területet majd otthagyták és épitési területként –feldultan- azóta is körbe van zárva, mig a keleti oldalon a X. kaput csak 100 méterre lehet gyalogosan megközeliteni vagy várakozni a bebocsátásra szélben, esőben, hóban, hidegben.) Az Ország Házunkat nem érinthetjük meg fizikailag! Miért?

Az országgyűlési őrség jelen van talán méterenként is állhatnának annyian vannak. Javaslom, hogy un. Ország Ház érintő pontokat jelöljenek ki legalabb a vakok és csökkentlátok számára hiszen erre van már jó példa tudja!(az Orbán szobor)

Honfitársaim közül csak azok látogathatják az Ország Házunkat akik megtudják fizetni?(hazafiatlan merénylet)

Ha az Ország Házunk költségvetése nem teszi lehetővé, hogy mi magyar állampolgárok ne fizessünk azért hogy beléphetünk az eddig sajátunknak érzett Házba akkor csökkentsék 5-10 fővel az országgyűlési őrség létszámát –hiszen kis odafigyeléssel 300-320 fő is képes a rendet és az őrzési feladatokat ellátni- ami fedezi az igy kieső és hiányzó bevételt. Mint a Ház statisztikai adataiból kiolvasható a személyi juttatások viszik el a kiadások 71%-át.

Tisztelettel várom válaszát...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.