Annyi változás történt a nyugdíjrendszerben, hogy nem indokolt az egyéni számlákra rávezetni a magánnyugdíj-pénztári befizetések összegét - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter vasárnap egy tévéműsorban. Megjegyezte: nem is ígértek ilyet soha. A STOP szerint nem ez az első eset, hogy a kormány elfelejti adott szavát.

Varga Mihály arra az értesülésre reagálva, amely szerint úgy hozzák létre az egyéni nyugdíjszámlákat, hogy a számlákra csak az idén januártól befizetett összegeket vezetik rá, kifejtette: a rendszer még fejlesztés alatt van, még nincs végleges döntés.

A STOP cikkében emlékeztet: a magánnyugdíjpénztári tagok 3000 milliárd forintos befizetéseinek einstadolására 2011-ben a kormány természetesen megfelelő ideológiát és a veszteség fájdalmát csökkentő ígéreteket vetett be. Azóta kiderült: mindkét fronton hamis állításokkal operált Orbán Viktor kabinetje.

Emlékezetes, a nyugdíjvédelmi kormánybiztossá kinevezett Selmeczi Gabriella lényegben a szerencsejátékkal azonos szintre emelte a biztosítók tőzsdei ügyleteit, azzal vádolva a cégeket, hogy eljátszották a parketten a befizetett összegeket. Később kiderült: közel 1600 milliárddal a kabinet is megjelent a börzén, ám a kormányzati tőzsdézés természetesen már egészen más megítélés alá esett. A lenyúlt pénzből egyébként sikerült kikozmetikázni az e vagyon híján 5,4 százalékos mínuszban lévő 2011-es költségvetést, megvásárolni a MOL orosz kézen lévő tulajdonrészét és államadósságot visszafizetni. Ez utóbbi lépés ellenére az államadósság megint emelkedő pályán van, és a szabadságharc keretei között mindössze másfél százalékot sikerült lefaragni belőle. Az adósság nominális szintje pedig történelmi csúcsot döntött idén februárban.

A cikk folytatása itt olvasható >>>

80 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Majd jön a kívül szőke belűl sötét és megmagyarázza,
hogy ez nem így van oszt jó napot !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szaboria1
A déli híradó érdekessége. Lesz nyugdíjszámla de csak a 2013 januárjától befizetett összegtől. Rogán nyilatkozata még az idén jóváírják a mnyp. pénzeket. Itt a kérdés akkor most mi az igaz?
excep
ezt eddig is tudtuk azért nyúlták le hogy elköltsék
verőce21
@Pisti271: (01:19) Röviden válaszolva: okos döntések voltak!
Sajnos az életbiztosításokra már megszűnt az adóvisszatérítés (szerencséd, ha éppen lejárt), - az önk.nyp. munkáltatói befizetései után pedig nem igényelhettél vissza adót.

Még jobban jártál volna, ha NYESZ-t is kötsz aktív korodban, mert ott 30% adójóváírás járt kezdetben, de még most is 20% az adóvisszatérítés.
spu00
Valaki mutasson már egy befizetési utalványt, ami bizonyítja, hogy egyszer is fizetett a manyupba a kötelező / 1949 óta előírt / járulékon kívül.
amaramaistanna
@Darthon1: Engedj meg egy kis kiegészítést néhány adattal,hogy számszerűsítsük azt,amelyről most beszélünk.

2010-ben a Fidesz kormány(tudjuk,hogy milyen módszerrel)elvont a Magánnyugdíjpénztáraktól: 2945,-Mrd Ft-ot
ebből maradt 2011-re: 684,-Mrd Ft
ebből maradt 2012-re: 310,-Mrd Ft
ebből maradt 2013-ra: ???

A továbbiakban no coment!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.