Nyolc forinttal csökken a benzin literenkénti ára szerdán, a gázolaj pedig 3 forinttal lesz olcsóbb– értesült piaci forrásokból a holtankoljak.hu. A benzin országos átlagára 423 forintra csökken, a gázolajé pedig 431 forintra. Az árcsökkenés oka, hogy - miközben a forint is erősödött a múlt héten - csökkent az olaj, ezen kereszül pedig a benzin és a gázolaj tőzsdei jegyzésára is (forintban az előbbi 3,6, utóbbi 1,2 százalékkal). A múlt héten 3 forinttal nőtt a gázolaj ára, a benziné nem változott. A legdrágább benzinkutakon 450 forint körüli benzinárral találkozhatunk. A benzin ára tavaly április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj 2012. január közepén volt a legdrágább, akkor egy liter ára átlagosan 449 forint volt.
A legolcsóbb és legdrágább töltőállomások árai között akár 30 forintnál is nagyobb lehet a különbség. Egy évvel ezelőtt a benzinért átlagosan 26, a gázolajért 14 forinttal kevesebbet kellett fizetnünk...

Forrás: holtankoljak.hu
Feltöltő: Zolee75
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.