Kényszervallatás és más bűncselekmények miatt szabott ki felfüggesztett börtönbüntetést, illetve pénzbüntetést három mezőkövesdi rendőrre hétfőn jogerősen a Debreceni Ítélőtábla - közölte az intézmény szóvivője az MTI-vel.

Fórizs Ildikó elmondta: a táblabíróság az első- és másodrendű vádlottat kétrendbeli, társtettesként elkövetett kényszervallatásban, társtettesként elkövetett testi sértésben, az elsőrendűt pedig még közokirat-hamisításban is bűnösnek találta. Őket 1 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélték, amelynek végrehajtását 2, illetve 3 évre felfüggesztették.

A harmadrendű vádlott közokirat-hamisítás miatt 375 ezer forint pénzbüntetést kapott.

Az ítélőtábla ezzel helybenhagyta a Miskolci Törvényszék elsőfokú ítéletét.

Mezőkövesden egy pedagógus 2009 augusztusában feljelentést tett, mert házának falát festékkel öntötték le, valamint többször telefonon zaklatták őt és családtagjait. A rendőrség 2009 decemberében felfüggesztette a nyomozást. A sértett panasza miatt azonban a városi ügyészség a nyomozás folytatására utasította a rendőrséget.

Később megtalálták azt a három középiskolás diákot, aki a gyanú szerint telefonálgatott. Azt sérelmezték, hogy osztályfőnökük nem vitte el őket osztálykirándulásra.

Az első- és másodrendű vádlott 2010 márciusában megjelent a középiskolában, majd a három fiatalkorút szabályszerű idézés, a törvényes képviselők és az iskola vezetőinek előzetes értesítése nélkül, kihallgatásra a kapitányságra vitte. Az intézkedésről jelentést nem készítettek.

A kihallgatás során a másodrendű vádlott az egyik diákot azzal fenyegette, hogy ha nem ismeri el a cselekmények elkövetését, kilógatja az ablakon, az elsőrendű vádlott pedig arcon ütötte. A fiú végül elismerte a telefonhívásokat.

Vallomásáról a kihallgatáson jelen nem lévő harmadrendű vádlott vett fel jegyzőkönyvet, amelyben hamis tényeket rögzített.

A másik fiatalkorú diákot kihallgatása során az első- és másodrendű vádlott többször is pofonvágta, valamint folyamatosan durván és fenyegetően beszélt vele azért, hogy ismerje be a bűncselekmény elkövetését. A fiú végül szintén elismerte, hogy kétszer felhívta telefonon korábbi osztályfőnökét.

A diákok nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek a kihallgatás során.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

IQrájderöcsém
Régen a tanárok úgy osztogatták a pofont, mint a fekete pontot. A pajeszuknál fogva cibálták a fiúkat, kulcscsomót vágtak hozzájuk, ha nem bírtak magukkal (és még sorolhatnám). Ezt elmondták otthon, erre apuci még az öv csatos felével jól meg is ruházta őket.
Nem mondom, hogy ez normális dolog volt!
De hogy pár pofon miatt (amit a tróger kölkök amúgy megérdemeltek) ilyen cirkuszt csinálni?
Levendula
Örüljenek a rend őrei, hogy megúszták felfüggesztettel!
dömdödöm
a kihallgatás és a kényszervallatás között nagy a különbség.
nyugi67
Minden egyes kihallgatás, bármelyik(!) kényszervallatás is egyben. Próbáld meg valakivel elmondatni, hogy mekkora szemétséget csinált, ha az nem akarja. Nem csak a testi kényszer, vagy a bántalmazás kényszervallatás, hanem a lélektani hatások alkalmazása is. Minden bűnelkövető, akinek persze joga van hazudni a törvény szerint, arra törekszik, hogy minél kevesebbet mondjon el a kihallgatásán, és bizonyítson a hatóság, ha tud. Mivel fizikait nem lehet, ezért lélektani nyomást gyakorolsz a kihallgatáson, mert más módszer NINCS!
dömdödöm
@nyugi67: nem úgy kell valakire valamit rábizonyítani hogy addig ütjük még vagy beismerő vallomást tesz vagy még mozog.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.