Versenyezhetnek-e a mostani megszorítások a 20 évvel ezelőtti Bokros-csomaggal? Tényleg becstelenség volt a magánnyugdíjpénztári megtakarítások lenyúlása? Miért reformellenes a magyar elit jelentős része? Mikor szakad el a cérna a magyar társadalomban? Működik-e kettős mérce az Európai Unióban? A válaszokat Bokros Lajostól vártuk. Interjú.

RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

adrenalink
Na bumm! Még mindig marad 400 év a Széles Gábor szerinti 500 éve nem látott magyar konjuktjuktúrájából...
Tisztesség
Ezt csak a rendszerváltás vesztesei érzik a napi megélhetésért küszködök, a nyakkendős urak három-négy munkahelyen élik a mindennapjaikat termelői munkavégzés nélkül!
adrenalink
Na bumm! Még mindig marad 400 év a Széles Gábor szerinti 500 éve nem látott magyar konjuktjuktúrájából...
coni
Bokros nagyon éles eszű, jó szakember csak nem politikus alkat. Különben nem alapít pártot, az ellenzék jelenlegi megosztottságában, hanem csatlakozik a szövetségükhöz, mint szakember és nem mint politikus.
Főleg, hogy nagyon tisztán látja, ha most nem sikerül elzavarni a Fideszt, nekünk végünk...
Fodorral ugyanez a helyzet, tönkre vágják az ellenzék esélyét a kormányváltásra.
Sede
@coni: nem kizárt, hogy éppen az a cél, hogy azt a kevés esélyt is elvegyék az ellenzéktől a kormányváltásra, ami még halványan megvan.
X-ray
"A Bokros-csomag máig vitákat kavaró nagy gazdaságpolitikai kiigazítás volt 1995-ben, amely nevét Bokros Lajos akkori magyar pénzügyminiszterről kapta.

Az 1995. március 12-én bejelentett kiigazítási csomag megmentette az ország fizetőképességét és a rákövetkező években helyreállt a magyar gazdaság megbomlott külső és belső egyensúlya, megteremtve a felzárkózó országokra jellemző gyors gazdasági növekedés újraindulásának alapjait. Az intézkedéscsomag ugyanakkor az életszínvonal jelentős zuhanásával járt és névadója számára példátlan népszerűtlenséghez vezetett.

Kritikusai szociálisan érzéketlennek, megkésettnek, felületesnek, a hosszútávú megfontolásokat figyelmen kívül hagyónak, sőt egyesek egyenesen hatástalannak és károsnak tartják. Mások ezzel szemben minta értékű kiigazításnak..."
kata53
Le is fog, amig ez a kib...tt kormány lesz hatalmon!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.