Debrecen - Van egy képzeletbeli vonal a Sámsoni úton, ahonnan „kifelé” más világ kezdődik. Nincs ezekkel semmi baj, csak néha kicsit ordibálnak, rugdossák a kerítéseket. De ennyi. Meg nem térnek ki a bicikli elől. Bár meg lehet őket is érteni, nem tudnak magukkal mit kezdeni, csak járkálnak itt fel-alá – összegezte tapasztalatait Bede Józsefné a menekülttáborban élőkről, többször is kérve: „írja le, hogy úgy ordítanak egymással, mintha süketek lennének”. Ez azért még őt is zavarja éjszaka. – Volt, hogy kijöttem és rájuk kiabáltam, hogy hagyják abba a verekedést az út közepén. Mondták is az unokáim, hogy nem vagyok normális, inkább hallgassak, mert lelőnek egyszer – tette hozzá a 72 éves Ica néni, aki 1968 óta lakik a Sámsoni út végén. – Ó, volt rosszabb is. Például amikor a szovjet katonák éltek itt. Ők még a szőlőt is lelopták a tőkéről – fűzte tovább. Pár perces beszélgetésünk alatt több, 4-5 fős társaság haladt el mellettünk, akadtak akik – bár a kapuban álltunk – a kerítés...

Forrás: haon.hu
Feltöltő: Zolee75
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bakegya
Ha egyszer elbeszélgetne egy magát jó embernek valló magyar egy" átlag" arabbal,nem lenne nehéz kikövetkeztetni mennyivel jámborabb és nagyon sok esetben legtöbb tulajdonságaiban mennyire hasonlók a mi emberbaráti tulajdonságainkat tekintve ránk.
Normális ember nem hiszem, hogy csendben tűrné azt ahogyan mi ezeket bekasznizva tartjuk,és nem kezeljük.
lenhardtibolya
Nem világos számomra, hogy mi értelme van ilyen rengeteg menekültet befogadni, és ha már itt vannak, miért kell őket táborban tartani, ahol nem dolgoznak, el kell őket tartani, kinek jó ez? Unalmukban hülyeségeket csinálnak, ezzel zavarják a környéken élőket. Meg kellene oldani, hogy valami értelmes munkát végezzenek addig is, amíg nem dől el a további sorsuk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.