A mostani kilencedik osztályos középiskolásoknak a köznevelési törvény szerint az érettségi vizsga előfeltételeként 50 óra közösségi szolgálatot kell teljesíteniük. Az idősek látogatásától az irodai munkáig sokféle feladat közül választhatnak - emlékeztet a delmagyar.hu. A köznevelési törvény szerint a 2016-ban érettségiző diákoknak már kötelező lesz 50 óra közösségi szolgálatot igazolniuk. A jogszabály azt javasolja, hogy a diákok 9. és 11. osztály között teljesítsék a kötelességüket. Bár valamennyire lehet ezt tömbösíteni, a cél a folyamatosság, vagyis az, hogy heti 1-2 óra elfoglaltságot jelentsen a tanulóknak – közölte korábban Gloviczki Zoltán volt közoktatásért felelős helyettes államtitkár.

Forrás: eduline.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
bundi
@soljanka: gondolom emlékszel a hitlerjugendre, vagy a komszomolra, mind így indult. aztán mi lett belőle:
www.freedom.hu/IIvh/Esemenyek/1944-45/hitlerjugend.htm
gabrella
Szerintem meg inkább akiknek diplomája van (régi) menjenek el önkénteskedni. Mert nem tudják mi a munka,csak alaptalanul,tudás nélkül törvénykeznek.
nemkati
Ez a cím nem igaz, szó nincs, a köznevelési törvényben sem, önkéntességről. Kötelező közösségi munkáról van szó.
Megint megmutatkozott a kormány diktatórikus gondolkodása. Nem meggyőzéssel, neveléssel, hanem erőszakkal akarják kikényszeríteni a segítőkész viselkedést. Ráadásul újra csak a diákokon csattan az ostor, kötelező jótékonykodáshoz van kötve az érettségi. Újabb feladat a KIHA-nak, részemről teljes mértékben mellettük állok, ha ez ellen fellázadnak.
Silver
Ne várják már a fiataloktól hogy az öregek otthonában legyenek(bár gondolom így olcsóbb mintha vennének fel még ápolónőket)
Nakimaga
Az USA utánzása a diákok kihasználásáról!Szembesülsz velük bármelyik diáktémájú filmből!
marlin
Na, de emberek, ez nem egy kívánság műsor!!
Ha a Kedves Vezető azt gondolja, hogy kényszermunkára fogja a tanuló ifjúságot, akkor azok kényszermunkát fognak végezni, "oszt Jónapot"!!
A szocializmusban is voltak építő táborok, "mocsárlecsapolás", meg gyümölcs szedés", igaz, hogy az önkéntes volt és egy jó buli volt!!
Ez az érettségihez kötött "kötelezőönkéntesség" egy gyenge és kontraproduktív utánzata a szocikénak!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.