Egy Nógrád megyei családnál tartott vagyonosodási vizsgálat csaknem 38 millió forint eltitkolt jövedelemre derített fényt, ami több mint 10 millió forint adófizetési kötelezettséget eredményezett - közölte az MTI-vel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Nógrád Megyei Igazgatósága kedden.

A közlemény szerint erre az esetre is állampolgárok hívták fel a NAV figyelmét, a bejelentőknek az szúrt szemet, hogy az érintettek nem dolgoznak, vélhetően nem is adóznak, mégis nagy értékű ingó- és ingatlanvagyonnal rendelkeznek.
Mint írják, a család tagjai - egy kivételével - egyáltalán nem rendelkeztek adóköteles jövedelemmel, a havi bevételt a gyes, a gyed, és a családi pótlék jelentette. A dolgozó családtag a vizsgált években mindössze két hónapot töltött munkával.

A szűkös bevételek ellenére nagy értékű gépkocsit vásároltak, hiteltörlesztést fizettek, ingatlant szereztek. Adóköteles jövedelemmel nem csak a vizsgált években nem rendelkeztek, hanem az azt megelőző években sem volt bevallott jövedelmük, így adózott megtakarításuk sem.

A NAV a közleményben hangsúlyozza: kiemelt figyelmet fordítanak a hasonló helyzetek vizsgálatára.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SLAakku
Jó napot!

Mikor belevágtam ebbe a projektbe, úgy gondoltam, alaposan meg kell majd húznom a nadrágszíjat, hogy ki tudjak jönni napi 1700 forintból. Az első pár nap tapasztalatai után viszont azt kell hogy mondjam, eddig szinte észre sem vettem a különbséget. Az életszínvonalam érdemben nem változott, pedig alig költöttem valamit. Egészen bizonyos, hogy akár jóval kevesebb, mint 47 ezer forintból is meg lehetne élni egy hónapig, elképzelhető, hogy miután teljesítettem ezt a küldetést, kipróbálom fele ennyi pénzből is!

Eddig felmerült költségeim:

1 db szélvédőtisztító folyadék: 6250 ft

1 db hajvízkövesedés-elleni sampon 2450 ft

összesen: 8700 ft

maradt még: 38300 ft

(Mint azt már korábban említettem, előzőleg bevásároltam a Tescoban, így ételre nem kell költenem, a hűtőnk még mindig roskadásig teli van alapanyagokkal. Mindhárom autónkat teletankoltam, benzinem is bőven van egyelőre, még csak a BMW-ből tankjából használtam el valamennyit. Lakásfenntartási költségekkel pedig politikus mivoltomból kifolyólag nem számolok. A telefonomat és a bejárónőnket az önkormányzat fizeti.)

Köszönöm a sok bíztató és együttérző levelet! Az Önök szeretete erőt ad, hogy tovább menjek utamon!

Zsiga Marcell.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
paparazzi
Eléggé kishalak, már ha valóban ennyit csaltak. Mert ebből azért nem jut ennyi mindenre amit fölsoroltak.
kumming
Azért azt is vizsgálni kellene, honnan a pénz. Csak nem bűncselekményekből? De hát ez már nem érdekli őket.
khmm
már ott sz@r az egész, hogy ezt csak állampolgári bejelentés után vizsgálták..
khmm
@khmm: A szomszédom, tudom hogy drogot terjeszt, az egész lépcsőház tudja, mégis dugóban vagyunk, mert ennyire bízunk a rendőrségben, és a 'két hétben'...
Sede
Azért ezeknél az Erdélyből idecsöppent asszonykáknál is lehetne vagyonosodási vizsgálatot tartani:

www.privatkopo.hu/WebArticleShow.aspx?AGM=Joghalo&AN=trukkostakaritok&MN=Joghalo&LN=Hungarian

Vélhetően nem 38 millió forint adózatlan pénzt találnának a pénzügyi nyomozók...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.