235 ezer forint pénzbírság kiszabását javasolja Kövér László házelnök Karácsony Gergelyre és Szilágyi Péterre, a Párbeszéd Magyarországért (PM) színeiben politizáló független országgyűlési képviselőkre, amiért a múlt héten egy "Loptok, csaltok, hazudtok" táblát tartottak a kormánypárti képviselők elé az ülésteremben.

A parlamenti honlapon hétfőn megjelent javaslatát a házelnök azzal indokolta, hogy Karácsony Gergely és Szilágyi Péter az Országgyűlés rendjét súlyosan sértő magatartást tanúsított. Ezért Karácsony Gergelyre 50 ezer forintos, Szilágyi Péterre pedig a maximális, tiszteletdíjának egyharmadát kitevő - 185 520 forintos - pénzbírság kiszabását kezdeményezi. Utóbbit Kövér László azzal magyarázta, hogy Szilágyi Péter a Ház jegyzőjeként nagyobb felelősséggel tartozik.

Kövér a maximális büntetést szabta ki a "Loptok, csaltok, hazudtok" tábláért

Múlt kedden Cséfalvay Zoltán nemzetgazdasági államtitkár felszólalása közben egy "Loptok, csaltok hazudtok!" feliratú táblát vitt az ülésterembe és állított fel a kormánypárti padsorokkal szemben Karácsony Gergely és Szilágyi Péter. A trafikpályázatok és a közérdekű adatok kiadási rendjének tervezett változása ellen tiltakoztak. A táblán a feliraton kívül a Fidesz logója volt látható.

Az elnöklő Lezsák Sándor megkérte Karácsony Gergelyt, hogy vigyék ki a táblát, de ők odatámasztották azt az elnöki emelvényhez. A táblát végül a levezető elnök kérésére a terembiztosok távolították el. Az akciót nagy felzúdulás kísérte a kormánypárti oldalon. Többen azt kiabálták be, ne csak a táblát, hanem az azt kihelyező képviselőket is távolítsák el az ülésteremből.

A parlament március végén élt először a büntetéskiszabás lehetőségével az országgyűlési törvény január 1-jei hatálybalépése óta. Akkor szintén a házelnök javaslatára a szocialista Szanyi Tibort büntették havi bruttó 394 ezer forintos tiszteletdíjának harmadára, amiért egy héttel korábban, interpellációja után középső ujját felfelé tartva beintett a Jobbik-frakciónak.

62 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
Ja kritizálni tilos a parlamentben Kövér felfogása szerint. Javaslom ha már annyi mindent visszamenőleg is érvényesítettek, akkor azt is tegyék visszamenőleg, hogy fizessék vissza a 8 év alatt jogtalanul felvett fideszesek képviselői fizetésüket,
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
szaboria1
Ja kritizálni tilos a parlamentben Kövér felfogása szerint. Javaslom ha már annyi mindent visszamenőleg is érvényesítettek, akkor azt is tegyék visszamenőleg, hogy fizessék vissza a 8 év alatt jogtalanul felvett fideszesek képviselői fizetésüket,
sonderkommando
Nem tetszik az igazság, kövér kartárs???
DogAdventures
Ha éppen egy pillanatra nem tudod, kié a hatalom, akkor nézd meg, ki az, akit nem lehet büntetlenül szidni.
Hellcat
Fáj az igazság...
@DogAdventures: Hú ezt nagyon eltaláltad!
Dr. Felipe
Azt hiszi ez az idióta attól nagyobb ember lesz ha büntetget össze vissza. Hát nagyon téved köteles elvtárs. Amúgy ez a tábla nagyon ütős volt mert pont láttam mikor végig tolták a fideSS maffia előtt. Ez minden pénzt megért.
bakegya
Kövér nem olvasott elég szépirodalmat a jogvégzettsége meg kevés az önkritikával feldolgozható humorhoz,ha még igaz is a tárgy akkor elfojtás a neki kézenfekvő.Az elvtársi ügyvitel bevédéséhez viszont kiválóan ért.Többnyire felséges hallgatással a hátát fordítva a választók vissza kérdezőire.
aborisz
Ez jó! csak a logót nem kellet volna aláfesteni!
Yeromos
Szerintem így is megérte. Olcsóbb mint egy orjás plakát, és többen is látták.
amaramaistanna
Fáj az igazság!Bár azt gondolom,hogy ezek a fityiszfejűek maguknak is hazudnak.
Mobil123
Na figyeljétek meg, hogy a jövő hónaptól magasabb lesz a bünti összege:-)))
aborisz
Az ország gyülés nem a plakát harcról! Ha már ennyire nem bírják egymást egy kis bunyónak jobban örülnék!! HAJRÁ MAGYAROK!!!
dr lóherre
@DogAdventures: Szomorú, hogy ezt gondolod. Az óbégató bajszos akasztó demokrata?
Ez nem demokrácia, ez diktatúra, tudod?
mekkelek
Melyik szava nem volt igaz a plakátnak? A diktatúra nem tűri ha kritizálják, bünteti...
kukac50
Ha egy táblára igazat írnak az nem büntethető!!!
Még a szegényektől elveszik még annak a kicsinek is egy részét addig a Zsiga Marcell féléknek adnak sokat.Amikor vizsgálni akarták egy nappal előre hozták a vizsgálatot, azért,hogy másik pártok ne lehessenek ott a vizsgálaton.
Ez azért volt,mert hazudtak,a pénzt meg a közösből ellopták. Ha nem így lett volna,vagy igazságos úton került volna Zsiga Marcellhez akkor részt vehettek volna más pártból való személyek is. Lopnak csalnak hazudnak.
hallgatag
@Mobil123: Ha a tej drágul, a bünti miért ne ???
Bajusz meg ki is fogja használni a kaszálás lehetöségét
Hibát mindegyik képviselönél lehet találni, mindegy jobb
vagy bal...Ö van középen ( optikailag is )
hallgatag
Közülünk ki kérte a cikk alatt a Facebookos hozzászólokat ???
Mert azok aztán ki vannak válogatva rendesen, szájiz szerint...
Mobil123
@hallgatag: már megkezdte a kaszálást, és teljes mértékben. Szinte biztos vagyok benne, hogy kevés lesz ez az összeg nekik.
Nauta
A kötélkövér azt óbégatta ma Szanyinak,hogy méltatlan az interpelláció szövege! Na ja! Sokkal inkább a kötél ajánló volt komcsi kövér, ócska személye méltatlan a T. Házhoz!
Vasárnapiiskolás
Csak a szokás.Fideszszoposszószóló azt sem tudta miről ugat de azt jó hangosan...Ezt tudják meg lopni
human
Riszpekt az LMP-nek. A képet lementettem az utókornak. Majd egyszer kiállítási tárgy lesz a terror házában.
entero
Nagyon helyes. Hogy jön ahhoz ez a két senkiházi, hogy a jelenlegi, két harmados többséggel bíró kormánynak ilyen táblát mutogasson? Nagyon jószívű voltál Laci, ezzel a maximális büntetéssel...
human
@human: LMP -> PM. Hát ezt még szoknom kell.
klazac
Na végre! Amúgy tök mindegy ki van hatalmon, az úgy is a saját zsebére fog gondolni. Olyan törvényt kéne már hozni, hogy ha nem tartják magukat az ígéreteikhez, az súlyos büntetéssel járna! Mert biztos, hogy nem azért marják egymást, hogy nekünk jó legyen, nem értünk harcolnak! Kizárólag csak is saját zsebükre játszanak! Teljesen mindegy fidesz, vagy mszp. Amit ezek művelnek, azért Ceausescu-t kivégezték. De mielőtt létrejöhetne egy párt nélküli szakértői irányítás, azok lennének eltéve láb alól. Sajnos!
Sede
Rákosi Mátyás tapsolna, ha élne...
coyote3
Ahogy egy nem dakota közmondás mondja: mondd meg az igazat és betörik a fejed...
lenhardtibolya
A parlamentben tényleg elképesztően ocsmány stílus uralkodik és nem állítanám, hogy egyik vagy másik párt különb lenne ebben. Vannak habzó szájjal ordítozók és akadnak, akik becsomagolják valamiféle látszatkultúrába a sértéseiket, amelyeket aztán a másik fejére olvasnak.
Éppen ezért érdekes időnként belenézni a parlamenti közvetítésbe. Néha már azt gondolom, hogy lesz egy kis bunyó is...
QQCSI
@entero: "Nagyon jószívű voltál Laci, ezzel a maximális büntetéssel... "
Már önmagadat is alulmúlod ezzel a megjegyzéssel. :(
Azért ennyire gusztustalanul nem kell meghálálnod azt a pár milla vissza nem térítendőt!
Kövér egy modortalan tahó, aki képtelen felülemelkedni a kicsinyes bosszúálló temperamentumán, aki ezt a bunkót védi, az önmagát minősíti.
Szanyi nem a kedvencem, de köteleskövér a lába nyomába sem érhet!
Szégyellheted magad, hogy idáig süllyedtél!
silber13
Pedig az önnön maga alulmúlása szinte lehetetlen...
hallgatag
@lenhardtibolya: külföldön már nagy divat ( ukrán, dán parlament)
rokker33
@entero: @QQCSI: igazad van ez a talpnyalás gusztustalan dolog!Kövér egy tapló egy seggnyaló féreg aki Orbán nélkül egy senki lenne,de ugyan ez érvényes Matolcsyra és Schmitt Palira is!!
És ez a két senkiházi ahogy te hívod szerintem többet tett le az asztalra mint az egész tolvaj banda és te!!!
ila51
...-.de hát ez nem rímel !
- attól még igaz !
QQCSI
@rokker33: Rokkerkém! Értő olvasás!!! Még kilenc óra sincs, és már piás vagy?!
"És ez a két senkiházi ahogy te hívod"...entero nevezte az LMP-seket így.
És ki is tett le az asztalra, és mit is?
Nem mellesleg mit tudsz te rólam, hogy lebecsülsz?!
QQCSI
@rokker33: Bocsánat, már vissza is vontam, amit mondtam!
Megzavart, hogy kettőnknek írtál, és amit enteronak szántál magamra vettem.
Mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa! :)
Don Quijote
@QQCSI: mit vársz attól, aki folyamatosan azt hazudja hogy mekkora cége van , közben csak az ügyvezetője:-))))
entero
@QQCSI: Magadra vetted, amit rokker írt? Ez nagyon tetszett...:-)) Egyébként meg próbálom azt a színvonalat megütni, ami az itt hozzászólók többségét jellemzi. Ez nem lesüllyedés, hanem alkalmazkodás.
entero
@rokker33: Na és, te mennyit tettél le az asztalra eddig? Nem téged bíráltalak, ha nem vetted volna észre. Amúgy meg remélem, csak a neved rokker, ne hozz szégyent a metal zene rajongóira...:-))
rokker33
@QQCSI: Bocsi a rossz fogalmazásért!Amit alul írtam azt enteronak szántam csak valamiért egybe írtam. ;) Lehet ép az a baj,hogy még nem ittam semmit :D
entero
@Don Quijote: Azt soha nem állítottam, hogy 100 % - ban én vagyok a tulajdonos, ezt csak néhányan vágták a fejemhez, merő bosszúhadjáratként. Tulajdonrészem ugyan van, de sajnálom, hogy "csak" egy ügyvezető igazgató vagyok, most nagyon rossz ez nekem...:-)) Most pedig indulok a "gyáramba"...
entero
@entero: Még gyorsan annyit, hogy rád ragadt rézüst baromsága ezzel a vissza nem térítendőről. Azért a több mint 20 év alatt egyszer kapni egy ilyen "kis" összeget fergeteges bűn ám...Na puszi, és vesd le az irigység göncét magadról.
rokker33
@entero: Amit eddig célt kitűztem azt elértem!Még fiatal vagyok még tudom egyengetni a karrierem.de visszatérve a témára elég gusztustalan hozzászólás volt az amit Kövérről írtál!Szerintem Te magad is tudod,hogy,egy tapló paraszt!És megint nekem van igazam hogy csak szórakozásból jársz ide egy épp eszű ember nem ír ilyet,hogy "Nagyon jószívű voltál Laci, ezzel a maximális büntetéssel... "! Csak az igazat írták le de Kövérnek és a tolvaj bandának ez fájt ezért is büntették meg őket!Le a kalappal,hogy végre valaki a parlamentbe kimerte mondani az igazat és nem csak olvasni meg netezni járnak a parlamentbe!!
Ja és nem kellene a gyárban dolgozni?Hétköznap van ilyenkor az összes főnököm bent szokott lenni vagy a te képzeletbeli gyáradban ilyenkor szabadnap van és az összes Fideszes kollégád a Propellert olvassa ;)
QQCSI
@entero: Irigykedik a fene!
Gondolom nekem írtad. . .
Csak az a baj, hogy túl sokan vagytok,
akik kapjátok a vissza nem térítendő
milliókat, milliárdokat, ahhoz képest,
milyen szarban van az ország,
de legfőképpen ahhoz képest,
milyen sok az éhező, a nyomorgó...:(
Don Quijote
@entero: ha neked tulajdonrészed van , akkor a cégbíróság hazudik:-)))
Náluk nem szerepelsz mint tulajdonos, csak a Rezső meg az amerikás cég , akkor most ki hazudik???
honeykiss
"Az igazságot meg lehet tépázni, de megtörni nem, s az mindig úgy úszik a hazugság fölött, mint az olaj a víz fölött."
Miguel de Cervantes
hattorihanna
Reméljük egyszer majd ő is a maximálisat kapja.Ámen.
töky
@QQCSI: Nyugodj meg barátom, mert igazad van. Ez az entero tényleg egy modortalan tahó.
vigyorgó
@entero: Mennyi pénzt kaptál tőlük? Meglepet,hogy te kövér "csókosa" vagy.Hát ennyit rólad.Jut eszembe olyan vagy mint a cigány lova "csak vak de nem vakmerő".
entero
@Don Quijote: Gondolod, hogy minden részletet jogodban áll tudni?
entero
@vigyorgó: Szerintem te csak vigyorogj inkább, már ha értelmeset nem tudsz szólni.
entero
@töky: Ha ismernél, megváltozna a véleményed. A Fidesz ellen meg akkor sem fogok fordulni, ha netalán nem ők győznének. Inkább majd figyelem, hogy a most lázongó emberek miként fogják értékelni Bajnai áldásos tevékenységét...
Sííva
Nem olvastam a kommenteket így lehet, hogy már valaki leírta. De azért mégis! Ma Magyarországon büntetik az igazság kimondását, leírását!
bakegya
@Sííva: 40 éve nem csak mondom,tapasztalom:jogban járó büntetett a magyarországi élet!
Ez a kövér meg olyan mint egy szénakazal.Sokminden aláfér.
A demokratikus jogrendhez még a gesztusai sem passzolnak,nem hogy a szemlélete!
adrenalink
@entero: tegnap 21:58-ra Ne rettegj már annyira! A tefajtád anyagilag már bebiztosította magát (fóld-trafikosztás, bebetonozott állások és még csak Orbán tudja mivel)!
vigyorgó
@entero: Úgy látom telibe találtam.:DD
kukac50
A FIDESZ anyagi forrásainak biztosítását Pintér Sándor, akkori Országos Rendőrfőkapitány látta el. Mivel az Antall kormány ez időtájban, a kiskunhalasi főgyűjtő KM1-es tankállomás gazolin készletének fosztogatásával, és a rablóprivatizációval volt elfoglalva, Gergényi Péter, Bács-Kiskun megyei rendőrfőkapitány óvó szárnyai alatt, az olaj -és szesz maffián kívül, Pintér Sándor irányítása alatt a nemzetközi kábítószer, fegyver -és szervkereskedelem bevételeiből is részesült. Orbán elsősorban a Bács-Kiskun megyei vállalkozókat látogatta rendszeresen támogatás begyűjtése végett. Így tett szert 400 millióra Sepsi Lászlótól, a határokon elkobzott zárjegynélküli cigaretták átjátszásából, melyből Sepsi milliárdokat forgalmazott, de Orbán nem vetette meg, a szeszhamisításból származó kenőpénzek „jutalékát”, és az olajszőkítés védelmet élvező orgazdáinak juttatásait sem!
entero
@vigyorgó: Amennyiben a céllövöldéből válaszoltál, akkor elképzelhető...:-))
entero
@adrenalink: Köszi a sértéseket, gondolom tudod, mennyire érdekelnek. Rettegni azoknak kell, akiknek van miért.
adrenalink
@entero: Te kis Köpci Laci II!
Mivel sértettem meg a hamvas fideszes lelkivilágodat?
Ezek szerint a ti köreitekben nem így megy:
- Megsérthetlek néhány trafikkal/földbirtokkal...?!
Egyébként meg Te vagy aki állandóan huhákolsz, hogy mi lesz, ha Bajnai kerül hatalomra.
Megsúgom:ETTŐL ROSSZABB MÁR NEM LEHET!!!
mariaberta
Ez a pasi tényleg elfelejtette a múltjukat. Ennél sokkal sértőbb táblákkal szórakoztak annak idején. Mitől lettek ilyen mimóza lelkűek?
Na persze az igazság tud a legjobban fájni, Ugye Kövér elvtárs?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.