A Fidesz-frakció szerint ha a baloldalon múlna, akkor ma a gyermekek és a nyugdíjasok is pótdíjat fizetnének a vonatokon. A kormánypárti képviselőcsoport így reagált arra, hogy Török Zsolt, az MSZP szóvivője kedden a megszorító politika újabb állomásának nevezte a gyorsvonati pótjegyet.

A Fidesz-frakció az MTI-hez eljuttatott közleményében úgy válaszolt: a Gyurcsány-Bajnai-kormányok 2002 és 2010 között 140 százalékkal növelték a vasúti jegyek árát, és ha rajtuk múlik, akkor ma a gyermekek, a nyugdíjasok, a hadirokkantaknak és a hadiözvegyek is pótdíjat fizetnének a vonatokon.

A baloldal "a brutális áremelés mellett a 2010-es kormányváltás előtt regisztrációs jegyet, majd 2010 júliusától 500 forintos pótdíjat vezetett be. A Fidesz-kormány 2010 júniusában az elsők között törölte el ezt a szocialista megszorító intézkedést" - írták.

Egyúttal felidézték, hogy Rogán Antal, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője egyeztetést kezdeményezett a területért felelős Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal a MÁV által tervezett, bizonyos vonatokat érintő gyorsvonati felár ügyében, mert a kormánypárt országgyűlési képviselői közül sokan élesen kritizálták a vasúttársaság intézkedését.

A MÁV korábban azt közölte honlapján, hogy május 15-étől gyorsvonati felárat vezet be egyes gyors- és sebesvonatokon. Az érintett járatokra kötelező lesz pótjegyet váltani, amely a megtett kilométertől függően 150-795 forintba kerül. Aki Budapest-bérlettel és csatlakozó menetjeggyel utazik, az is köteles az utazás teljes - gyorsvonattal érintett - viszonylatára pótjegyet váltani.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr.luigilongo60
@bundi: Ezek a tetvek tényleg tök hülyének néznek mindenkit, meg is érdemli a sok barom, aki rájuk szavazott.
bundi
@Dr.luigilongo60: a baj, hogy nem csak az a sok barom élvezi a fidesz országlásának áldásos következményeit, akik rájuk szavaztak, hanem mindenki.
A Tündik bündije
Figyelem segítünk! A ballibsik felszedik a síneket! Ha elfogyott a vasút, próbálkozzon volánbusszal. - Belügymin
A Tündik bündije
@bundi: "a baloldaliak a feleségeket is elvennék"

Engem már ne vegyenek el még egyszer :-)
coyote3
Megfigyeltétek, hogy ezek egy ideje mindent jövő időben , vagy feltételes mósban reagálnak le?
marlin
@Dr.luigilongo60: Tévedsz.
bennünket nem hülyének néznek, hanem "ellenségnek"!!
Hülyének a hülyéket nézik!! :))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.