Miközben a kormány azzal védi a trafiktörvényt, hogy a magyar családi vállalkozók érdekeit képviseli, 35 ezernél is több magyar kézben lévő boltból, kocsmából, étteremből szorul ki a cigi - írja az Index.

A miniszterelnök szerint nemzeti szempontok miatt is fontos volt a trafiktörvény, mert így a magyaroké lesz a profit. A Miniszterelnökséget vezető államtitkár, Lázár János szerint a törvény érthetően érzékenyen érinti a nagy nemzetközi és a magyar cégeket, de a kormány kifejezett célja volt, hogy a magyar családi vállalkozásokat hozza helyzetbe a piacon a multinacionális láncokkal szemben.

A kormánypárti politikusok állítása azonban az, hogy az értékesítési csatornáknak az elsöprő többsége pár száz magyar vállalkozót leszámítva multik kezében van, ergó az emlegetett 20-30 milliárdos nyereség nagy része is külföldi nagycégek kasszájában landol.

A trafiktörvényen elsősorban nem a kormány által emlegetett multik buknak, ahogy a forgalom nagyobbik részét sem ők bonyolítják, így a profit többségét sem ők rakják zsebre, hanem a magyar vendéglátók és kisboltosok, akik 36-38000 bolttal érintettek a dohánykereskedelemben. Mivel a vállalkozók egy szűk szeletének egynél több üzlete van, így a ténylegesen érintett vállalkozók száma a 36-38 ezernél valamivel alacsonyabb lehet, de valószínűsíthető, hogy legalább 35 ezren vannak. Ők azok a magyar vállalkozók, akik biztosan rosszul járnak a trafiktörvénnyel - olvasható a lap cikkében.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nauta
@nyanya001: Egyáltalán,mi fontos a rabló bandának,saját bandáján kívűl?Dögöljön meg a fél ország,a másik fele meg eltartja őket! Ez az orbani "demokrácia"
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
verőce21
@coyote3: Én nem tehetek arról, hogy még olvasni sem tudsz! :)

Így sajnos lezártnak tekintem veled a párbeszédet!
coyote3
@verőce21: Párbeszéd??? Volt "érved" a gyűlöleten és a szajkózott vezércikken kívül??? Már bocsi, de ezek csak Neked érvek kincsem. Fegyvertelen vagy...:)
verőce21
@coyote3: Mert neked milyen "érveid" voltak aki még elolvasni/értelmezni sem tudta a cikket? :)
silber13
@verőce21: Kimondottan a narancsbőrbe öltözött családokra gondolt a kormány? Mint nagy létszámúakra. Ugye?
coyote3
@verőce21: Ha elsőre nem ment a megértés szaladj neki még párszor. Vagy kérj meg valakit, hogy magyarázza el:) De miért is válaszolsz, ha egyszer befejezted???:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.