Orbán Viktor szerint a világnépesség 8 százaléka él csak Európában, de a világon kifizetett összes szociális juttatás felét itt folyósítják, ez a rendszer pedig fenntarthatatlan.

Európa jelenlegi problémáinak jellemző vonása a gyengülő versenyképesség - állapítja meg Orbán Viktor a Euromoney májusi kiadásának Magyarországról összeállított ismertetőjében. A miniszterelnök a Londonban szerkesztett nemzetközi gazdasági-pénzügyi folyóirat mellékletében kifejti: Európa a világnépesség 8 százalékát és a globális termelés 25 százalékát adja, viszont a világon összesen kifizetett szociális juttatások 50 százalékát Európában folyósítják.

Ki fogja finanszírozni ezt a modellt? - teszi fel a kérdést Orbán Viktor, megállapítva: egyértelmű, hogy Európa egyedül nem képes ennek a finanszírozására. A miniszterelnök szerint Európa ereje és világgazdasági, kereskedelmi befolyása néhány év leforgása alatt jelentősen csökkent, és ez valószínűleg megfordíthatatlan; ezen a helyzeten még reformokkal sem lehet segíteni.

Orbán Viktor szerint a magyar tapasztalatok is azt mutatják, hogy a reform nem elégséges; ehelyett a gazdasági és a szociális rendszer megújítására van szükség. A kormányfő ismerteti írásában a Magyarországon végrehajtott változtatásokat, kiemelve, hogy a jóléti állam helyébe - amely szavai szerint Európa-szerte bajban van - munkaalapú állam épült ki.

A végéhez közeledő átalakulási folyamat révén Magyarország jó helyzetbe került ahhoz, hogy a világgazdaság egyik legversenyképesebb országává váljék a jövőben - írta a Euromoney mellékletében Orbán Viktor.

128 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Nem ők lopnak sokat, a szociális juttatás túl sok !
3 milliárdba került az orbáni levelezés !
Ez nem túl sok ugye ?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
radios45
@dömdödöm: igy van, ezt már én is megírtam régebben, de a sok agyament FideSS hívő,inkább hisz a 2011-es kormányzati propagandának, miszerint aki nem talál munkát, az nem is akar dolgozni, a segélyekből is meg lehetett élni," egész jól...
Mondta a vezír, a foglalkoztatási államtitkár Comba S.et.sal fennhangon.
JAJMÁR
@nehogymá: Igen! :( Mindegyik enni akar, na de ugye a magántulajdon... fütyülnek ezek arra, amire szükségük van, megszerzik. Persze nem többet, hiszen állatok!
gabrella
@lenhardtibolya: 12.24-re.Tények? Nem tény neked,hogy egy úszómedence feltöltése stb. mennyi édesvízbe kerül és a téli fűtése meg egyéb túlköltekezséek?
Ha ezt neked magyarázni kell - sajnálom.
Mondjuk a rezsicsökkentéssel jobban járnak mint én - az biztos.
lenhardtibolya
@gabrella: Sajnos nincs úszómedencém, így nem tudom mennyibe kerül annak üzemeltetése. Azt tudom, hogy már az uszoda belépőjét sem tudom kifizetni, mivel kisnyugdíjas vagyok. Régebben nem volt számottevő kiadás az uszodába, strandra járás. Gondolom, hogy az ilyen helyeken is drága a víz, a fűtés, és talán jobban megérné a sűrű fillér, mint a ritka forint...
gazdag dezső
Igaz lehet a dolog hogy valóban sok a szociális juttatás!! Ha arra gondolok,mert láttuk filmen,/ melyet visszalehet nézni is/a harminc néhány éves roma apa 270 ezer körűl kap összesen havonta családi segély,rokkantsági nyugdíj,és egyéb.Érdekes hogy Őt nem idézték be ,és nem helyezték vissza munkaképesnek! Még nagyon sok ilyen eset van,és e miatt valóban sok lehet a juttatás.Vannak egész falvak ahol fehér embert nem lehet látni,és nem dolgoznak,mert mindegyiknek valamilyen betegsége van.Az önkormányzat adóssággal küszködik.Nem csoda.
gazdag dezső
Az igaz hogy vannak akiknek pedig túl jól megy soruk!!A közpénzek lopásából!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.