A nemzeti fejlesztési miniszter szerint ma biztosan az látszik, hogy további tízszázalékos mérséklés következik a gáz és az áram lakossági árában, de folyik annak vizsgálata, hogy miként lehet továbblépni...

Forrás: Napi Gazdaság
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Tootsy
En meg mindig a birkaturelmu szolgaltatokon csodalkozom, hogy eddig nem kapcsoltak le a villanyt mondjuk 2-3 napra, csak ugy, es meg is indokolhattak volna, hogy pl. karbantartanak. Kezdhetnek a Rozsadomb vagy a Parlament elsotetitesevel, bar ez utobbi nem okozna tul nagy problemat, alig van kepviselo, aki bejarna az ulesekre, az a par ember meg addig is nyugodtan tudna aludni...
bundi
@Tootsy: meg lehet őket érteni.
per pillanat nem nyereséges (vagy csak minimális szinten) az ágazat. tehát ők szabadulni akarnak tőle. az állam bevezeti ezt az új marhaságát és ők perelnek, (elmaradt hasznot, stb), majd túl jó pénzért átadják a boltot a vezéréknek) a nemzetközi bíróságok csont nélkül kaszálják el majd később a magyar indokokat, tehát peren kívül, a nagy szolgáltatók megszabadulnak jó kis haszonnal ettől a tehertől. de mivel magyarország ettől még nem lesz önellátó semmiből, így továbbra is tőlük kell venni mindent, csak eztán kíváncsi leszek ezt olcsóbban lehet-e majd tőlük beszerezni.
ergo így mindenki jól jár:
- a szolgáltatók jó pénzért megszabadulnak az országon belüli érdekeltségeiktől (természetesen a határon eztán is tőlük vásároljuk az energiahordozókat, csak az országon belüli elosztás lesz a vezéréké)
- a vezér jól jár, mert az övé lesz így minden energiaszektor jóformán az országban, és természetesen ez neki egy vasába sem fog kerülni, mivel az adófizetők dobják össze erre a pénzt. később meg természetesen, szétosztja ezt a haveri körnek...
példa erre (földügyek, trafikok, médiák, bíróságok, vízművek...)
így később ha rosz napja lesz, vagy esetleg nem ő nyer, akár az egész országot sakkban tarthatja (vagy a következő vezetést).
- a zemberek? na ez pech. hát ők szívni fognak...
vagy maradnak, és kiállnak egyszer magukért, vagy veszik a kabátot és mennek...
nem ez lenne az első ilyen .
(A népességfogyás ütemét, annak felgyorsulását illetve mérséklődését a természetes népmozgalom mellett jelentősen befolyásolta a ki- és bevándorlás is az 1956-os forradalom óta. A forradalom leverése után hozzávetőlegesen 200 000 ember hagyta el az országot, főként fiatalok.
forrás:
hu.wikipedia.org/wiki/N%C3%A9pess%C3%A9gfogy%C3%A1s_Magyarorsz%C3%A1gon)
és most keress rá a mai helyzetre:...
dzurinda
@bundi: Jól teszi, aki elmegy, ha ez a színvonal az etalon, ami ma van (márpedig ez az etalon, fölényesen fog nyerni jövőre is a Fidesz), akkor nem érdemes maradni.
leszúrt rittberger
Populista kampánybaromság. Meddig akarják még csökkenteni? Az olcsóbb rezsi nem pörgeti fel a fogyasztást, attól hogy olcsóbb a gáz, nem fogom 23 helyett 28 fokra felfűteni a lakást, se hosszabban égetni a villanyt...

Az élelmiszerek, használati cikkek áfáját csökkentenék már végre, annak lenne értelme. A 20 forintos zsemléből 6 forint adóba megy el - az egész világ nem bszott még ilyet... Ja, hogy azt akkor valóban megéreznék az emberek, a kereskedők, a pékek, és közvetve mindenki, ja hogy az adóbevétel is kevesebb lenne, amit nem lehetne ráverni a multikra? Hát csókolom, ilyen a piacgazdaság, csináljanak jobbat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.