Az Európai Bizottság előrejelzését méltánytalannak tarja a magyar kormányzat, hiszen a kabinet várakozásainál rosszabb adatok veszélyeztetik azt a célt, hogy kikerüljön Magyarország a túlzottdeficit-eljárás (edp) alól. Eközben - mint ahogy ez többször elhangzott kritikaként - van olyan ország, amely sokkal rosszabb adatokat produkált, mint Magyarország, ráadásul egyes tagállamok még haladékot is kaphatnak a hiányuk csökkentésére. Hogy ez mennyire kettős mérce, a pénzügyi biztos által emlegetett országok esetében összeszedtük azokat a főbb számokat, indokokat, amelyeket a bizottság felhozott döntésének alátámasztására.

Forrás: Napi Gazdaság
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
magyarbakancs
Az EU-ban van nagy mérce meg kicsi mérce.
Minket melyikkel mérnek?
vidi500
Jó szólam, hogy az EU-n kívül is létezik élet, de ez a jelenlegi Mo-ra már sajnos már nem érvényes. Ha még 1990-et írnánk, az akkori állapotokkal, vagyis ha visszapörgethetnénk az idő kerekét, akkor esetleg még igaz is lehetne, de így nem! Olyanok voltak az 1990-es állapotok amilyenek, ha lassan is, de fogott a kerék, most meg egyáltalán nem forog. Azóta egy lepusztított kifosztott ország lettünk. Felszámolták az egész magyar ipart, stb. Ami van az csak a külföldi tőke, nekünk nincs semmink. A szárnyaszegett madár nem képes repülni.
szepwilly
nem eleg,ha szegeny az ember gyereke,de ha meg hülye is...
orogordog
fidesz fan, a utak járhatatlanok, kátyú, kátyú hátán, akkor hol a pénz ha még erre sem telik a zsebetekbe.
gergely
A lopással kapcsolatos céljukat sajnos nem bukják...
zipper
Megbüntet a rendőr ! Üvöltözz, hogy " kettős mérce" mert akár azt is megtehetné, hogy meg se büntet !
kkalman
Kapálóznak, mint fuldokló a vízben, de nincs egyetlen ötletük sem, tervet nem is merek mondani, hogy hogyan lehetne az ország gazdaságát előre mozdítani.
Három éve, hogy ad hoc ötletek alapján hozott törvényekkel vezetik az országot.
Látjuk az eredményét.
bretagne
A magyar kormánynak van kettős mércéje. Ha nem így viselkednének, akkor talán Brüsszel is másképpen csinálná. Érdekes, hogy csak velünk packáznak? - hiszi a kormány. Ez az igazi kettős mérce, folyton az EU ellen ugatnak, aztán csodálkoznak, hogy maradunk az eljárás alatt. Ott sem hülyék ülnek.
mátmar
Lehet, hogy a "kettős mércébe" az is belejátszik, hogy a többiek nem szarnak oda ahonnan esznek.
vidi500
@mátmar: "Lehet, hogy a "kettős mércébe" az is belejátszik, hogy a többiek nem szarnak oda ahonnan esznek."

Attól függ honnan nézzük. Ha csak 2004-től akkor igazad van. Ha viszont 1988-tól, tehát belevéve a rablóprivatizációt is, akkor meg nem áll túl messze a valóságtól az a kijelentés sem, miszerint a rendszerváltással többet buktunk gazdaságilag, mint a két világháború alatt együttvéve. Úgy hogy semmi aggodalom a rossz és kapkodó intézkedések miatt, amit el lehetett, azt már korábban elveszítette az ország. Jó, van néhány tucat személy, aki jól járt, de a többi...
Ez a kifosztott gazdasági helyzet termelte ki azt a választási eredményt, ami most van, úgy hogy nincs min csodálkozni. A fagyi visszanyalt.
kukac50
Nem kettős mércével dolgozik Brüsszel,csak Orbán nem szeretné, ha vizsgálnák a pénzügyeket.
vidi500
@kukac50: Jó a megközelítés, viszont akkor adódik a kérdés. Eddig, vagyis 2004-től vizsgálta pénzügyeinket az UNIO, beleszólt abba. Jó volt az nekünk? Szükségünk volt nekünk arra? Származott belőle valami előnye az országnak, az embereknek? Sikerült akármiben is előre lépni az országnak azóta? A válasz egyértelmű NEM. Néhány kiváltságos személytől eltekintve persze.
kukac50
Mióta beléptünk az Unióba megszűntek a piacaink,eláraszt bennünket a Kínai selejt árú.
Megszűntek a ruhagyárak,cipőgyárak,meg nagyon sok gyár.Ha ma üzemelnének és nem lenne ennyi külföldi árú,meg külföldről behozott lejárt szavatosságú hús,akkor nem lenne ilyen sok munkanélküli.
human
Amíg túlzottdeficit-eljárás alatt állunk, az EU figyeli a kormány minden lépését. Ezt akarják kiiktatni Orbánék. Ha ez sikerül, akkor bármit megtehetnek.
spu00
Kezdjék onnan a társalgást, hogy miért kerültünk az eljárásba, mikor és honnan? Ha ezt leírják, talán felül bírálják eddigi írásaikat, s lehetne folytatni a vélemény cserét .
vidi500
@spu00: Kezd innen a társalgást. Írd le e szerinti véleményed. Ne kímélj bennünket. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.