Orbán Viktor szerdán bejelentette, hogy Varga Mihály háromlépcsős megszorítási programját ő fordítva képzeli. A lépcsőzetesség elvét eldobva azonnal bevezetne mindent, ebből később lehetne engedni. Érdekesség, hogy a kormány megint különadókkal jutna pénzhez - írja az Index.

Orbán Viktor szerdán Brüsszelben arról beszélt, hogy felgyorsítaná Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter csomagját. "Ha minden igaz, mire hazaérek, már kézhez kapom az adóemelésekre vonatkozó törvényt is, amely a tranzakciós adót, a bankadót, az energiaadót és egy új reklámadó bevezetését jelentené" - fogalmazott a kormányfő.

Korábban arról volt szó, hogy első lépésben zárolások lesznek az állami intézményrendszerben (a pontos listát és az összegeket itt gyűjtöttük össze), illetve állami beruházásokat függesztenek fel, és csak harmadik lépésként, végső esetben nyúlnak a tranzakciós- és az energiaadóhoz - írja az Index.

Orbán szerdai bejelentésében a legnagyobb újdonság a reklámadó bevezetése, amiről eddig szó sem volt. A kormányfő jelezte, hogy egyelőre nem eldöntött tény, hogy lesz ilyen - vagy bármilyen más adóemelés -, még a kormányon belül is vita van a kiigazítás későbbre tervezett lépéseinek a felgyorsításáról, de ő személyesen az újabb adóprés támogatói között van.

60 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyuszicsibe
Én is csak egy szorítanék...de az a nyakán lenne.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kata53
@nyanya001: Igéret szép szó, ha megtartják úgy jó! De ezek nem tartják be! Sőt sokkal rosszabb a helyzet, mint 3 éve! De ezt Te is nagyon jól tudod!
!
spu00
@kata53: Igazuk van, tessék felszólítani O.V-t, hogy nem kell visszafizetni az előző kormány által felvett 6.000 mrd hitelt, ne emeljen nyugdíjat, ne törödjön a deviza hitelesekkel, hajléktalanokkal ,ne legyenek segélyek stb. , mert ezek nem szolgálják az emberek érdekeit. Ne csökkentsék, hanem emeljék a regie számlákat emelje AT áfá-t, ne 2 %-l, hanem gyurcsány -bajnai módon, mert az az igazi. Ugye ezt szeretnék ? Önöknek már a jó se jó, mert nem lehet sírni !
almosd
Én is úgy gondolom hogy szorítson egy nagyot és keményet a markával :-).
Törölt felhasználó
"három kicsi helyett szoritana egy nagyot"

Remélem a pöcsére gondolt, amikor selmeczire ver...
kata53
@spu00: Azt hiszem ugyanarról a dologról beszélünk. Úgy tűnik, te nem ebben az országban élsz!
Nauta
@almosd: De a mogyoróin,hogy felébredjen!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.