„Kedves vezetőinknek ez a becsípődése a termelés-központú gazdasággal nem új keletű. A 2011 végén közreadott Magyar Növekedési Terv című konzultációs anyag már Magyarország újraiparosítását tűzte ki célul, mint a gazdaság fellendítésének alapvető eszközét. Nos, tettek is az ügyben. A nemzeti össztermék előállításában a feldolgozóipar súlya valóban emelkedett az elmúlt időszakban. A dolog szépségén sokat ront, hogy a többi nemzetgazdasági ágnak nem csupán a súlya, de a hozzáadott érték termelés abszolút értéke is csökkent az eltelt időszakban. (...)Szóval baj van a tündérmesével: az újraiparosítás nem lendítette növekedési pályára a magyar gazdaságot. Ha kimutatható is némi pozitívum a számokban, az sajnos csak a négy nagy autógyár teljesítménye. Azokkal persze semmi baj, sőt. De ha a magyar gazdaság sorsa négy nagyvállalaton és pár beszállítójukon múlik, akkor elkezdhetünk aggódni.”

Forrás: mandiner.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lenhardtibolya
Már az is nagy dolog, hogy elkezdődött valami, tehát a feldolgozóipar fejlődik, ez mindenképpen pozitív, nem lesajnálni kell, hanem örülni neki és támogatni.
Nauta
@lenhardtibolya: Az eddig is fejlett volt! Hol élsz? Az orbani rablóbandának, hála a jó Istennek még nem sikerült azt is tönkretenni!! De ami késik, az nem múlik!
lenhardtibolya
@Nauta: Én itt élek és tudom, hogy kilenc cukorgyár közül már csak egy működik (a cukorrépatermelők nagy bánatára) így cukorból behozatalra szorul az ország. Vágóhíd, húsipar ugyancsak kínlódik, a kormány próbál segíteni, de nem könnyű a helyzet.

Arról, hogy melyik rablóbanda a "keményebb" vitatkozhatnánk, de nincs sok értelme, mert egyik kutya a másik eb, de a jelenlegi mintha egy kicsit jobban képviselné a magyar érdekeket.
kukac50
@lenhardtibolya: A saját érdekeiket képviselik nem a termelőkét.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.