A kormányfő beszéde elején utalt Bölcskei Gusztáv, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspökének az istentiszteleten mondott szavaira, amikor A dzsungel könyvét idézve a püspök Maugli szavaival kijelentette: „egy vérből valók vagyunk, te meg én".„Maugli így folytatta: farkasok vagyunk" - szőtte tovább a gondolatot beszédében Orbán Viktor, ami - mint kifejtette - azt jelenti: az erősek összefognak, a gyengék széthullanak.„Három éve a magyarok világossá tették: összefogást, alapvető változást akarnak az élet egész területén (...), olyan új politikai, társadalmi, gazdasági rendszert, amely végre rendet teremt" - mondta a kormányfő. Orbán Viktor szerint ezért tekintik a választási eredményt társadalmi szerződésnek, amely megalapozta a nemzeti együttműködés rendszerét, mert „az erősek összefognak, a gyengék széthullanak".„A kommunista diktatúra (...) ellopta (...) azt a perselyt, amelyet évszázadokon keresztül a magyarok adományoztak" az egyházaknak - mondta a kormányfő.

Forrás: hetivalasz.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyuszicsibe
Az lehet, hogy "a kommunista diktatúra ellopta a perselyt...", de ti voltatok olyan gátlástalanok, hogy fel is törtétek !!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
silber13
@miazavalami: Azért nagyon megnézném, hogy az Esztergomi Bazilika és Főszékesegyházi Kincstár hiánytalanul megvan - e , avagy nincs!
silber13
Idézni csak pontosan és szépen... Mert nem ám " egy vérből valók vagyunk, te meg én.. " hane " egy vérből valók vagyunk, TI meg ÉN" Legalábbis R Kipling így írta . Ezt Debrecenben is illenék tudni Felcsúton nem álmélkodom...
miazavalami
@silber13: Monnyuk erre én is kíváncsi lennék. Meg arra is hol a sok pénz amit a hívek adakoznak.
silber13
@miazavalami: Azt perselypénznek csak egy kis töredéke marad helyben. Tetemes része utazik Vatikánba " Péter fillérek ( latinul: Denarius Sancti Petri ) " név alatt, amit a hívek adományoznak a pápa támogatására. A maradék ból építtetik az esztergomi Bazilika Új orgonáját, melyet a Mooser cég épít. Egy orgona építése pedig viszi a pénzt, kiváltképp egy akkora monstrum, mint az esztergomi.
miazavalami
@silber13: Na az én pénzem nem jut a Vatikánba! Nem szeretem a papokat, mert nem azt a hivatást töltik be amire felesküdtek. Tele hassal , nem fázva ne papoljanak nekem a szegények és elesettek megsegítéséről. Azt se tudják mi a szegénység. Isten sose kért hatalmas pompás templomokat. Sose kért pénzt. Sose nézte ki a szegény , kaia gazdag. Ja és nem politizált!
bakegya
@QQCSI: nálad a lényeg,és hogy én se maradjak ki a nem éppen szalonképes véleményemmel:annyi esze nincs a hitre pattant agyának,hogy ha már bőkezüen adakozik farkastörvényeivel dicsekszik,ne politizáljon hanem gyónjon a nemzet által eltűrt bűneiről,de ne a Bölcskeinél,és semmiképpen sem az ISTEN HÁZÁBAN!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.