Még több szavazóra számítanak és arra, hogy erősebb politikai közösséget mutathatnak majd fel. Gőzerővel dolgoznak majd az Orbán-rendszer megbuktatásán – mondta Dobrev Klára, a DK-MSZP-Párbeszéd EP-listavezetője Budapesten az újságíróknak.

Szavazott Dobrev Klára, a DK-MSZP-Párbeszéd EP-listavezetője és férje, Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke is Budapesten június 9-én délelőtt – tudatta az MTI.

A szavazatok leadását követően a várható EP-mandátumaik kapcsán Dobrev azt mondta az újságíróknak: az azok megállapítására szolgáló, ún. d'Hondt-mátrix meglehetősen bonyolult, a mandátumszámuk pedig nem csupán azon múlik, hogy ők hogy szerepelnek, hanem a többi pártén is.

Ismételten kiemelte: arra számítanak, hogy nagyon-nagyon sok szavazójuk lesz „és egyre több”

– írta az MTI.

Dobrev Klára úgy vélte: egyetlen erős, baloldali, szociáldemokrata szövetség van, a DK-MSZP-Párbeszéd szövetsége.

Dobrev Klára szavazás közben is kampányolt, egyszerre szállt bele Orbánba és Magyarba

Dobrev Klára voksolt és sok szavazóra számít – Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A politikus az újságírók előtt arról is beszélt: a kampány során választ adtak arra a kérdésre, hogy „aki igazán ellenzéki”, annak nem nehéz a választás – írta az MTI.

Nem lehet a Fideszre szavazni, s különösen a fővárosban, ugyanakkor az országban sem lehet olyan pártra voksolni, mint a Tisza, amely nem határolódik el egyértelműen a „Fidesz jelöltjétől” Budapesten és nem Karácsony Gergelyt támogatja – jegyezte meg Dobrev.

A DK-MSZP-Párbeszéd EP-listavezetője hangsúlyozta: a budapestiek megértették, hogy egy ellenzéki szövetség létezik, amelyik Karácsony Gergely főpolgármester-jelöltsége és listája mögött áll – tudatta az MTI.

Ezt azzal kapcsolatban mondta, hogy megkérdezték: ki nyeri szerinte a főpolgármester-választást.

Dobrev Klára azzal érvelt: aki nem akarja, hogy Budapestet visszavegye a Fidesz és országosan megerősödjön, az Budapesten Karácsony Gergelyre, országosan pedig a DK-MSZP-Párbeszéd közös listájára szavaz.

Hozzátette: június 10-től gőzerővel dolgoznak majd azon, hogy az „Orbán-rendszer minél hamarabb megbukjon” – írta meg az MTI.

Forrás: MTI

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
"Gőzerővel dolgoznak majd az Orbán-rendszer megbuktatásán – mondta Dobrev Klára"

Ahogy az elmúlt 14 évben, ugyanúgy a következő 14 évben is...
A DK-MSZP-Párbeszéd egy belefásult, begyepesedett alakulat, lejárt az idejük!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Béla333
@kereső: 15.41
Kicsit sokat tételezel fel rólam. Nem én intéztem el a DK-t, hanem ti, DK-sok intéztétek el magatokat.
Az arroganciátokkal, a tolerancia teljes hiányával, az aljas politikai húzásaitokkal, a küldetés tudatotokkal, a többi ellenzéki lenézésével.
Őszintén szólva nem gondoltam, hogy egyszer ezeket megbünteti a DK-soknál a választó, ezért ha az az eredmény lesz, amit most látni, akkor az nekem nagy elégtétel lesz.
Majd holnap reggel meglátjuk!
csak úgy....
@verőce21: az sokkal cikibb ,hogy a fidesz milliárdokat áldoz a politikai ellenfeleik lejáratására,hogy az ütödött dagitok maradhasson hatalmon! ha azt a rengeteg ablakon kibaszott pénzt magyarországba és nem a maffiájukba fektették volna,akkor most nem a románok mögött szégyenkeznétek...
verőce21
@csak úgy...: te magadon szégyenkezhetsz, te hazaáruló schenkihazy...!
csak úgy....
@verőce21: az értékelhetetlen ittas,ütödött,elmebeteg véleményedet ismét az idióták,shikarik,tehenkék,örnagyok stb.-k közé iktatom! -neked közöttük a helyed! :)
csak úgy....
@verőce21: azért azt nagyra értékelem töled,hogy engem lestél órákon keresztül ,hogy mit reagálok majd a gyogyósságodra, - persze az idöd határtalan ott a fideszes (privát) viccházban...
verőce21
@csak úgy...: túlértékeled magad, mindig délibábokat kergetsz, te nagycsoportos dilis...!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.