Dacára annak, hogy az elmúlt években javultak a baleseti mutatók Magyarországon, a gyalogosok és a kerékpárral közlekedők még mindig gyakran válnak közlekedési balesetek áldozataivá. A rendőrség a bringásokra leselkedő veszélyekre, illetve a kerékpárosok által okozható veszélyes szituációkra figyelmeztet.

Forrás: pecsistop.hu
Feltöltő: Bubó
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nakimaga
Végre,egy tárgyilagos cikk,és jó volna,ha hüvelytabletta reklám helyett ezt sugároznák a TV-k , figyelem felkeltés érdekében !
lenhardtibolya
A városban közlekedő kerékpárosokat fel kellene készíteni a szabályok betartására, mert én még nem láttam közülük egyet sem, aki a zöldnél leszállt volna a bringáról és áttolja az úttesten... A gyalogosok között kacsáznak, kicsit súrolva az embereket, akiket könnyen el is üthetnek. A kerékpárutak helyett előnyben részesítik a járdát, ha szól az ember, akkor durván elküldik melegebb éghajlatra.
A bukósisak nagyon jó, de ha a fülében ott a fülhallgató, akkor bizony veszélybe kerülhet a kerékpáros, mert nem hallja az autókat.
Amikor keresztben átvágnak az úttesten - olyan helyen, ahol semmiféle gyalogátkelő nincs - az autók jönnek minden irányból, én már oda sem merek nézni, hogy melyik fogja elütni a könnyelmű bringást.
Megoldás lenne a szabályok betanítása, majd betartatása mindenki érdekében.
Bubó
Őket kellene kötelezni a KRESZ vizsgára, nem az autósokat. Ja és fizessenek KBFB-t / kötelező baleseti felelősség biztosítást/
pacsni
kulfoldon tilos a biciglivel a jàrdàn kozlekedni, Mo-gon ez megengedheto! Kivolt az a hulye aki ezt a szabàly eloirta?
Az Andràsi uton a jàrdàn , a korutakon, mennek mint a hulyèk, az embernek mindig hàtrakell nèzni, mert ezek mègcsak nem is jelzik , hogy jonnek, sot amikor csengetnek màr ott vannak a nyakunkba ès azt se tudja a ember hogy merre szaladjon, mert mèg csak nem is lassitanak. Igaza van az elottem hozzàszolonak, ha valaki szòl akkor olyan pofàtlanul szolnak vissza, azt godoljàk , hogy nekik van igazuk!A biztositassal nem rendelkeznek, mert a biztositàs nem olcso mulatsàg! ès ki mondja meg, hogy ha engem elutott meg-e fog àllni? nincs semmi felismerèsi lehetosèg. Arròl nem is beszèlve, hogy egy 50 cobcentis motornak sincs rendszàma! azoknak is biztos, hogy nincs bitositàsuk! Ha kocsival megy az mber, akkor ha neki utkozik, akkor hogy lehet tudni, hogy kivolt? rendszàmtàblanèlkul? ha csak nemtud felùllni, akkor talàn lehet tudni ki az!
Minden kulfoldi orszàba a kismotorosoknak kotelezo a rendszàm, biztostàs.! A Magyar kresz, csak az autsokkat bunteti, pedig lehetne sokbuntetèst osszeszedni a biciglisektol, ès a kis motorosoktòl! Remèlem aki ezt a torvènyt kitalàlta, hogy nem kotelezo a rendszàm ès a biztositàs azt egyszer egy ilyen felelotlen biciglis, vagy kismotoros elusse rendesen ès akkor majd elgondolkozik, hogy milyen torvènyek a fontosabbak, mint hogy az autosokat buntessèk a gyors hajtàsmiatt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.