Rendőrök vegzálták az ételosztásra váró éhezőket a Blahán kanyargó kilométer hosszú sorban pénteken, a déli órákban. Mi lehetett a céljuk? Szerintem az, hogy megfélemítsék és megalázzák a legszerencsétlenebb sorsú embereket. Semmi extra, "as usual". A rendőr az intézkedés megkezdése előtt köteles nevét, rendőri mivoltát, szolgálati helyét, az intézkedés tényét és célját közölni. Tényleg érdekelne, mi lehetett az ételosztásra várók igazoltatásának a célja, ha nem az, hogy rúgjanak egyet azokba, akikbe az Orbán-kormány egyébként is csak rúgni szokott. Hogy elvegyék az éhezők kedvét attól, hogy a nyílt utcán mutatkozzanak, a szegénységükkel hivalkodva parádézzanak, és ezzel megütközést keltsenek, együttérzést, netán lelkiismeretfurdalást ébresszenek a rendszer támogatóiban és csendes szolgálóiban.

Forrás: maria.postr.hu
Feltöltő: maria.postr.hu
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

178 hozzászólásarrow_drop_down_circle

maria.postr.hu
@Csizmás Kond: "és azt sem tudom, hogy ki jogosult arra, hogy sorba álljon"

1. Az alapítvány nem tesz különbséget az ételt kérő emberek között, és nem vizsgálja, hogy valóban rá vannak-e szorulva, akik kérnek. Abból indulnak ki, hogy ha nem lenne rászorulva, akkor nem állna sorba.

2. Az alapítvány bizonyára nem kérte a rendőröket, hogy bármiféle "jogosultságot" vizsgálgassanak. A rendőrségnek semmi köze ahhoz, hogy kiknek oszt ingyenételt az alapítvány.

3. A rendőrséget nem arra tartjuk, hogy egy tál ingyenételért sorban álló szerencsétleneket vegzáljon.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizmás Kond
Elég laza megfogalmazás. ...biztos az, hogy csak a szegények állnak ott ?
SELIG
@Csizmás Kond: Szerinted az igazoltatással kiderül, hogy ki a nem szegény?
Amúgy akinek van ennivalója,az beállna a sorba? Lehet, hogy van néhány ilyen elvetemült, de hidd el nem azok állnak ott, akinek van pénze.
Csizmás Kond
@SELIG: Nem tudom ki áll oda, én még nem voltam és azt sem tudom, hogy ki jogosult arra, hogy sorba álljon, de az a véleményem, hogy nem mindenki épp annyira rászoruló és mivel ekkora híre van akár kampányfogásnak is megfelel.
Szerintem ha tényleg rászorulókat akarnának segíteni akkor adnának neki valamilyen hivatalos szempontot, pl, kérnének valami jövedelmi vagy megélhetési igazolást, és nem tömegétkeztetési látszatot keltenének.
outsider
@Csizmás Kond: "Szerinted az igazoltatással kiderül, hogy ki a nem szegény?" :)
Csizmás Kond
@outsider: Nemhiszem, viszont lehet egy valamilyen képet kapni azokról akiket igazoltatnak...
maria.postr.hu
@Csizmás Kond: "és azt sem tudom, hogy ki jogosult arra, hogy sorba álljon"

1. Az alapítvány nem tesz különbséget az ételt kérő emberek között, és nem vizsgálja, hogy valóban rá vannak-e szorulva, akik kérnek. Abból indulnak ki, hogy ha nem lenne rászorulva, akkor nem állna sorba.

2. Az alapítvány bizonyára nem kérte a rendőröket, hogy bármiféle "jogosultságot" vizsgálgassanak. A rendőrségnek semmi köze ahhoz, hogy kiknek oszt ingyenételt az alapítvány.

3. A rendőrséget nem arra tartjuk, hogy egy tál ingyenételért sorban álló szerencsétleneket vegzáljon.
maria.postr.hu
@Csizmás Kond: "Nemhiszem, viszont lehet egy valamilyen képet kapni azokról akiket igazoltatnak..."

Nincs hozzá joguk, hogy ingyenételért békésen sorban álló rászorulókat igazoltassanak.
Csizmás Kond
@maria.postr.hu: ponrokban válaszolva...
-1, ha nem tesz különbséget akkor tiltakoznia kéne az újságírók megfogalmazása ellen miszerint szegényeket etet.
-2, bizonyára nem kérte, de az sem biztos, hogy a sorok miatt kialakult rendért felelősséget vállalt vagy szervezési engedélye volt tömegek kezelésére.
-3, A rendőrség nem azért igazolt mert éhes volt valaki, hanem azért mert tömegben csoportosulva vettek részt valamilyen rendezvényen.
...és hogy elkerüljük a félreértést nem az ételosztókkal van a baj, hanem a sajtóval, a szenzációt hajhászó firkászokkal...gondolom tudod kire értem.
Mobil123
@Csizmás Kond: Az ételosztás az " valamilyen rendezvény" ? Ja, hogy ez a szegények rendezvénye ?!!! Ha így érted akkor oké, de attól még nem kell Őket igazoltatni. Igazából szerinted mit akartak a rendőrök megtudni? Talán azt, hogy szerepelnek e a Kubatov listán vagy sem?
Csizmás Kond
@Mobil123: Az ételosztás nem a szegények rendezvénye hanem azoké akiknek lehetősége van másoknak adni, viszont attól még rendezvény marad.
A rendezvény fogalma:
Elôre meghatározott célból, adott helyen és idôben tartott összejövetel.
A rendezvény egy meghatározott térben, idôszakban és témakörben, nem üzemszerû ismétlôdéssel szervezett eseménysorozat, továbbá a folyamatos üzemeltetés keretében szervezett egyedi esemény, amelynek során emberek egy csoportja közös cselekvést hajt végre alkalmi, kitüntetett jelleggel.
outsider
@Csizmás Kond: "Igazából szerinted mit akartak a rendőrök megtudni? Talán azt, hogy szerepelnek e a Kubatov listán vagy sem?" :))
miazavalami
@Csizmás Kond: Sztem pedig azért igazoltattak , hogy elvegyék a "kedvüket" a sorban állástól. Hiszen ennyi éhes ember rontja a fidesz országképét.
Csizmás Kond
@outsider: Nem tudom, de akár éhes gazembereket is kereshettek...te nem így gondolod ?
Mobil123
@Csizmás Kond: Ne haragudj, de nem értek Veled egyet a jelen "rendezvény" megfogalmazásában. Nekem ez nem rendezvény. Ez ételosztás, ami Nekem nem esik a rendezvény fogalmába. Az hogy, az ott sorban álló emberek esetleg nem retkes ruhában álltak sorba az még nem jelenti, hogy van mit enniük (és most napi egyszeri főtételre gondolok!) csak annyit, hogy van víz és szappan amivel tisztálkodik.
outsider
@Csizmás Kond: Kizárt dolog. A gazembereket az utakon keresik, traffipax mögül és qrvára nem érdekli őket, hogy éhesek-e:).
Csizmás Kond
@Mobil123: Minden olyan esemény aminek a létrehozása két embernél többet foglakoztat rendezvénynek számít, ugyanis már összehangolást igényel.
A rendőri intézkedés pedig szerintem azért jogos, mert ma is tucatjával vannak akik valamilyen bűncselekmény elől bujkálnak és esetleg éheznek mert nincs aki segítse őket, ezért kihasználva az ilyen eseményt próbálnak élelemhez jutni.
Csizmás Kond
@outsider: A gazembereket csak keressék mindenütt és ne hagyjanak nekik esélyt a bujkálásra vagy a túlélésre.
outsider
@Csizmás Kond: Akkor irány a Parlament!!! :)
miazavalami
@Csizmás Kond: Honnan veszed azt a bődületes hülyeséget , hogy egy körözött bűnöző beáll az ételosztásra várók közé, majd szépen megvárja amíg elkapják. Sztem ők kerülik a tömeget , az embereket...
craven
Én nem hinném hogy jókedvükben állnak ott! Értelmes címet a cikkeknek!!!
Mobil123
@Csizmás Kond: Így is fel lehet fogni, de akit keresnek a rendőrök, gondolom elfogató van kiadva ellenük (legalább is régen így volt), és nem gondolom, hogy egy rabló, gyilkos stb ennek tudatában beállna egy kígyózó sorba ételért.( és a "sorba" szón van a hangsúly). Még valami: a békementbe is beállnak a rendőrök igazoltatni??
Csizmás Kond
@miazavalami: Nem vettem csak elképzeltem, amúgy azok nem annyira bujkálós egyedek mint ahogy te azt hiszed...
Csizmás Kond
@Mobil123: Ha nem hiszed hát ne hidd, én azért megpróbálom...viszont az igazoltatásokkal nem vagyok annyira napirenden, főleg nem meneteken mert oda nem szoktam járni.
Dr.luigilongo60
Ez egy ilyen kormány, ennyit képesek tenni a szegényekért, ennél sokkal szorgalmasabbak voltak, mikor szegénnyé tették őket.:-((
Mobil123
@Csizmás Kond: Én sem járok se ide se oda. (egyenlőre, de nem tudhatjuk mit hozz a holnap!).
maria.postr.hu
@Csizmás Kond: 12.40

"ha nem tesz különbséget akkor tiltakoznia kéne az újságírók megfogalmazása ellen miszerint szegényeket etet"

A "szegényeket etet" megfogalmazásból te hol olvasod ki, hogy különbséget tesz az egyik ételt kérő, és a másik ételt kérő között? Pontosan, hogy nem tesz különbséget. Amíg van miből, mindenkinek ad.

*

"bizonyára nem kérte, de az sem biztos, hogy a sorok miatt kialakult rendért felelősséget vállalt vagy szervezési engedélye volt tömegek kezelésére."

Nyilván volt engedélye az ételosztásra. Tudtommal ANTSZ engedély kell hozzá.

Rendőrségi engedély NEM kell hozzá.

Tudsz olyan eseményről, ahol ingyenételt osztott valamelyik karitatív szervezet, és az esemény eldurvult volna?

A rend fenntartásához nem tartozik hozzá az, hogy "igazoltatásra" hivatkozva békésen várakozó embereket zaklatnak. Amíg rend VAN, addig a rendőrnek semmi dolga.

*

A rendőrség nem azért igazolt mert éhes volt valaki, hanem azért mert tömegben csoportosulva vettek részt valamilyen rendezvényen."

A magyar törvények nem tiltják, hogy az emberek tömegben csoportosuljanak.

A magyar törvények azt se tiltják, hogy az emberek sorban álljanak.

Igazoltatni viszont nem lehet arra hivatkozva, hogy valaki "gyanúsan állt a sorban"

*

"és hogy elkerüljük a félreértést nem az ételosztókkal van a baj, hanem a sajtóval, a szenzációt hajhászó firkászokkal...gondolom tudod kire értem."

És hogy elkerüljük a félreértést, a gond nem az ételosztókkal van, nem is a sajtóval van, hanem azokkal van, akik a rendőröket arra utasították, hogy az ételért sorban állókat vegzálják.
miazavalami
@Csizmás Kond: Monnyuk ha engem köröznének akkor bujkálnék , és eszembe se jutna oda menni ahol rendőrök vannak!
Csizmás Kond
@Horizont: Az igazolást csak azért vetettem fel mert a vita kérte vagyis szóba került, hogy nem mindenki szorul valójában sorba-állni de esetleg van ideje és étvágya akár áll egy félórát és még beszélgetni is akad társ.
A másik vetülete amit már leírtam de röviden megismétlem ha kérnének olyant elkerülhetnék a hasonló következtetéseket. Az igaz, hogy esetleg sokaknak megalázónak tűnne ha igazolnia kéne a rászorultságát de aki tényleg rászorul az úgy is sorba áll tehát mindenképpen látják és így esetleg több tényleges rászorulónak jutna étel.
maria.postr.hu
@Horizont: "Nem helyes, hogy a rendőr igazoltat,de joga van bárhol, bármikor, bárkit,"

Feltéve, ha meg tudja mondani az intézkedés alá vonás PONTOS célját.

Sőt, ezt KÖTELESSÉGE is megmondani, MIELŐTT eljárás alá vonna.

Ha nem tudja megmondani, akkor vegzálás, és fel lehet jelenteni miatta.

Szerinted mi volt a PONTOS célja annak, hogy ételért békésen sorban álló embereket igazoltattak?

Szerintem semmilyen törvény nem tiltja a csoportosan elkövetett sorban állást.
Törölt felhasználó
Undorító férgek, úgy látszik a rokkantakat, éhezőket, hajléktalanokat a legkönnyebb bántani. Ha nem látszódnak és a "föld alatt" maradnak, akkor igazából nincs is probléma. Jellemtelen, gerinctelen férgek..
Csizmás Kond
@maria.postr.hu: Az ételt kérő és a szegény két külön fogalom.
Az ételosztásra lehetett engedély sőt kellett is de vajon a nyílt utcai tömeges megjelenésre és azok kezelésére volt-e...?...szerintem a rendőrök ezért is igazoltattak, mert az ilyen tömeges terepfoglalások engedélykötelesek, és csak azért igazoltattak és nem oszlattak mert humánusak...
Az sem mentség, hogy nem tudok olyan eseményről ahol cirkuszig fajult volna az ételosztás, habár mintha rémlik valami, hogy volt dulakodás is ilyen alkalomkor, és az jobb elkerülni mint miatta intézkedni.
A többi meg hozzáállás dolga, neked mániád vagy megélhetésed az ilyen cikkek írása engem meg idegesít az egyoldalúság.
kedwes
Én azt gondolom, hogy az alapvető kérdés: Ki és Hol osztja az ételt?
Ha a kormány, uram bocsá’ államilag fedezve, osztaná az ételt Pl. hajléktalan szállókon, rendszeresen. Nem lenne tömeg, mert eloszlana a több helyszínen.
Ha a kormány osztaná, az ételt nem kellene rendőri felügyelet sem, mert nem RENDEZVÉNY!
Nagyon felháborít ez a fajta adakozásgyűjtés, és adakozás.
Az ok egyszerű. Nem azoktól jön az adomány, akik megengedhetnék maguknak, - mert a közpénzéből élik a luxust - hanem a kis embertől, aki képes megosztani azt, amije van. A rend büszke őrei ebben zaklatják, akadályozzák meg őket!
Undorító, úgy ahogy van!
Csizmás Kond
@miazavalami: ...mongyuk amíg nem éhesednél meg annyira...mert akkor ha nem akarnál újra betörni csak megpróbálnál ételhez jutni...ez már csak ilyen ha nagyon éhes valaki...:)
Mobil123
@Csizmás Kond: Akkor jól menő nyugdíjas vagy, vagy közel vagy a tűzhöz:-)
Törölt felhasználó
@Csizmás Kond: Emberségből 5-ös neked, pffff
Csizmás Kond
@Horizont: Megpróbálok másként fogalmazni.
Képzeljük el, hogy egy gazdag és jószívű ember vagy aki adakozni akar a szegényeknek.
Ételt főzetsz, bevizsgáltatod, a kiosztásához megteremted a feltételeket, majd elkezded osztogatni.
Az engedélyeden az fog állni, hogy a szegényeknek adod vagy csak ételt adsz aki sorba áll ?
Mi lesz ha valaki megbetegedik ?
Mivel tudsz védekezni mindezek ellen ha nincs egy valami feljegyzésed, hogy kinek adtál és kinek nem ?
Ma nem csak azzal van baj, hogy vannak éhezők, hanem azzal is hogy vannak rosszakarók, és mindezekért csak magadra számíthatsz mert nem véd meg senki ha bajba kerülsz. Mindezeket figyelembe vettem amikor előhozakodtam az igazolással.
Csizmás Kond
@Mobil123: A tüzet mindig magam raktam a saját kezemmel...és még dolgozgatok...:)
Törölt felhasználó
@Csizmás Kond: Miért akarod igazolni formalítással, burokráciával azt, hogy még egy ilyen ügyben is pártkatona vagy már bocsánat. Menjél már ki egy hétvégi bolhapiacra, hogy mennyire rendben van ott minden.. vagy akárhová, pont a havi 1 ételosztással kell ezeket felhozni, ahol tényleg olyan emberek állnak sorba, akik 1 tál ételért a blahán a fél város előtt állnak órákig, ami a jelenlegi hatalomnak nem tetszik nyilván a magyarország jobban teljesít szlogen alatt. Oké igazoltathat a rendőr, ha akar, igazoltatja és mi lesz..?:) Kriminalizálják őket, mert szegény akkor biztos bünöző is, ha nem is érezze annak magát.. Hogy lehet egy ételosztásból, egy tál ételből ezt csinálni a hatalomnak és neked is?
maria.postr.hu
@Horizont: "Ha az utcán odalép hozzám 2 rendőr és azt mondja igazoljam magam nem hiszem hogy megkérdezném tőlük, hogy mi is az intézkedés pontos célja?"

Nem is kell megkérdezned.

Kérdezés nélkül kell megmondania, MIELŐTT átadnád az igazolványodat.
Csizmás Kond
@ziziplanet: Nem akarok és semmilyen igazolást csak arra reagáltam, hogy nem bizonyítottan csak szegényeket etetnek ahogy a cikk próbálta beetetni.
Csizmás Kond
@maria.postr.hu: Az igazoltatásnál egy rendőrnek nem magyarázkodnia kell az igazoltatás okáról, hanem csak bemutatkoznia, megmondva a nevét, rangját, számát, és a rendőrőrsöt ahová tartozik, majd kérheti a személi igazolványodat.
marlin
A zOrr bán banda pótcselekvése!!
Munkahelyeket nem - hülye rendőröket igen!!
maria.postr.hu
@Csizmás Kond: 13:48

"Az ételosztásra lehetett engedély sőt kellett is de vajon a nyílt utcai tömeges megjelenésre és azok kezelésére volt-e...?

Elég legyen a hülyeségből.

Ahol ételt osztanak, ott sor áll. Vagy hogy képzeled az ételosztást? Egyesével szólítják a pulthoz a rászorulókat, miközben a többiek igyekeznek feltűnés nélkül elvegyülni a gyalogos forgalomban???

*

"...szerintem a rendőrök ezért is igazoltattak, mert az ilyen tömeges terepfoglalások engedélykötelesek"

Ezen meg hangosan röhögök, hogy "tömeges terepfoglalás" :)))

TÖMEGES TEREPFOGLALÁS??? Muhaha... :)))

*

"és csak azért igazoltattak és nem oszlattak mert humánusak..'"

Hülyeséget beszélsz.

Az igazoltatás nem igazoltatás volt, hanem vegzálás. Ingyenételért csendben sorban állókat nem vegzálunk! Van nekik anélkül is elég bajuk!

Oszlatni, mi? Ahhoz lenne kedvetek, mi? Szétzavarni az egy tál ételért sorban állókat! Miért nem mindjárt atomot rájuk?

Humánusak?

Ezt meg hogy érted? A rendőrnek nincs joga mérlegelni, hogy igazoltat, vagy oszlat. A rendőr azt teszi, amire utasítják.

Ha arra utasítják, hogy félrehúzódva biztosítsa az ételosztást, akkor félrehúzódva biztosítja. Ha arra utasítják, hogy igazoltatással PROVOKÁLJA a békésen várakozókat, hátha hőzöngeni kezdenek, és okot adnak a durvább beavatkozásra, például az ételosztás betiltására, akkor azt csinálja.
maria.postr.hu
@Csizmás Kond: 14:25

"Az igazoltatásnál egy rendőrnek nem magyarázkodnia kell az igazoltatás okáról, hanem csak bemutatkoznia, megmondva a nevét, rangját, számát, és a rendőrőrsöt ahová tartozik, majd kérheti a személi igazolványodat."

Nyilván szándékosan hagytad ki azt, hogy meg KELL mondania az intézkedés alá vonás CÉLJÁT.

Ugye, szándékosan hagytad ezt ki a felsorolásból?
Törölt felhasználó
@maria.postr.hu: Amúgy vicces lenne, ha mostantól minden olyan esemény vagy bolti akció miatt sor alakul ki, akkor azt előre be kéne jelenteni vagy egyáltalán bejelenteni..:) Erről beszélni sem érdemes, ilyen amikor valaki önigaolni próbálja a politikai identitását én csak azt nem értem az éhezésből és pár földönfutóból, aki egy tál ételért áll a blahán órákig miért kell "rájuk nézve" politikai ügyet csinálni...
dr. prédikátor
@Csizmás Kond: Girhes!!Csak sajnálni lehet téged a hozzáálásod miatt.Kívánom néked hogy kerülj abba a helyzetbe amibe a sorbanállók kerültek.Lehet ,nem mindegyik van rászorulva az ingyen kajára , de mindegyik É H E S!!! Remélem egyszer te is é h e s leszel!!!
tűzróka0919
@Csizmás Kond: 12:52 Akkor ennyi erővel a pénztáraknál , hivatali ügyek intézésénél kialakult sorok is "rendezvények" ? ! Tehát joga van a rendőrnek (orr bán csendőrök) az ott sorban állókat igazoltatni ? Mert amint írod ahol kettőnél többen állnak sorban az már tömeges rendezvény . :) . Hát hallod :-/ ez egy kissé "bohókás" .
nemkati
@ziziplanet: Nem kell ebből politikai ügyet csinálni, az lesz belőle magától is. Ma már nem történik semmi Magyarországon, ami nem politikai ügy lenne.
De arra azért kíváncsi lennék, a rendőrök miért igazoltattak:
1. a rendőrök kerestek valakit?
2. csak úgy?
3. küldte oda őket valaki? ki?:
3.1. a közvetlen főnökük
3.2. a rendőri felső vezetés
3.3. ?? (még feljebb?)
Törölt felhasználó
@dr. prédikátor: Szerintem Csizmás Kond menjen oda egy kis sósavval igazoltatás helyett azt ennyi..:)
Törölt felhasználó
@nemkati: Persze, igazoltatnak és mi lesz. Ez sima kriminalizálás, mert szegény, akkor bbiztos bűnöző, ha nem akkor legalább annak érzi magát és legközelebb már nem fog kimenni ezzel együtt egy órát állni egy tál levesért..
A Tündik bündije
@Mobil123: Rendezvény, érted? Manapság a burzsujok ilyen rendezvényeken szórakoznak... unják már a rántott húst meg a parfét, és lemennek kicsit bablevesezni...
Csizmás Kond
@maria.postr.hu: Ami neked hülyeség az nem biztos másnak is az.
Az ételosztás tényleg területfoglalással jár, csak az a kérdéses, hogy mekkorával...és itt lehetnek eltérések a kérvény és a valóság között.
a muhahás beírásodat elfogadom...tényleg bénán fejeztem ki magam...szégyenkezek is érte...:">
Csizmás Kond
@maria.postr.hu: Az igazoltatás nem intézkedés. Az intézkedés ha büntet vagy bekísér esetleg letartóztat.
...ennyit egy újságíró kéne tudjon...
Törölt felhasználó
@Csizmás Kond: Szerintem neked politikusnak kellett volna menni... Pont egy ilyen ügyben szörszálhasogatni, amikor ilyen alapon minden sarkon találhatnál valamit ebben az országban...Ráadásul igazad sincs...Szépen mondom, szégyeld magad és próbálj meg boldogabb életet élni, mert nyilvánvalóan meg vagy keseredve. Elnézést a személyeskedésért, de azok nevében, akik ételért állnak sorba és internetet még életükben nem láttak irom ezt neked. Szedd össze magad emberileg, mert ebben az országban két tollvonás és te is ott fogsz állni és majd megtudod, milyen, amikor semmid sincs és csak beléd rúgnak...
QQCSI
@Csizmás Kond: Elképesztő! Még önmagadat is alulmúltad ezekkel a hozzászólásokkal!

Tudod, a Krisnások nem borjú bélszínt osztottak,
hanem vegetáriánus ételt, mivel nem esznek húst.
Aki pedig ezért sorba állt, biztos, hogy enni akart!
Biztos volt olyan is, amelyiket a potya vonzotta,--
mint az a parlamenti 2/3-os képviselőkre igencsak
jellemző--, de a kisemberek, a szegény emberek nem erről híresek!

Pintér, a többszörös milliárdos, meg a többi szarrágó haverja,
nem azon gondolkodik, miként lehetne az éhezőkön segíteni, hanem
miként lehetne eltüntetni őket szem elől. És erre a közrendőröket használja
fel, elvonva őket fontosabb feladatoktól.
A következő lépés az lesz, hogy betiltja a Krisnások jótékonykodását?!
Csizmás Kond
@dr. prédikátor: Nyugodtan te csak sajnálkozz, de ha ráérsz azért próbálj gondolkodni is...vagy nem is volt szándékodban ?
Csizmás Kond
@ziziplanet: Az egész azzal kezdődött, hogy leírtam a véleményemet...:)
Kutyafüle
Két ételosztó rendezvény között is van különbség. Attól függ, hogy ki rendezi, szervezi, milyen céllal. Amikor neves énekesnők vagy más hírességek osztanak, akkor a sajtó már úgy van jelen, hogy az esti híradóban már a kormányunk hőstetteként prolongálja a rendezvényt. Íme , igen, mi gondoskodunk a szegényekről, még műsort is adunk hozzá.
És a tömeg éljenez, jaj, de szép volt, meg a drága művésznő is:))
Amikor a valódi szegények hosszú sora áll Budapest belvárosában, akkor odavezényelt rendőrök vigyázzák a rendet. Egy frászt azért, hogy bűnözőket keressenek! Azért, hogy megakadályozzák a zendülést! Ez már a félelemkeltés egyik alapfoka.
maria.postr.hu
@Csizmás Kond: 15:02

"Az igazoltatás nem intézkedés. "

De bizony az.

"Fontos hangsúlyozni azt, hogy a rendőr az intézkedés megkezdése előtt, köteles nevét, rendőri mivoltát, szolgálati helyét, az intézkedés tényét és célját szóban közölni."

www.police.hu/kozadat/taj_igazoltat.html?pagenum=3

A police.hu oldalnak csak elhiszed?
Csizmás Kond
@ziziplanet: Minden egyes boltot, vendéglőt ételkiosztót szóval mindent előre meghatározott személyek számára bejelentett területre igazolnak. Ha egy bolt előtt sor alakul ki az akár engedélybevonással is járhat komolyabb demokráciákban.
Persze szörnyülködni meg hozzánemérteni mindenkinek joga de nem biztos, hogy az jól áll neki.
Törölt felhasználó
@Csizmás Kond: és?:) Most az a védekezés, hogy meg sem lehet szólalnod vagy ezt mire írtad. Itt mindenki csak a véleményét írja le...
Törölt felhasználó
@QQCSI: Aki csak potyázik, az nem fog a fél város előtt egy tál leves miatt órákat állni. Az csak szégyenli, hogy rászorúl és azt mondja potyázik...:) de nem potyázik ő sem, csak nem olyan régen csúszott le..:(
Csizmás Kond
@tűzróka0919: Csak az arra lefoglalt területen szabadna tevékenységet folytatni...de ez mivel nálunk nem volt divat ezért sokaknak halvány fingjuk sincs az ilyesmihez...
Amúgy ez nem csak területre hanem szállítási eszközökre és mindenre érvényes.
Törölt felhasználó
@Csizmás Kond: Az kereskedelmi tevékenység, ahol előre tudod kb mennyien lesznek és adott esetben hatalmas hasznot hajt fel valaki... Egy társadalomban talán van annyi elnézést a tömegközlekedése kényelme hátrányára, hogy néznie kell az éhezőket,
Csizmás Kond
@maria.postr.hu: Marika, te nekem már így is gyanús vagy látatlanban, képzeld el ha rendőr volnék és meglátnálak nem volna okom igazoltatni téged ?...:_)
...egyszerűen azt mondja a söndör, hogy a magasságod, a műfogsorod, a mittudommid hasonlít valakire...ilyen marhaságot még feltételezni sem szabad, hogy a rendőr nem ott és akkor igazoltat amikor arra neki kedve van a kötelezettségén kívül...és jogosan bármennyire is drasztikusan hangzik.
QQCSI
@Csizmás Kond: Tudod te, milyen sor áll a NAV előtt adóbevallás környékén, a postákon?
A nyugdíjas bérletek megújításakor a BKV jegypénztárak előtt? Én egyik helyen sem láttam
igazoltató rendőröket.
Törölt felhasználó
@maria.postr.hu: Akár környező országokban a rendőr alapos indok nélkül oda sem mehet igazoltatni..Persze nálunk az előző fidesz kormány alatt bevezették, hogy 22h után simán minden gyanús fiatalt, akár a buszmegállóban mindenki előtt szétszedtek, már akkor csiráztak a demokratikus értékek a fejekben...:)
Csizmás Kond
@QQCSI: Csak azon csodálkozok, hogy te még a vegetáriánus ingyenkaját is össze tudod boronálni bárkivel...:))
Vitázni lehet és kell is de azt szándékosan félreérteni már rosszindulat.
QQCSI
@Csizmás Kond: A vegetáriánus ingyen kaját két dologgal tudom összeboronálni:
1. az Éhezőkkel 2.a Krisnásokkal.
Te mit próbálsz belemagyarázni a hsz.-omba?
maria.postr.hu
@Csizmás Kond: 15:10

"Ha egy bolt előtt sor alakul ki az akár engedélybevonással is járhat komolyabb demokráciákban."

Ne haragudj, de ezt a hülyeséget hol olvastad? A kereskedelmi törvényben biztosan nem :DDD

Vagy te magad pontosan tudod, hogy ez butaság, de arra számítasz, hogy lesznek, akik elhiszik és terjeszteni kezdik?
A Tündik bündije
Csak hogy idézzem az ide vágó jogszabályt:

"A rendőr igazoltathatja azt, akinek a személyazonosságát a közrend, közbiztonság védelme, bűnmegelőzési vagy bűnüldözési cél, közlekedésrendészeti ellenőrzés vagy személyvédelem céljából meg kell állapítani. A rendőrt önállóság és döntési szabadság illeti meg az ügyben, hogy kit igazoltathat, de ez soha nem lehet öncélú és zaklató jellegű."

Ezek után mindenki döntse el, hogy is nézett ki ez az egész, ami az ételosztásnál történt, de azt kell mondjam, jogi szempontból megkérdőjelezhető a szükségessége.
Csizmás Kond
@ziziplanet: nem és...csak hozzászóltam a véleményedhez...akár te...
Törölt felhasználó
@Csizmás Kond: Tudod, aki éhező emberekkel kapcsolatban ilyeneket ír az egy kis emberismerettel le von következtetéseket minden rosszindulat nélkül... A rosszindulat a te soraidból szivárog ki inkább..Tudom tudom, te valószínüleg te a legapróbb napi dolgokban is biztos ennyire jogkövető vagy és ezt jelzed is az adott szerveknek...
Törölt felhasználó
@Csizmás Kond: igen! én is ezt írtam, hurrá:)
maria.postr.hu
@Csizmás Kond: Látom, nem tudsz mivel visszavágni arra, hogy a police-hu oldalt linkeltem, és ami a rendőrség hivatalos honlapján olvasható, az az én állításomat igazolja, nem azt a sok ostobaságot, amit összehordtál :D

Így jártál :D

Legközelebb nézz utána a Google-ban, mielőtt ideokádod a hülyeségeidet.
nemkati
@Horizont: Nekem inkább tűnik felháborodottnak, mint hatásvadásznak.
Csizmás Kond
@QQCSI: Mongyuk eléggé elfajultak és eltekervényesdtek a beírások...nem a rendőröket védtem tehát ha vegzálni akarsz akkor próbálj megmaradni annál amit én írtam...ugye nem haragszol ?
QQCSI
@A Tündik bündije: Az mekkora show lett volna, ha Orbán debreceni baksisosztó
látogatásakor a yardok bevonulnak a református hívek közé: Jó napot kívánok!
Személyazonosító igazolványt...
Törölt felhasználó
Olyan kisstílű dologgal probál érvelni, amiben még ha igaza is lenne sem tudom milyen lelkület kell, hogy ezt komolyan gondolja, de igaza sincs!
Csizmás Kond
@QQCSI: Én semmit te kavartad bele Pintért ...arra merészkedtem megjegyzést tenni...
Törölt felhasználó
@Csizmás Kond: igaz te nincstelenek megaláztatását probáltad legitimizálni..:)

Figy ebből jól már nem jössz ki, maradjunk annyiban, hogy egy vitában nem tudod azt mondani és inkább nyomatod, hogy igazad legyen. Tudjuk ezt be ennek és nem annak, hogy ennyire rossz arc vagy..
QQCSI
@Csizmás Kond: Burkoltan helyeselted a sorban állók vegzálását, mondvacsinált okokra hivatkozva. Haragról szó sincs."Te mondod a magadét, én meg az igazat."
maria.postr.hu
@QQCSI: Vagy végigigazoltatnák a következő Békemenetet, mint ahogy fentebb már írta valaki.
QQCSI
@Csizmás Kond: Hogyne keverném bele Pintért, amikor a rendőrség főnöke,
tehát nyilván az ő utasítására igazoltattak a rendőrök! Nyugi bele, hogy ebben
a rendszerben egy kerületi r.kapitány sz@rni sem mer a olajszőkepintérsanya
engedélye nélkül!
Csizmás Kond
@maria.postr.hu: Nem fogok én most veled kereskedelmi törvényeken vitázni, mert egyrészt nem is értek hozzá kellően másrészt meg tudom hogy sem bolt sem vendéglő sem semmi nem használhat le nem foglalt területet, Tehát ha egy bolt folyamatos sorállásra készteti az embereket akkor azt megbüntetik...és ne kérdezz törvéncikelyt ha kérhetlek, és azt a vendéglőst is megbüntetik aki az általa lefoglalt területen kívül engedi sörözni az embereket...szóval ha nem haragszol több ilyen törvényes beírásra nem reagálok...inkább maradjunk inkább a hangulatkeltő cikkednél, az verete fel itt a port annyira.
QQCSI
@maria.postr.hu: Na, ott már könnyen lehetne egy-két köztörvényest találni,
aki elfelejtett bevonulni a sittre...:)
nemkati
@Horizont: Oké, de az sokak fejében szöget ütött, hogy miért igazoltatnak rendőrök ételért sorbanálló éhezőket?
QQCSI
@Horizont: Én sem helyeslem, hogy rendőröket küldtek az ingyen ételért sorban állókra!
Nincs más dolguk a nyóckerben?
Csizmás Kond
@ziziplanet: ma, 15:27
...szerintem meg tudatmódosító szereket használsz...különben nem képzelődnél ?
Törölt felhasználó
Én még szétcsapva is objektívabb lennék, mint te ébredés után 5 percel:)
Törölt felhasználó
@Csizmás Kond: Amúgy mielőtt belemegyünk ebbe a dedós kinek mi a véleménye és ki mit írt előbb arra ami nem a téma szögezzük le, hogy nem erről beszélünk:)
Csizmás Kond
@ziziplanet: nem olvasol kellő figyelemmel...ugyanis nem a nincstelenek ellen kezdtem a vitát, hanem a cikk fonáksága ellen...és hogy ez lett belőle, az csak annak tulajdonítható, hogy mindenki minden feltett és akár nem ide szóló kérdésére igyekeztem válaszolni.
...szóval berobbanni valamibe és már vitázni is az nem mindig jár korrekt megitéléssel.
maria.postr.hu
@Csizmás Kond: 15:39

"sem bolt sem vendéglő sem semmi nem használhat le nem foglalt területet, Tehát ha egy bolt folyamatos sorállásra készteti az embereket akkor azt megbüntetik."

Kevered az érintett önkormányzat helyi rendeletében szabályozott közterület-használatot azzal a jogszabállyal, ami az üzletek működési engedélyének kiadásáról és bevonásáról rendelkezik.

Illetve igyekeznél a kettőt összemosni.

De segítek:

Közterület-használati engedélyt az üzletnek kitelepülés esetén csak a közterületen elhelyezett pultra, sátorra, reklámtáblára, napernyőre, rendezvény esetén a színpadra kell kérnie. Arra a területre, amit a közterületet egyébként jogszerűen használó gyalogosok elfoglalnak, arra nem.

Tehát ha a krisnások kitelepülnek ételt osztani, akkor arra a területre kérnek közterület-használati engedélyt, és az után a négyzetméter után fizetnek, amit a saját pultjukkal, sátorukkal, táblájukkal elfoglalnak.

Arra a területre, amin a rászorulók sorban állnak, nem kell közterület-használati engedélyt kérniük, és nem is kell fizetniük érte.
JAJMÁR
@Csizmás Kond: Kedves Kond, ez nem a Te napod!

Minden tiszteletem az ételosztóké, akik órákat állnak ott, és próbálják úgy beosztani az ételt, hogy mindenkinek jusson.
Példát kellene venni róluk egyeseknek. Teszik a dolgukat, nem kérnek sem igazolást, sem igazolványt, de emberségük átragadhatna az "egyesekre" is.
Területfoglalás? Azt a területet, ahol az ételt osztják, azt kell lefoglalni.

Érdekelne, hogy a FideSS rendezvényekre utazók, vagy gyaloglók útvonalát lefoglalták-e? A sorban állás ugyanis útvonal.
QQCSI
@Csizmás Kond: Ezt a témát kb.ki is merítettük, de olvasd csak vissza, hogy indítottál:
12,05 és 12:17 ...
Csizmás Kond
@QQCSI: ma, 15:35
Ennél magabiztosabban nem is tudtál volna fogalmazni...tudod itt nem a ruha teszi az embert hanem az írása...
Törölt felhasználó
@Csizmás Kond: Akkor elég sokan félreértettek itt téged,.. Ha ettől jobb lehet a 15 posztodból egyben egy szót elnéztem! A szellemisége a mondanivalódnak meg olyan amilyen, de nyilván nem érted, senki nem tud kifordulni önmagából, mert akkor más ember lenne...:) Ugyanazt csinálod, amit az ügyben, nem lett igazad, de ezt nem tudod elviselni és kicsinyes apróságokkal probálod az igazadat igazolni, ehhez már nem leszek partner
QQCSI
@Csizmás Kond: Idéztem, de nem jutott/jut eszembe a film címe.
Sylvester Stallone és Kurt Russel játszott benne...:)
Csizmás Kond
@maria.postr.hu: Nem is azt akartam hangsúlyozni, hogy kell-e fizetniük vagy nem hanem azt, hogy kell-e felelősséget vállalniuk a járdákon esetleg utakon vagy akárhol kialakult sorokért ...és hogy tudd kell. Szóval ha az adott területen bármiféle galiba alakulna ki akkor őket vennék elő.
Az intézkedés pedig ha már ilyen szépen alakult akkor azért is volt szükséges, hogy a rendőri jelenlét meg az esetleges félelem egyesek részéről mindezek megakadályozásában megelőzően hat.
...szóval mielőtt ismételten megvádolna valaki, hogy az intézkedés t védem felhívom a figyelmét hogy csak gondolkodni próbáltam a következő esetleges megeshető lépésen.
Csizmás Kond
@JAJMÁR: Sajnálom de nem tudok segíteni...már említettem, hogy nem szokásom felvonulni...a többi meg már meg van válaszolva többször.
QQCSI
@Csizmás Kond: Macsek! Ehhez a témához tényleg az utolsó hozzászólásom:
a Krisnatudatú ...egyház már legkevesebb húsz éve osztja a rászorulóknak az
ételt,. Nem tudom, eddig előfordult-e, hogy igazoltatták a sorban állókat, ha igen,
akkor eddig is visszatetsző dolgot műveltek, ha nem, akkor ... tényleg kezd
fosni a politikai elit.
maria.postr.hu
@Csizmás Kond 16:01

"Szóval ha az adott területen bármiféle galiba alakulna ki akkor őket vennék elő."

Tehát ha te útban a kisboltba megharapsz egy kutyát, akkor azért a boltost veszik elő, hiszen az ő boltjába igyekeztél?

*

"Az intézkedés pedig ha már ilyen szépen alakult akkor azért is volt szükséges, hogy a rendőri jelenlét meg az esetleges félelem egyesek részéről mindezek megakadályozásában megelőzően hat."

MEGELŐZŐ jelleggel nem lehet igazoltatni.

Ez ugyanis azt feltételezné, hogy az eljárás alá vont emberről azt állítod, hogy törvényt FOG sérteni.

Ez pedig rágalmazás, sőt prejudikáció is egyben.

Ideje lenne már, hogy a jobboldal hangadói végre levetkőzzék a kádári beidegződéseiket.
JAJMÁR
@Csizmás Kond: Ó, én csak megállapítottam dolgokat. A két röpke kérdésem is költői. Igen, én is úgy látom, hogy a többséggel egy véleményen vagyok, vagyis: "Az erő velünk van!" meg az igazság :)))
Javaslom, hogy kis pihenő után olvasd el újra az egészet.
pbalage
az egész sz@r az orbán-simicska-pintér maffia miatt volt, jobb megjegyezni.

1: simicskának nem tetszik
2: orbán törvényt hoz
3: pintér végrehajtja.

parasztok.
Csizmás Kond
@ziziplanet: ...én csak egyszerűen a fehért fehérnek mondom...és nem változtatok rajta senki kedvéért vagy elismeréséért...ilyen egyszerű vagyok én...lehet ezért is nem értenek sokan mert a bonyolult dolgokhoz vannak hozzászokva.
Csizmás Kond
@maria.postr.hu: Kutyákat nem harapok, félek a veszettségtől ( elnézést Kutyafüle nem rád értettem..:)...)
A sorbaállás és az odafele menés meg különkáposzta...
Megelőzés képpen meg kötelező igazoltatni, ugyanis sok esetben bebizonyosodott hogy elriasztó hatása van. A gyanúsítás meg azért nem ideillő mert az igazoltatásnak nem az a jelentősége.
A Kádári beidegződést meg szerintem azok vizionálják akik épp abból az izmusból változtak át...
miazavalami
@Csizmás Kond: Akkor se mennék zsaruk közelébe , ha az éhhalál kerülgetne. Eggyel több betörés már nem számít... :-)
Csizmás Kond
@QQCSI: Nem kell visszaolvassak, még ennyire visszaemlékszek...:)
lajospapa
Csak azt próbálják a rendőrök kideríteni, hogy az ételosztásra hány Gyurcsány, Bajnai bérenc állt be a sorba. Meg mérik hogy Magyarország mennyivel teljesít jobban. Ha kiemelnek néhány milliomost, netán rózsadombi tulajt, vörösbárót, aki nem átall beállni és ezzel hazánkat rossz színben feltüntetni, már megérte. Javasolnám még felállítani egy rezsicsökkentős aláíró asztalt is az elejére! Egyébként az igazoltatás nem a rendőrjárőr ötlete, Ő parancsot teljesít. VALAKINEK A PARANCSÁT.
Csizmás Kond
@JAJMÁR: Látod ebben is különbözünk. Nekem nem az számít, hogy kivel egyező a véleményem, hanem az, hogy az szerintem igaz legyen.
Csizmás Kond
@QQCSI: Tőlem össze is szarhatja magát, nekem akkor is az lesz a véleményem amit magam ítélek meg.
Csizmás Kond
@miazavalami: Legtöbb autótolvajt járőröző rendőrök fognak le, szóval aki fél az nem lesz bűnöző aki meg nem fél az sorbaállni sem fél.
maria.postr.hu
@Csizmás Kond: 16.34

"A sorbaállás és az odafele menés meg különkáposzta..."

Miért lenne külön káposzta? A boltban is terméket kapsz, meg az ételosztásnál is terméket kapsz. Mi a különbség? Az nem lehet különbség, hogy az ételt ingyen osztották, hiszen a boltban is szoktak különböző termékeket ingyen osztogatni.

*

"Megelőzés képpen meg kötelező igazoltatni, ugyanis sok esetben bebizonyosodott hogy elriasztó hatása van."

Ja, a Kádár-rendszerben ezt tényleg így gondolták.

Jogállamban viszont NEM igazoltathat a rendőr konkrét cél nélkül, "megelőző" jelleggel, mert az a polgár zaklatásának minősül.

Az elriasztó hatásról meg inkább ne is beszéljünk... Kiket is kell elriasztani? A békésen ételre várakozókat? Mitől is kell elriasztani őket? Nehogy törvényellenes cselekményeket kövessenek el? Na és milyen jogon állítod a békésen sorban állókról, hogy törvényellenes cselekedet elkövetésére készülnek?

Nos? Milyen jogon és milyen alapon állítod róluk? Azért, mert szegények?

Azt állítod, hogy aki szegény, az hajlamos arra, hogy sorban állás közben bűnözni kezdjen?

Sőt, azt állítod, hogy aki szegény, az bűnözni FOG sorban állás közben, és ezt meg KELL akadályozni azzal, hogy indokolatlan hatósági intézkedés alá vonással megfélemíted a sorban álló szegényeket?

Netán azt is állítod, hogy a rendőrségnek be kell tartania az igazoltatás mikéntjére vonatkozó törvényeket, KIVÉVE, ha szegényekkel szemben járnak el?

Olvasd el a hátrányos megkülönböztetés tilalmáról szóló rendelkezéseket, még mielőtt a saját gyakorlatodba is átültetnéd ezt a nagyszerű, ám jogellenes elvet.

*

"A gyanúsítás meg azért nem ideillő mert az igazoltatásnak nem az a jelentősége."

Az igazoltatásnak NEM LEHET "jelentősége".

Az igazoltatás vagy jogszerű lehet, vagy jogellenes lehet.
Mobil123
@Csizmás Kond: Nyugdíj mellett valami könnyű melócska?? :-)
Ha kettőnél több ember kell a szervezéshez, akkor ezzel az a erővel ma is igazoltathattak volna a rendőrök a spárban a pénztárnál, de egyesem volt ott. (a többi napon sem, de lehet hogy holnaptól már lesz??!!)
Csizmás Kond
@maria.postr.hu: Az a különbség, hogy ha sorbaálsz valamiért annak meg van a pontos célja, de ha csak közlekedsz a járdán az nem föltétlen céltudatos.
Hogy ne kelljen mégegyszer visszakérdezz aki a járdán közlekedik az nem köteles bevallania, hogy hová meg de aki valahol sorban áll az nem tudja letagadni.
Az igazoltatás pedig nem cél hanem eszköz amivel bizonyítani lehet...és ez nem Kádári találmány.
Ha már előhoztad beszéljünk az elriasztásról is. Ma egyre többet hallani a hajléktalanok tetteiről, miért ne lehetne egy ilyen rendőri jelenlét akár rendmegőrző jellegű ? Nem attól kellett senkinek féljen, hogy kiveszik a kezéből a kenyeret, hanem attól hogy ha kormos az orra akkor esetleg elkapják, tehát a kettőt csak rosszindulattal lehet egyszerre emlegetni.
A találgatásaid pedig nagyon szegényesek, nem állítottam egyetlen olyan jelenséget sem amiket itt összehordasz. A szegénység vagy a rászorultság nem keverendő össze azon egyénekkel akiknek esetleg még személyi igazolványuk sincs mert hajléktalan nem törődik sem ő sem senki a kilétével stb. stb. Mindezek persze neked eszedbe nem jutnának mert akkor esetleg nem is kelne el az irományod, vagy egészen más íze lenne.
Azt még megjegyzem, hogy esetleg a rendőröknek így sokkal kényelmesebb volt valakiket igazoltatni, mintha a bokrost kellett volna járniuk utánuk.
Az igazoltatásnak pedig mindig is volt és ezután is lesz jelentősége, még ha egyeseknek kellemetlen is.
...még ha vannak állításaid nyugodtan írd le...
Csizmás Kond
@Mobil123: Mindig elcsodálkoztam a képzelőerő hiányában szenvedő embereken...hogy lehet leélni egy életet ilyen korlátokkal ?
miazavalami
@Csizmás Kond: Ja! Akkor azért nem vagyok bűnöző mert félek?
Csizmás Kond
@miazavalami: Szerintem nemcsak de azt csak te tudhatod...:)
Mobil123
@Csizmás Kond: Hát ez én képzelőerőm határtalan:-) De Te igen korlátozott vagy ami itt sokunk megcsodálhat.
Csizmás Kond
@Mobil123: Amit te korlátnak látsz az egy jól kifejezett határ amit sose lépek át...
...és sosem képzelődök más hatására, ami nálam szintén törvény.
Mobil123
@Csizmás Kond: Akkor Te vagy a fény az éjszakában:-)
Dr. Felipe
Atya ég milyen hosszú a sor. Elképesztő. Magyarország jobban teljesít.
miazavalami
@Mobil123: Te pedig lángra lobbansz! Milyen romantikus! :-)))
miazavalami
@Mobil123: Most mi van??? Ollan szépen elcsevegtek... :-))) Neki te vagy a fény az éjszakában , neked ő a szikra...
Lámpagyárban dolgozol?
Mobil123
@miazavalami: Én ugyan nem!! (de olvasd mégegyszer végig)
miazavalami
@Mobil123: Csak azért kérdeztem , mert van a P mobilnak egy nótája amiben van egy sor.
Te vagy a fény az éjszakában , gyere dolgozz a lámpagyárban... :-))
Mobil123
@miazavalami: azt a dalt szeretem, de nagyon nem ez a dal járt a fejembe :-))
kata53
@lajospapa: Csak hogy tudd! Gyurcsány nem vette fel a miniszterelnöki fizetését, Bajnai 1.-ért vállalta. Orbán és a többi rohadék mennyit vesz fel havonta? Még áder feleségének a eü. hozzájárulását is te meg a többi adófizető fizeti, mert szegény ádernak a köztársaság nélküli köztársasági elnöki feizetéséből nem telik rá! Gondolkodj egy kicsi reálisabban!
maria.postr.hu
@Csizmás Kond 17:26

"Az a különbség, hogy ha sorbaálsz valamiért annak meg van a pontos célja, de ha csak közlekedsz a járdán az nem föltétlen céltudatos."

Ha a boltba mész, akkor is a járdát használod, ha az ingyen ételért mész, akkor is a járdát használod. Ha a fagyis előtt állsz, akkor is sorban állsz, ha a krisnások pultja előtt állsz, akkor is sorban állsz.

Mi a különbség?

*

"Hogy ne kelljen mégegyszer visszakérdezz aki a járdán közlekedik az nem köteles bevallania, hogy hová meg de aki valahol sorban áll az nem tudja letagadni."

MIért kellene letagadnia? MIért akarná letegadni?

A sorban pedig nem "állni" szoktak, hanem egy konkrét cél felé haladnak. Mindössze a haladás sebessége más, mint egy átlagos gyalogosnál.

*

"Az igazoltatás pedig nem cél hanem eszköz amivel bizonyítani lehet..."

Mit?

*

"Ma egyre többet hallani a hajléktalanok tetteiről, miért ne lehetne egy ilyen rendőri jelenlét akár rendmegőrző jellegű ?"

Annak, hogy "mennyit hallani" a "hajléktalanok tetteiről", annak mi köze ahhoz, hogy a rendőrök békésen a krisnások pultja felé araszoló embereket vegzáltak?

Na és mit követhet el egy hajléktalan sorban állás KÖZBEN, miközben az ételosztó pult felé halad? És mit követhet el egy nem hajléktalan, ami miatt "megelőzésképpen" kell fellépni ellene?

Csak a hajléktalan sorban állókat igazoltatták, vagy válogatás nélkül, hajléktalanokat és nem hajléktalanokat? Honnan tudták, hogy ki a hajléktalan?

*

"Nem attól kellett senkinek féljen, hogy kiveszik a kezéből a kenyeret, hanem attól hogy ha kormos az orra akkor esetleg elkapják, tehát a kettőt csak rosszindulattal lehet egyszerre emlegetni."

Tehát elismered, hogy a cél a békésen sorban álló emberek megfélemítése volt?

MIlyen alapon feltételezed egy sorban álló emberről, hogy "kormos az orra"?

*

"A találgatásaid pedig nagyon szegényesek, nem állítottam egyetlen olyan jelenséget sem amiket itt összehordasz. "

Amit nem állítottál, arra utaltál.

*...
maria.postr.hu
@Csizmás Kond: 17:26

Folytatás:

"A szegénység vagy a rászorultság nem keverendő össze azon egyénekkel akiknek esetleg még személyi igazolványuk sincs mert hajléktalan nem törődik sem ő sem senki a kilétével stb."

A hajléktalanoknak nincs személyi igazolványuk?

*

"Azt még megjegyzem, hogy esetleg a rendőröknek így sokkal kényelmesebb volt valakiket igazoltatni, "

Jogállamban mi számít? A rendőrök "kényelme", vagy a polgárok jogbiztonsága? Szerinted?

Honnan tudod, hogy csak a hajléktalanokat igazoltatták? Milyen KÖTELEZŐEN megjelölendő céllal igazoltatták, akiket igazoltattak? Milyen konkrét céllal lehet igazoltatni egyáltalán egy bármilyen sorban békésen araszoló polgárt?

Vagy szerinted csak az ingyen étel miatt sorban állókat lehet cél megjelölése nélkül igazoltatni? Őket miért? Másokat miért nem? Hiszen a törvény kimondja, hogy INDOKOLATLANUL senkit nem lehet zaklatásnak számító módon eljárás alá vonni.
kata53
Jó lenne, ha a rendőrök arra felé vennék az irányt, ahol a tolvajok, besurranok lakásokat törnek fel! Nem azokat a szerencsétleneket kellene igazoltatni, akik egy tányér meleg ételért állnak sorba! Többek között ez is a fidióták szégyene! De szeretném látni, hogy naponta szembeköpik magukat. Ha módomba állna én szembeköpném mindegyiket!
JAJMÁR
@Csizmás Kond: 16:48 : Ha a fehér fehér, akkor vedd észre: mélyen szomorú, hogy a XXI.században, Bp-en, éheznek az emberek, kilométer hosszú sor áll az ingyen ételosztásnál, öregek, gyerekek, minden korosztály. Ezt nem lehet az újságírókra fogni, mert van ilyen, és nem balhézó emberek, mert türelmesen várnak a sorukra. Minden hiába, nem lehet megmagyarázni, ez van, ha letagadod akkor is, és bármikor, veled, velem, bárkivel megtörténhet (most használd a csodás képzelőerődet), mert az a sor egyre hosszabb... ha tényleg érdekel az igazság!
Mobil123
@miazavalami: Bizony szép, igaz ez ép búcsú a szerelemtől.
Csizmás Kond
@maria.postr.hu: - az elsőre kihagytad (szerintem szándékosan) az esetleget...pedig az éppen arra szolgált, hogy ne tudj visszakérdezni, és mert tényleg van olyan itt is írtak róla.
- nem számít de miért ne használhatná ki, mi tiltja meg ? ...a jogállam a jogról szól, mindenki jogáról, a rendőréről is és a törvényétől is...
- Nem tudom kit igazoltattak és kit nem de te ha tudod miért nem világosítasz fel ?
Azt írtad, hogy igazoltatták a szegényeket vagy éhezőket vagy rászorulókat, most nem olvasom újra, honnan tudod, hogy akit igazoltak az szegény stb. volt ?
- miből veszed, hogy zaklatás volt a cél , miből gondolod, hogy minden amit írtál az kötelességem úgy elhinni ahogy te tálalod ?
- miért esett rosszul, hogy véleményeztem ?
...tudok én is ám kérdezni...csak győzzél válaszolni.
miazavalami
@Mobil123: Nem ismerem az urat. :-)) Én egy kicsit más műfajt kedvelek.
Csizmás Kond
@maria.postr.hu: ...hevenyészve írsz...nem tudsz ekkora közök nélkül tömörebben ?
Csizmás Kond
@JAJMÁR: Szomorú de tudsz olyan kort amikor nem volt éhező ?
Ami meg a megtörténésere vonatkozik azzal kapcsolatban volt egy mondás, miszerint a börtönbe zártakat sem szabad elítélni, mert mindenkinek be van építve egy tégla vagyis bármikor rá kerülhet a sor...ezek így nem igazak.
Persze konkrétan nem lehet előre tudni semmit de az nem jelenti azt, hogy mindenkire elkerül a sor. Lehet szörnyülködni de a legtöbb nélkülöző azért került olyan helyzetbe mert elhagyja magát, rossz számításokat tesz, vagy nem megfelelően alakítja az életét, egyszóval legnagyobb százalékban mindenki tehet a maga sorsa alakulásáért, és én azon igyekezek, hogy ne kerüljek oda.
Mobil123
@miazavalami: Hát nézz utánna:-)) Kevésbbé ismert Nálunk, de csodás hangja, és dalai vannak.( én sok mindent szívesen hallgatok, ami ép hangulatom megkíván)
miazavalami
@Mobil123: Én is így vagyok vele. de a magyar zenét jobban szeretem.
gabrella
Az a kérdés motoszkál a fejemben,hogy ezek a hajléktalanok hogy kapják meg a kopogtatócédulát?
vörösfuvalat
Ugye ez a hír nem igaz.!!! Ha ez valóban megtörtént szégyelhetik magukat a rendőrök meg a hatalom is. Ez szimpla aljasság.
sonderkommando
Én csak annyit kívánok annak, aki ezt elrendelte, hogy olyan láza legyen, hogy a családját is melegen tartsa!
Csizmás Kond
@maria.postr.hu: ...pedig megtanulhatnád megfelelőbben kezelni a csodatelefonodat ha már azzal írsz...
Csizmás Kond
@maria.postr.hu: pedig meg voltam győződve, hogy azokat a hézagos szövegeket azzal szerkesztetted...
Pálinkafőző Rézüst
@vörösfuvalat: az. Megfejelve a hatalom beteges félelmével..
almosd
Az élettől már elvették a kedvüket ,már azt a kis ételt is sajnálják .
QQCSI
@kata53: Azt hiszem, félreértetted lajospapa szarkazmusát, ma, 16:40 .
lajospapa
@kata53: Köszönöm, tudom, amit írtál. Tudok az Áder kicsinyességéről, stb. Pont ez a bajom. Az a sok ember , aki ott áll, vagy máshol éhezik és fázik, egyszer türelmét veszti és akkor nem lehet majd mindent Gyurcsányra és Bajnaira fogni. Ez csak egy ideig megy csak!
maria.postr.hu
@Csizmás Kond: Látod, kb. ennyire pontosak a meglátásaid :D
Csizmás Kond
@maria.postr.hu: Te azt mondasz amit akarsz én meg azt hiszek amit akarok...tehát pontosak a meglátásaim, tudod a családban is van gyerek aki okostelefonnal szövegszerkeszt és az is valahogy így néz ki...
maria.postr.hu
@Csizmás Kond: Jó, akkor elárulok egy titkot.

Legközelebb, ha szellősre akarod szerkeszteni a szöveget, és nem állíthatod be másfelesre a sorközt, mint a Word-ben, amit bizonyára ismersz, nyomd le bátran egymás után kétszer az Entert!

Próbáld csak ki bátran! Nem lehet elrontani!

Lehet, hogy még neked is menni fog :)
Csizmás Kond
@maria.postr.hu: A billentyűzetet úgy ahogy ismerem...a sorközöket is kezelni tudom de azt is észrevettem, hogy nem csak a sorközeiddel van baj, hanem a macskakörmök is külön sorba kerültek ami szintén telefonkezelésre vall mivel ott a képernyő nem teszi lehetővé a tágabb látókört...
...nem kell kimagyarázd magad és az sem számít ha tévedtem...
sasi1115
Szerintem meg kell az ilyen "rendezvényeket" szüntetni, nincs rá szükség hisz mindenki olyan jól él itt és jobban is teljesít az ország.
Múltkor a tetű románoknak mentek innen a segélyszállítmányok, mikor itt is lenne rá igény úgy gondolom. Vélhetően kint a szőröstalpú románoktól nem kért senki jövedelemigazolást...
maria.postr.hu
@Csizmás Kond: Nálam a helyükön vannak a macskakörmök.

Ahelyett, hogy hülyeségekbe lovallod magad, nézd meg, nem piszkáltál-e el valamit a böngésződ beállításainál.
tudósbagoly
Ahelyett, hogy a problémával foglalkoznának, egymást gyötrik a kommentelők, ezért már szinte érdektelenné válik az oldal és rém fárasztóvá, ahogy egymást szapulják. Pedig a sor nem fogy el, hanem egyre hosszabb, és a templom oldalán jól mutat, az élet faramuci helyzete, vannak akik gúnyolják, vannak akik sajnálják, de legrosszabb annak, aki három órát végigállt és mire odajut, már az étel elfogyott. Csak egy pohár tea jut... de annak is örül.
kukac50
Kevesebbet kelljen szét osztani több maradjon Orbánnak, az a célja.
Dr plágium
Rúgjon beléjük még párat ez a rohadt banda, vagy adjon kötelet a kezükbe. Akkor nem kell szégyenkezni miattuk.
maria.postr.hu
@Dr plágium: Grátisz munkavédelmi oktatás jár a házilagos sírásáshoz!

napikerdes.postr.hu/munkavedelmi-oktatast-kap-a-gyaszolo-ha-maga-assa-ki-halottja-s/

Na és mennyit spórol egy halotton a szociális temetéssel az állam? Van az a pénz, amiért megéri a gyászoló hozzátartozókkal kiásatni az elhunyt sírját?

Igen, van! Egy-egy szociális temetésen, amely során a költségek csökkentése érdekében az állam a hozzátartozók élőmunkájára is igényt tart, akár 45 ezer forintot is megspórolhat, miközben a gyászoló családtagok egy munkavédelmi oktatás után nagyjából 50 ezer forint értékben végeznek munkát!

Ráadásul mindehhez grátisz munkavédelmi oktatást is kapnak!
Dr plágium
@maria.postr.hu: Nyilván ez is oka, hogy megnehezítik az elhunyt hamvainak hazavitelét.
Tudod, elmehetnének már melegebb éghajlatra! Kegyetlenségnek tartom, az elhunyt hozzátartózóit ilyesmire kényszeríteni.
nola
már a hozzászólások számából is kitűnik, hogy valóban kicsit megosztóra és szélsőséges hangulatúra sikerült ez az írás. de az igazsághoz hozzátartozik, hogy ez nem egy hivatalos cikk, hanem egy szubjektív blogbejegyzés, valakinek a véleménye, tehát nem is lehet rajta számon kérni az indulatosságot, joga van hozzá.
a rendőri jelenlétet megértem, sőt, kifejezetten a sorban állók védelmét is szolgálhatja. azt nem tudhatjuk, hogy az igazoltatás mennyire igaz, vagy mi volt az előzménye, mert én legalábbis csak egy hvg cikket találtam, amiben az egyik olvasójuk értesüléseire hivatkoznak, tehát ki tudja... de ha valóban igaz, hogy "ad hoc" igazoltatták az embereket, akik sorban álltak, az undorító dolog. és nyilvánvalóan vannak, akik nem azért álltak sorban, mert annyira rászorulnak, hanem csak "poénból", de nem is ők azok, akiket megaláznak az igazoltatással, hanem azok, akik valóban rászorulók. tökéletesen átérzem, milyen lehet rászánni magad, hogy beállj a sorba behúzott nyakkal és órákat várj egy tál ételért, milyen lehet ilyenkor szembesülni azzal, hogy igen, nekem annyira kell egy tál meleg étel, hogy itt kell állnom, és akkor még jön egy rendőr is, aki az irataimat kéri...
nola
felmerült itt, hogy igazolniuk kéne a rászorultságukat... véleményem szerint ez nevetséges ötlet. már csak azért is, mert kinek lenne joga megállapítani, ki a rászoruló és ki nem az. a jövedelemigazolás még semmit nem jelent. egy példa: vidéken dolgozom egy multinál. az egyik kollegám 10éve van a cégnél, ráadásul olyan munkakörben, hogy nem is gondolná senki, hogy nem fizetik meg rendesen. pedig nem. mert nincs családja, nincs lakása, albérletben él egyedül, az egykulcsos adóval pedig annyit csökkent a fizetése, hogy bizony naponta egy étkezésre futja és ha pesten lakna, bizony beállt volna a sorba, mert ha egy napi ételre költött összeget meg tud spórolni, az is sokat jelent neki. pedig van munkája, szükség van az elvégzett munkájára, egész életében dolgozott, mégis hónapról hónapra alig él meg. és nem hiszem, hogy ez egy kirívó példa és ő van egyedül ilyen helyzetben. hányan lennének még a rászorulók, ha nem lenne családjuk, párjuk akivel közösen tudják támogatni egymást... sokan el sem tudják képzelni, milyen nehéz munkát találni vidéken és mennyire kiszolgáltatottak az emberek a munkáltatónak. pedig még pest megye határait sem kell átlépni hozzá...
tehát előfordulhat, hogy valaki netto 75 ezret keres, de a családja eltartja még, ezért ezt lényegében magára költi, és előfordulhat, hogy 120-at kap, de ebből eltartja a nyugdíjas szüleit, a gyesen lévő feleségét és a gyerekeit.
QQCSI
@maria.postr.hu: Az ötletelőknek, a törvényt megfogalmazóknak és az azt megszavazóknak
szívből kívánom, hogy ...!!!
rbela
Ez ám a szégyen ebben az országban. De sajnos a hatalmat ez nem igen érdekli.
entero
@maria.postr.hu: A rendőr bármikor igazoltathat, nem kell megmagyaráznia, hogy miért. Ehhez joga van. Ha mindent rendben talál, akkor elköszön, és ennyi.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.