Az adóstelep a Belügyminisztérium (BM) szerint 2,36 milliárd forintot vitt el eddig - értesült a vg. Ez az összeg az elkészült 80 házat, a teljes infrastruktúrát és a közfoglalkoztatottak bérét is fedezte. Az első lakók várhatóan a hét végén érkeznek.

Egy könnyűszerkezetes lakóparki otthonra - amelyek 50, 60 és 70 négyzetméteresek - átlagosan 30 millió forint költség jut, ami nem tűnik a legolcsóbb és leghatékonyabb adósságmentési módnak. Pláne hogy a nyolcvan házból egyelőre húsz talált gazdára - részben a pályázati feltételek, részben az érdektelenség miatt.

Az ingatlanhirdetések között böngészve a Blikk 15 milliós kínálati áron talált eladó, 80 négyzetméteres új lakóházat, 16,5 millióért 87 négyzetméteres „használt" sorházat, de 22,5 millióért már 176 négyzetméteres, öt plusz fél szobás családi házat is a kisvárosban. És nem attól négy kilométerre, azaz mindentől távol.

A pályázat első körében sikeresen befutó Nyikora családnak is Ócsán van háza, amelyet elvisz a fejük fölül a bank. Összesen 12 millió forint hitelt vettek fel rá, és 18 milliós hátralék van rajta, ami még mindig 12 millióval kevesebb, mint amennyibe leendő otthonuk került Ócsa-Alsópakonyban.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kkalman
Már ez a gettóelképzelés is baromság volt. Messze Ócsától - 4-5 km -, kinn a pusztában egy barakkvárost építeni minden szociális infrastruktúra nélkül, mert minden van Ócsán, embertelenség. Ráadásul munkahely sincs, hogy akiket odakényszerít a rossz sora, legalább valami jövedelemhez juthasson. Aki ezt kitalálta, annak kellene odaköltözni, aztán boldoguljon, ahogy tud. Szomszédjának a tervezőjét, a másik szomszédnak, pedig a kivitelézést elnyerő cég tulajdonosát, vezetőjét. Szép társaság lenne.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
joopapa
@Sííva: Mindig és mindenkor hazudnak.
Dr.luigilongo60
A fele az nagyon enyhe kifejezés ebben a kontexusban, ugyanis vidéken(pl. városokban), ahol emberek is laknak és nem a pusztában van, ennek a negyedéért szebb és komfortosabb családi házakat lehet kapni.Thát az ár-érték arány még a negyedét sem éri el az ócsai házaknál.
bakegya
@Dr.luigilongo60: egyetértek,csak hogy a falu első emberei is fészekalja.Ngyon nem szeretnének kényelmetlen vesződséges pógártársakat!
A hittérítéses áthidaló szegregáltság államosított lefedéssel érdekesebb.Lehet vele bármikor példaértékkel elhárítani a kifogásokat.
kukac50
Ekkora lakást Pesten is tudtak volna venni,Ócsai gettó helyett.
Ott legalább lett volna esély elhelyezkedni az adósoknak.
Ha az eredeti házukat lakásukat 1 év alatt a bank nem tudja értékesíteni akkor költözhetnek vissza???
hattorihanna
Csak ötletként felvetném,ha bukózik jövőre a fidesz,zárjuk be az egész bagázst Ócsára,
szögesdrótot,betonkerítést köréjük,hagyjuk hagy élvezzék a művüket...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.