Ne hagyjátok egyedül Orbán Viktort! – javasolja vezércikkében a Die Welt, amely úgy látja, hogy Magyarország még nem beszéli a többi európai nyelvét, és ebből félreértések, valamint sérülések fakadnak. Ezért a szerző, a szerkesztőbizottság egyik tagja felveti, hogy Orbánt óvatosan rá kellene vezetni az EU szabályaira. Orbán ugyanis autokrata módon irányítja országát, az ellenzéket legjobb esetben is terhes rossznak tartja. Jó pár politikai döntésével népszerűtlenné tette magát Európában. Sokan osztják Konrád György aggodalmát, mármint hogy Magyarország posztkommunista, nemzeti parancsuralmi állammá válhat, bizonyos közelséggel a fasizmushoz. És nem lehet kétség afelől, hogy Orbán olyan rendszert barkácsol, amelyet teljesen őrá szabnak, és amelyben premodern módon a hatalom egyetlen embertől függ. De érdemes megpróbálni, hogy megértsük Orbán Viktort. Miért lett mára nemzeti-konzervatív, miért igazítja országát egy alapvetően keleti mintához? A rendszerváltás után Kelet-Európa menekülni...

Forrás: 168ora.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SLAakku
Ildikó Tóth · Kiemelt hozzászóló

"Kedves Benkey úr! Politikai analfabetizmus Orbánnak a Horthy- rendszer mintájára kiépített undorító autokratizmusát összehasonlítani a maga által kommunistáknak titulált szocialisták egypárti uralkodásával!

Mert tessék szíves leírni, hogy a "kommunisták"idejében mikor éheztek a gyerekek? mikor kellett Éhségmenetet szervezniük a munkájukat és megélhetésüket vesztett szerencsétlen embereknek? Egyáltalán mikor vesztették el tömegesen a munkájukat? mikor alázták meg őket a - már uram bocsá' - megdögléshez sok, de a megélhetéshez messzi nem elég könyöradománnyal? minimálbérrel? közmunkával? Horthy idejében - József Atilla szavaival élve - kitántorgott Amerikába másfél millió jó emberünk. Orbán idejében hányan szavaztak a lábukkal a mai borzalom ellen, ahol iszonyatos összegeket kell fizetni annak, aki a "KOMMUNISTÁK" IDEJÉBEN INGYEN TANULHATOTT?!

Orbán azt adja, ami a lényege. Rendszere lop, csal, hazudik, mutyizik és gonoszul "csináld magad alapon" akarja megásatni a kisemmizett emberekkel nincstelen rokonuk sírját. Lopás, csalás, hazugság korlátozott módon volt a "kommunisták" idejében is. De NEM AZ ÁTLAGEMBER ROVÁSÁRA, MINT MOST! Az összehasonlítás körülbelül olyan igazságos, mintha a sz@rt akarná összehasonlítani a szárral!"
kkalman
"A mai magyar vezetés az uralkodó hatalmában hisz, és nem a szó, a párbeszéd erejében. Ám az EU-nak meg kellene magyaráznia számára, hogy Európa az együttélésnek olyan iskolája, amiből mindenki csak nyerhet: kicsik és nagyok egyaránt."
Ki az a "bátor", aki meg meri magyarázni Orbánnak, hogy nem jó úton halad? Talán az európai Néppárt valamely vezetője? Esetleg Barroso? Ő már próbálta, eredmény: nulla. Orbán a saját útját járja, járatja velünk, azt az utat, mely egyre távolabb visz Európától.
SLAakku
Ildikó Tóth · Kiemelt hozzászóló

" ...a "kommunisták"idejében mikor éheztek a gyerekek? mikor kellett Éhségmenetet szervezniük a munkájukat és megélhetésüket vesztett szerencsétlen embereknek? Egyáltalán mikor vesztették el tömegesen a munkájukat? mikor alázták meg őket a - már uram bocsá' - megdögléshez sok, de a megélhetéshez messzi nem elég könyöradománnyal? minimálbérrel? közmunkával? Horthy idejében - József Atilla szavaival élve - kitántorgott Amerikába másfél millió jó emberünk. Orbán idejében hányan szavaztak a lábukkal a mai borzalom ellen, ahol iszonyatos összegeket kell fizetni annak, aki a "KOMMUNISTÁK" IDEJÉBEN INGYEN TANULHATOTT?!

Orbán azt adja, ami a lényege. Rendszere lop, csal, hazudik, mutyizik és gonoszul "csináld magad alapon" akarja megásatni a kisemmizett emberekkel nincstelen rokonuk sírját. Lopás, csalás, hazugság korlátozott módon volt a "kommunisták" idejében is. De NEM AZ ÁTLAGEMBER ROVÁSÁRA, MINT MOST! "

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.