Hány maffiát számolt fel a rendőrség a rendszerváltás óta? Hogy kívánja az uzsoramaffiát megállítani, felszámolni? Vagy ez nem is csak rendőrségi kérdés?

Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Zwei
@Hoppare: igaz, ezt lehet jól kihasznnálni! ... és nemcsak az "uzsorás" ám az uzsorás ... hanem a bankok is! ... s bankvilág a jelenlegi csődjét is éppen ennek köszönhette!:P ... ahol a bankrendszer nem ismeri a kamatot, mert a "hit" minden kamatot uzsorának tekint, ott nincs is pénzügyi váláság!
Zwei
Miközben a nyugati világ pénzintézetei a válság leküzdésén dolgoznak, az iszlám törvényét betartó közel-keleti bankok sértetlenek. Egyes szakértők szerint a jövőben elterjedhet a saríán alapuló pénzügyi rendszer.

Az iszlám vallás eredendően a kamat szedését az uzsorával hozza párhuzamba, ezért tiltja. A modern világra lefordítva ezt azt jelenti, hogy a pénz nem kamatoztathatja önmagát, csak valamilyen termelő tevékenységben sokasodhat.

Mint hogy minden tranzakció mögött valódi teljesítmény áll, az amerikai jelzálog válságot okozó pénzügyi manőverek alkalmazása kizárt.

A pénzügyi világ vezetői szorosan együttműködnek az iszlám vallás döntéshozóival, akik minden új terméket gondosan megvizsgálnak, mielőtt döntenének róla.
keseruimre
@Zwei: ha valahonnan szöveget kölcsönzöl, akkor illik idéző jelbe foglalni, és a forrást megjelölni.
keseruimre
@Zwei: csak így fair a játék! szerintem!
Zwei
A muzulmán bankrendszer lehet a válság megoldása
Forrás: vg.hu 2008-11-01

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.