Kilenc, a dunai árvíz miatt leginkább veszélyeztetett területet sorolt fel Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök reggel a Belügyminisztériumban tartott sajtótájékoztatóján: ezek között van Mecsér és környéke, Komárom és térsége, az egyik vörösiszap-tározója miatt Almásfüzitő, a táti térség, Esztergom, Szentendre, Kisoroszi, valamint Budapest és Dunaújváros környéke.


A kormányfő jelezte, a Duna tetőzését péntektől várják az ország területén, Nagybajcsnál kilencméteres vízszinttel számolnak.

Orbán Viktor hangsúlyozta: nincs olyan ember az országban, akit baj esetén ne tudnának biztonságban kimenekíteni a lakhelyéről.

Hende Csaba honvédelmi miniszter közölte, a honvédség teljes mozgósítása megtörtént, szükség esetén több mint 9600 embert tudnak bevetni.

Tarlós István főpolgármester arról számolt be, hogy a Margitszigetet kilencméteres vízszintig tudják megvédeni.

A legrosszabb esetben több tízezer embert kell kitelepíteni, mondja Orbán. Az óbudai lakótelepen ez 55 ezer embert érint. Győrújfaluban 1424, Komáromban 11 345, Táton 5057, Tahitótfaluban 1417, Szentendrén 873, Almásfüzitőn, Pócsmegyeren és Szigetmonostoron összesen körülbelül hatezer embernek kell elhagynia az otthonát, ha a legrosszabb forgatókönyv valósul meg. A hátrahagyott értékekben nem eshet kár, hangsúlyozta a miniszterelnök.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

adrenalink
Orbán hangsúlyozta, hogy nincs olyan ember az országban, akit baj esetén ne tudnának biztonságban kimenekíteni a lakhelyéről. Mondott már ő olyat is, hogy senkit nem hagyunk az út szélén...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Tootsy
@hallgatag: A kormany leglatvanyosabb buktaja a Kossuth teren lehet most,es nem csak fizikailag,hanem atvitt ertelemben is , mert a Kossuth ter atepiteset ok eroltettek mindenaron, el kellett kezdeni a kivitelezest, tobb tizmilliard forintert,szoval ebbe igencsak bele lehet bukni kerem, es meg az Orszaghaz is eltunhet,ami nem csak nemzeti ertek, hanem a vilagorokseg resze is...Hmmmm...:o((
lenhardtibolya
Meglehetősen "izgalmas" helyzet, és bizonyára a veszélyeztetett helyeken élő emberek sem örülnek annak, hogy esetleg a Hungexpon fognak szállást kapni, miközben otthonukat elönti a Duna. Nincs jobb megoldás?
puki
Nemzeti Uszoda készült a Parlament mellet titokban. Szerintem csak azárvízre vártak, mert így nem kellett vízdíjat fizetni a piszkos kizsákmányoló kapitalista Vízműveknek. Csak az a kérdés ki lesz majd az uszoda névadója?
lacika1ö
Orbán Viktornak az élvonalban kéne raknia a homok zsákot, mint kormány vezető. Ne fotózkódjon mert elég undorító !
wadnarancs
A bűnüldözők nem várják meg, míg az elhagyott, kitelepített térségeket elárasztják a fosztogatók, máris bejelentették: kőkeményen fellépnek ellenük.

Statárium! Aki lop az kap egy golyót és PONT! Katonákat a falvakba ,a rohadt rablók tetemei díszítsék az elárasztott települések utcáit!
Vészhelyzetben az emberek elmenekülnek és kényszerítik rá ,hogy hagyja ott mindenét amiért egy életen át dolgozott. A mocskos szemetek meg képesek hasznot húzni ebből is?
A legjobb megoldás a statárium!
hallgatag
@wadnarancs: majd szólunk Pintérsanyának, hogy rendeljen el statáriumot a Hendével együtt...elsö okos döntésük lenne !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.