Kim Lane Scheppele amerikai alkotmányjogász a magyar kormányt bíráló újabb cikket közölt Paul Krugman Nobel-díjas közgazdásznak a The New York Timesban vezetett blogjában.

Forrás: VG.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lbs
Féljen...
Joga van hozzá!
Az sem baj, ha nem tolja ide a pónumját...
varirmag
Egy csöppet megvágták a cikket !!! Csak a teljesség kedvéért !!! Nem tisztességes dolog egy cikknek "csak" egy részét közölni. :((((
Lehagyták a lengyel Igor Janke által mondottakat !!!
""az Orbán-kormánynak sokkal nagyobb a legitimitása, mint az Európai Bizottságnak, amely azt veti a magyar miniszterelnök szemére, hogy nem demokratikus módszereket alkalmaz.
Az európai elitek elszakadtak a valóságtól című cikkében leszögezi: a magyar választók 2010-es döntése, amellyel Orbán Viktor pártjára ruházták a hatalmat, éppen olyan legitim volt, mint a négy évvel korábbi, amikor ugyanezt Gyurcsány Ferenc pártja kapta. „Világosan kinyilvánították, milyen kormányt, alkotmányt, adókat stb. szeretnének. És Orbán azt teszi, amit a polgárok elvárnak tőle" – írta. Ma egy kisebbség ugyanúgy rá akarja kényszeríteni akaratát a térség népeire, mint egykor a kommunisták, csak ezt géppisztolyok nélkül teszi. A „gyenge legitimitású" európai intézmények, ezek a „bonyolult alkuk eredményeként létrejött, nemzetek feletti képződmények" diktálni akarnak a demokratikusan megválasztott magyar miniszterelnöknek, hogy milyen politikát folytasson, hogyan támogassa a családokat, hogyan harcoljon a válság ellen.

A szerző szerint Európában változóban van a hangulat, Párizs utcáin milliók tüntetnek a család védelmében, Lengyelországban pedig rendkívüli érdeklődés kíséri Orbán politikáját. Közép-Európa népei számára csak a közös cselekvés ad esélyt, hogy nagyobb szerepet játsszanak az EU-ban. Dolgozni kell azért, hogy a közép-európai együttműködés megerősödjön – írta Janke."""
kamazuka
Kim Lane Scheppele,akkor nem félt, mikor a Standard & Poor's,a Moody's és aFitch Ratings minket cseszegetett?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.