A férfi búvárkodás közben törte szilánkosra a sarkát. Tízezer forinttal akarta honorálni a sikeres műtétet, de az orvos komolytalannak találta az összeget - írja a 444.hu.

„Akinek van pénze vitorlázgatni, annak legyen pénze műtétre is. Ezt a pénzt nem gondolhatja komolyan, hát a 2 haverommal pont 5 perc alatt isszuk el" - a Facebookon közzétett nyílt levél szerzője szerint így reagált a Péterfy Sándor utcai Kórház egyik orvosa, amikor az Egyiptomból hazatért, ott búvárkodás közben balesetet szenvedett Kathy Attila a műtét után diszkréten átnyújtotta a tízezer forintos hálapénzt - írja a 444.hu.

A levelet szerencsétlenül járt férfi egyik kollégája írt a Péterfy Sándor utcai Kórház igazgatójának, majd osztott meg a közösségi portálon.

A 444-nek az érintett elmondta, ígéretet kapott az intézmény igazgatójától, dr. Sásdi Antal főigazgatótól, hogy kivizsgálják az ügyet. „Levelében foglaltak kivizsgálását megkezdtük, a Baleseti Központ intézetvezető főorvosát, dr. Tóth Ferencet bíztam meg az ügy kivizsgálásával. Jelenleg úgy látom, hogy az illetékes etikai bizottság sem hagyható ki az eljárásból" - írta hivatalos válaszában a főigazgató.

42 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
én meg születésnél úgy jártam, adtam pízt (csuhajja) az orvosnak. 30 ezer volt egy bonbonos dobozban, (rég volt már, tudom, hogy ilyen aprópénzek mostanában nem számítanak) "aszongyaja orvos", hogy "hát, köszönöm nem kérem, mert egy szülés minimum 20 ezer forint." a dobozt kibontottam, kivettem belőle egy 10 ezrest, és széttépve visszaadtam neki. Akkora pofaégést még nem láttam addig. (neve, címe megvan, ha kell)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
QQCSI
@farkas: "Az orvosi eskübe bele kell venni ezt is."

Tudod, a www.szakorvosi.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=194:eskue
eskü nem magyar találmány,
nem is a XXI.század szüleménye, ne akard
megváltoztatni, nem vagy te Orbán és csapata,
hogy mindenbe beletenyerelj...!
farkas
@QQCSI: Szép összeállítás. Fel sem vetődik bennük a "hálapénz"- tiltani kell az esküben az elfogadását. Például nem tiltja nálunk törvény az emberhús evését- mert nem fordul elő. Ha előfordulna gyakrabban, biztosan törvény tiltaná. Annak idején az orvosi szakma megbecsült volt és elismert anyagilag. Ma torz az egész erkölcsrend, ezért kell szabályozni őket szigorúan.
QQCSI
@farkas: Az erkölcs ma Magyarországon a nullával egyenlő.
Ezt már visszafordítani nem lehet, rendeletekkel meg pláne nem!
Az orvos épp úgy emberből van, mint a kéményseprő, a balett-táncos, a pék.
Neki is pénzért adják a kenyeret, el kell tartania a családját,
de amíg egy pék legfeljebb elégeti a kenyeret, addig az orvos felelőssége kicsit nagyobb,
nem beszélve arról, hogy rengeteget tanult, és egész életében tanulnia kell.
entero
@farkas: Ez mind szép és jó, de ha minden orvos elmegy, akkor mész majd utánuk? Igaz, a magán orvosok itt maradnak, a magánklinikák is, szóval nagy gond azért nincs. Vagy mégis?
mariaberta
Egyáltalán semmit sem kellett volna adni. Van nekik is fizetésük, megbecsüli őket az Orbán-kormány, akkor meg minek?
bagira
Mikor az idősebbik fiam született, nem volt fogadott orvosom, az ügyeletesnél szültem. Nagyon kedves és figyelmes volt, még a szabad napján is bejött. Hazamenetelkor a férjem adott volna borra valót, de a szülészorvos elutasította, mondván : Ő ezért kapja a fizetését, és még mindig öröm neki, ha világra segíthet egy egészséges babát. Akiket a magánrendelőjében fogad, azok pedig megfizetik az ottani tarifát. Nem kezdő orvos volt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.