Több XVIII. kerületi iskolában maradhat el, vagy csúszhat az év végi bizonyítványok osztása. Ennek oka, hogy az iskolák egy részében elfogyott a bizonyítványok nyomtatásához használt nyomtatókból a festék, és a fenntartónak nincs pénze újabbak beszerzésére - írja a lorincimagazin.blog.hu szerzője.

A blog szerint több XVIII. kerületi iskolában lehetetlenült el a gyermekek év végi bizonyítványainak nyomtatása. Ennek oka, hogy az iskolában kifogyott a nyomtatókból a patron. A festékkazetták beszerzése a Klebersberg Intzéményfenntartó Központ feladata, azonban sok egyéb mellett, az állami intézetnek erre sincs pénze.

Információik szerint több kerületi iskola esetében nincs mód a festékkazetták beszerzésére, így könnyen előfordulhat, hogy több iskolában elmarad a bizonyítványok kiosztása. A hozzánk eljutott jelzések szerint a kerületi pedagógusok minden követ megmozgatnak annak érdekében, hogy a gyermekeket és szüleiket ne érje hátrány a rendszer működésképtelensége miatt.

Hoffmann Rózsa korábban azt mondta, hogy a most záruló tanév a szokásos rendben, a diákokra "gondosan ügyelve" zajlott, és semmi kirívó esemény nem jellemezte az eltelt időszakot.

A köznevelési államtitkár csütörtökön, a tanévet záró budapesti sajtótájékoztatón azt mondta: a kormány a nehéz gazdasági helyzetben is szinten tartotta a köznevelésre fordítható költségvetési támogatást azzal, hogy idén 1,5 milliárd forinttal növelte. 2010 óta a kormány összesen 155 milliárd forint uniós forrást biztosított a köznevelés fejlesztésére - tette hozzá.

Hoffmann Rózsa az egyik legjelentősebb eseménynek a fenntartó-váltást nevezte, amelynek során a Klebelsberg Intézményfenntartó Központhoz került 2748, korábban önkormányzati iskola.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Gemüs52
Festékre nincs pénz! Hát akkor mire ment el az a sok-sok milliárd!!?? Krétára nincs ,festékre nincs menza ára megy felfele ! Fizetésemelésre nincs ! Kötelező az óvoda de nem veszik mégsem fel mert nincs hely ! Mire van pénz ?? Magánrepülőgépre arra igen !!!
Vespa crabro
@Gemüs52: Azt honnan tudod, hogy Krétára volt-e?
Boszi27
@Vespa crabro: Krétát, fénymásoláshoz papírt a gyerekek szokták megvenni. Egyszer azt mondta Rózsi néni, hogy a pedagógusok vehetnek krétát pl. a fizetésükből. mivel van nekünk az is. Egy izzó csere két hónap alatt megvan, mert a K.K központban kell engedélyeztetni a bürokrácia csökkentése jegyében. Ilyen alapon a bizonyítványhoz szükséges festék is meglesz valamikor. Ki gondolta volna, hogy júniusban bizonyítvány osztás szokott lenni?Egyébként az iskolák működése sokkal simábban menne tanulók és pedagógusok nélkül.
szaboria1
Tegnap óta azon gondolkozom mivel nincs iskolás korú a családomban, Így most azt nem értem megszűnt a kemény fedelű bizonyítvány? Mert ahhoz toll kell csak, meg bélyegző

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.