Az e-útdíj az élelmiszeriparnak azért is különösen hátrányos, mert a termékek tömegre vetített értéke jóval kisebb más árukhoz, például az elektronikai termékekhez képest - mondja az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetsége. Különösen a kkv-k szenvedhetik meg a változást.

Az olcsóbb alapélelmiszerek ára 30 százalékkal is nőhet az elektronikus útdíj rendszerének bevezetése miatt - idézte szerdai számában az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetségének (ÉFOSZ) figyelmeztetését a Világgazdaság.

A lap szerint az ÉFOSZ attól tart, hogy csődöket és elbocsátásokat eredményez majd a rendszer.

Mint írták, az e-útdíj az élelmiszeriparnak azért is különösen hátrányos, mert a termékek tömegre vetített értéke jóval kisebb más árukhoz, például az elektronikai termékekhez képest, és az élelmiszer szállítása gyakoribb is.

Az ÉFOSZ szerint az e-útdíj a hazai piacra termelő kkv-kat érinti hátrányosan, a határhoz közeli exportőröket kevésbé.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Már elszabadultak !
A tetves kelkáposzta kilója 700.- Ft.
Ma láttam a CBA-ban !
Magyar üzletlánc ! :(
Rohadjon rájuk !
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
palika
Bocsi,,,,,,,,,, hogy beleszólok a krumpli témában, nálam a boltomban 329.- kilója! Ha hiszitek ha nem tiz kilóméteres körzetben nálam a legolcsóbb, a multikban 360.-
Az árakat a piac diktálja, területenként más és más!
kkalman
Kedves fanok és fannék, akkor most tessék dicshimnuszt zengeni a dicsőséges, 10%-os rezsicsökkentésről és annak értékéről.
Mobil123
@palika: Jó !! Basszus , de hol a boltod???
szaboria1
@nyanya001: A Coop sem különb ma akadtam ki 45 dkg hasábburgonya 599,-ft A Valdor baromfi fasírtja prézli mentes 1890,-ft/kg
Január
@űrbán: Mivel hazánk annyira Budapest központú, hogy innen is odajárnak a kereskedők a nagybani piacra árut beszerezni, így elmondható, hogy minél távolabb él valaki a fővárostól annál drágább az élete, a jövedelme pedig jóval alacsonyabb.
Ebben a nagy kapitalizmusban semmit nem oldottak meg politikusaink, hiszen a szocializmusban gazdaságilag elmaradt régiók ugyan úgy a kapitalizmusban is az elmaradt régiókat jelentik.
Az árukat pedig sok-sok km-en keresztül utaztatják, ami eleve nem olcsó mulatság, és rakódnak a termékekre az ilyen-olyan költségek, amit a vevőknek kell végül is kfizetniük.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.