Életének 81. évében meghalt Horn Gyula volt miniszterelnök. A kormány részvétét és együttérzését fejezte ki az elhunyt családjának.

Horn Gyula 1989 májusától 1990 májusáig a Németh-kormány külügyminisztere volt. 1989 októberében egyike volt a Magyar Szocialista Párt (MSZP) alapítóinak, 1990 májusától 1998 szeptemberéig a párt elnöke volt.

Meghalt Horn Gyula

1990-től 2010-ig volt tagja az Országgyűlésnek, 2007 szeptembere óta azonban betegsége miatt nem vett részt a parlament munkájában.

A politikus 2007. szeptember 16-án került a Honvédkórházba súlyos betegséggel. Korábbi közlések szerint a kórházban VIP-teremben feküdt, állapotáról pedig teljes hírzárlatot rendeltek el a család kérésére.

Horn Gyula utoljára a 75. születésnapjára rendezett ünnepségen jelent meg a nyilvánosság előtt.

1994 és 1998 között volt kormányfő. 

A kormány megrendüléssel értesült arról, hogy hosszan tartó, súlyos betegség után elhunyt Horn Gyula, Magyarország egykori miniszterelnöke - közölte a Kormányzati Információs Központ szerdán az MTI-vel.

Közleményük szerint a kormány részvétét és együttérzését fejezi ki az elhunyt családjának.
A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) megrendüléssel értesült Horn Gyula volt miniszterelnök haláláról - közölte a párt szerdán az MTI-vel.

A párt részvétét nyilvánítja a gyászoló családnak, és osztozik a szocialista politikust gyászolók fájdalmában - írták.

167 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coyote3
@dolfika: Kedves Adolf! Nem szándékozom vitatkozni Veled, mert meggyőződésem, hogy felesleges. Mariska néni egy örömlány volt a Corvin közben. De mivel jól mutatott a fidesz frakcióban, hát odatette a zsírdisznó. Horn Gyula pedig az a politikus, akinek köszönhető az úgynevezett szocialista világrendszer felbomlása.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szaboria1
@gabrella: Volt Tasnádi és Pintér harc a terület őrzéséért, de a terület bérlője más.
szaboria1
@gabrella: Ez is csak arra jó, hogy megint beindulnak az emberek vásárolni mert ilyenkor a meleg miatt pangás van. Már 10 éve minden évben ez a hír felbukkan.
anyuka13
@szaboria1: Tudod mit leszarom!
Kihordta a pénzünket a ruszkikhoz táska számra. Viz-, villany- minden közmü az Ő idejében került idegenek kezére. Most meg ágyban párnák közt pusztult el!
filoszemita
@anyuka13: Még jó, hogy nem történt komolyabb baja!
mariaberta
Napok óta foglalkozunk Horn Gyula halálával.
Lehet, hogy csak nekem kerülte el a figyelmemet ? Rendszerváltás előtti Németh -kormány külügy minisztere volt,olvasta valaki, hogy Németh Miklós kifejezte volna részvétét a családnak?
Nauta
@Hozé: A géppisztolyos-pufajkás /fénykép van róla!/ wittner marcsa, nagyon várta már Horn Gyula miniszter elnök halálát!! A "miért nem tud már meghalni!!"kijelentése az Országházban esett ki a fröcsögő száján!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.