... a természet patikájából származó készítmények túlnyomó többségének csupán legendák nem pedig tények szolgálnak az alapjául. Ez a helyzet a súlyos betegségek (például rák) esetén válik különösen kritikussá. A kétségbeesett betegek vagyonokat költhetnek a hatástalan készítményekre pedig ilyenkor lenne éppen a legnagyobb szükség a pénzre. Nem ismerek statisztikát arra vonatkozóan, hogy hányan választják az alternatív gyógyítást az ortodoxszal szemben, de már egyetlen áldozat is túlságosan sok.

Lassanként összeérnek a dolgok: gének, őssejtek, genetikailag módosított szervezetek, vakcinák és gyógyszer lobbik konspirálnak a természetesség, az évszázados népi bölcsesség és hagyományok, valamint a rendíthetetlen meggyőződés ellen. Többünknek kellene a tudomány elefántcsonttornyából lelátogatni a Földre, s elmagyarázni a népnek, hogy a tudás teszi a jól működő társadalmat. A tudatlanság melegágyat vet a prekoncepciók és a gyűlölködés számára is, s védtelenné teszi az embert a különféle csatornákon áradó manipulációkkal szemben.

Boldogkői Zsolt írása az fn.hu-n >>>

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lovacka
A karma-tannal hülyére szegényített újindiaiakon is segíteni kéne, hogy ne tűrje egyik kiszolgáltatott barom a másik gyötrését.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.