Az Országgyűlés sajtóirodájának közlésével ellentétben továbbra sem tudnak belépni a képviselői irodaházba a jobbikos képviselők személyi titkárai - közölte az ellenzéki párt szóvivője kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

Dúró Dóra szerint ez 50-100 embert érint, akinek a munkahelye az Országgyűlés Irodaháza.

Az Országgyűlés sajtóirodája hétfőn este azt közölte az MTI-vel, hogy a Jobbik parlamenti képviselőinek és az Országgyűlés épületeiben dolgozó munkatársaiknak a belépését nem korlátozzák.

Dúró Dóra a választási eljárási törvény módosításáról kedden tartott négypárti egyeztetés után elmondta, hogy a Fidesz kezdeményezte találkozó helyszínét azért tették át a Parlamentből egy kávézóba, hogy a beléptetéssel kapcsolatos helyzet megoldódjon.

A szóvivő úgy fogalmazott: "reméljük, hogy ehhez a négypárti egyeztetéshez hasonlóan akár a plenáris ülést is ki tudjuk helyezni valahova".

Dúró Dóra a választási eljárási törvény módosítása kapcsán kitért arra, hogy a Fidesz nem tudja tartani a június 30-ai törvényi határidőt a választókerületek meghatározására. Ez pedig különösen aggályos kevesebb mint egy évvel az országgyűlési választások előtt - fűzte hozzá.

Kérdésre válaszolva közölte, a Jobbik nem küldött fenyegető e-mailt egyetlen kormánypárti országgyűlési képviselőnek sem, ilyen központi utasítás sincs.

Puka Zsófia, a Fidesz-frakció sajtófőnöke a sajtótájékoztató helyszínén azt mondta, a Jobbik előre nem jelezte, hogy a négypárti egyeztetésre szakértőket szeretne vinni, erről a meghirdetett sajtótájékoztatójuk révén értesültek, ezért helyezték át a megbeszélést. Hozzátette: a találkozóra a Jobbik ennek ellenére nem hozott szakértőt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.