A Népszava két hete a rendőrséghez fordult, mivel Orbán Viktor egy videofelvétel szerint biztonsági öv nélkül autózott, miután azonban a rendőrség nem reagált, a lap az ügyészségnél keresett igazságot, amely viszont azt közölte, hogy nem történt szabálysértés. Az ügyészség szóvivője szerint "a biztonsági öv használatára vonatkozó rendelkezések esetleges megszegésének vizsgálata 2009 óta a közigazgatási eljárás alá tartozik. A rendőrség közigazgatási eljárásai tekintetében az ügyészség a rendőrségnek nem felügyeleti szerve, ebből következően felügyeleti jogokkal sem rendelkezik. "A lap emlékeztet arra, hogy a rendőrség korábbi gyakorlata az volt, hogy sajtófotókon, videofelvételeken rögzített szabálysértések miatt rendre eljárást indított. Ennek ellenére a lap által megkérdezett Magyar György ügyvéd szerint mégis helytálló az ügyészség érvelése: nem állapítható meg szabálysértés, ha a jogsértésre törvény vagy kormányrendelet közigazgatási bírság alkalmazását rendeli el.

Forrás: privatkopo.hu
Feltöltő: scandináv
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

QQCSI
Igazából nekem ez a mondat magas, mint tyúknak az ábécé,
de ha jól értem a rendőrség nem büntetheti meg, mert nem szabálysértés
hanem olyan jogsértés történt, amelyet közigazgatási bírsággal sújtanak.

Oké, --bár lássuk be ez is egy f@ßßág--, de akkor muti már, hogy kapott-e
bírságot! Ha kapott, mennyit?

Egyébként ez egy ostoba gumicsont:
1./ ha meg is büntetnék, nyilván nem mondaná,
hogy inkább kiváltja közérdekű munkával.
2./ ha kifizetné is, az is az adófizetők zsebéből történne.
QQCSI
"...nem állapítható meg szabálysértés, ha a jogsértésre törvény vagy kormányrendelet közigazgatási bírság alkalmazását rendeli el."
qxy
amit szabad Jupiternek,
Nem szabad az ökörnek

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.