A Népszava két hete a rendőrséghez fordult, mivel Orbán Viktor egy videófelvétel szerint biztonsági öv nélkül autózott, miután azonban a rendőrség nem reagált, a lap az ügyészségnél keresett igazságot, amely viszont azt közölte, hogy nem történt szabálysértés.

Két hétig nem reagált a rendőrség a Népszavának arra a kérdésére, hogy miért nem indítanak eljárást Orbán Viktor közlekedési szabályszegése ügyében. A lap a kormányfő egyik, árvíz idején forgatott videóján szórta ki, hogy nincs bekapcsolva az ő, illetve testőre biztonsági öve, miközben a gépkocsiban utaznak. A Népszava ezután a Legfőbb Ügyészséghez fordult, amely kedden azt közölte, hogy szerintük nem történt szabálysértés.

Az ügyészség szóvivője szerint "a biztonsági öv használatára vonatkozó rendelkezések esetleges megszegésének vizsgálata 2009 óta a közigazgatási eljárás alá tartozik. A rendőrség közigazgatási eljárásai tekintetében az ügyészség a rendőrségnek nem felügyeleti szerve, ebből következően felügyeleti jogokkal sem rendelkezik."A lap emlékeztet arra, hogy a rendőrség korábbi gyakorlata az volt, hogy sajtófotókon, videofelvételeken rögzített szabálysértések miatt rendre eljárást indított. Ennek ellenére a lap által megkérdezett Magyar György ügyvéd szerint mégis helytálló az ügyészség érvelése: nem állapítható meg szabálysértés, ha a jogsértésre törvény vagy kormányrendelet közigazgatási bírság alkalmazását rendeli el.

A Népszava szerint Orbán szabályszegése miatt az MSZP-s Szanyi Tibor írásbeli választ igénylő kérdést kíván feltenni a kormányfőnek: "Miniszterelnök úr, miért nem jelenti fel saját magát?" címmel.

61 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Mobil123
Akkor ne merészelje a rendőrség ezek után bárkit is megbüntetni, azért mert nincs bekötve a biztonsági öve . Mindenki maga dönti el, hogy bekapcsolja vagy sem.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
dzurinda
@entero: Nem a tudásra céloztam, hanem a tisztességre.
lajospapa
Egy kordonbontót, egy kampánycsend sértőt hogy lehetne már egy biztonsági öv miatt megbüntetni, Aki ráadásul árvízi hős is!
szelbatyo
@Levendula: Az orvostól kapott papírral egy hónapig közlekedhettél volna, mielőtt az okmányirodába mész...
szelbatyo
@coyote3: De nem agyi és erkölcsi probléma esetére. TESTI problémák miatt !...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.